Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πειρατεία σε ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο ανοιχτά της Ανγκόλας

Η ελληνική πλοιοκτήτρια εταιρεία του δεξαμενόπλοιου το οποίο είχε εξαφανιστεί ενώ έπλεε ανοικτά της Ανγκόλας την 18η Ιανουαρίου ανακοίνωσε σήμερα ότι πειρατές κατέλαβαν το σκάφος αυτό και έκλεψαν ένα μεγάλο μέρος του φορτίου του, αντικρούοντας την διάψευση του Πολεμικού Ναυτικού της Ανγκόλας, εκπρόσωπος του οποίου δήλωσε νωρίτερα πως δεν σημειώθηκε επίθεση.

Η Dynacom Tankers Management Ltd., ιδιοκτήτρια του MT Kerala, ενός δεξαμενόπλοιου υπό σημαία Λιβερίας με χωρητικότητα 75.000 τόνων, ανακοίνωσε ότι κατάφερε να έλθει σε επαφή με το πλήρωμα του σκάφους, το οποίο ανέφερε πως οι πειρατές το εγκατέλειψαν.
“Πειρατές κατέλαβαν το σκάφος στα ανοικτά της Ανγκόλας και έκλεψαν μια μεγάλη ποσότητα του φορτίου μεταφέροντάς το από πλοίο σε πλοίο. Οι πειρατές έχουν πλέον αποβιβαστεί» από το MT Kerala, ανέφερε η εταιρεία σε μια ανακοίνωσή της.

Δεν παρείχε άλλες λεπτομέρειες για την επίθεση, ή το πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή το σκάφος, αλλά τόνισε ότι όλα τα μέλη του πληρώματος είναι ασφαλή.

Η εκδοχή της Dynacom για τα γεγονότα είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με αυτή του ΠΝ της Ανγκόλας, ένας εκπρόσωπος του οποίου νωρίτερα κατηγόρησε τα μέλη του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου ότι διέκοψε επίτηδες τη λειτουργία του εξοπλισμού επικοινωνιών του MT Kerala για να “προσποιηθεί» ότι δέχθηκε επίθεση πειρατών.

Ο πλοίαρχος Αουγκούστο Αλφρέντο, εκπρόσωπος του πολεμικού ναυτικού της Ανγκόλας, ανέφερε ότι το δεξαμενόπλοιο εντοπίστηκε στη Νιγηρία και ότι οι πληροφορίες περί κατάληψής του από πειρατές είναι ψευδείς.

Οι επιθέσεις πειρατών αυξήθηκαν κατά ένα τρίτο το 2013 στα ανοιχτά της Δυτικής Αφρικής. Εάν επιβεβαιωθεί ότι έγινε πειρατεία στα ανοιχτά της Ανγκόλας, μιας χώρας που βρίσκεται στη δεύτερη θέση στην παραγωγή πετρελαίου στην Μαύρη Ήπειρο μετά τη Νιγηρία, θα πρόκειται για το νοτιότερο σημείο όπου έχει καταγραφεί τέτοια επίθεση.

 

Πηγή: arouraios.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Η επιστολική ψήφος για τις Ευρωεκλογές 2024

Ένας μήνας σχεδόν πριν από τις Ευρωεκλογές της 9ης  Ιουνίου , και τα πολιτικά κόμματα έχουν μπει στον ρυθμό για τα καλά.

Το ίδιο φαίνεται πως έχει γίνει και με το τμήμα του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στην Καβάλα, όπου πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο “Airotel Galaxy” συνέντευξη τύπου για την επιστολική ψήφο.

Βασικός σκοπός ; Να ενημερωθούν οι Έλληνες πολίτες του εξωτερικού και για το πως θα μπορέσουν μέσα από αυτήν την διαδικασία να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση δικτύωσης και ενημέρωσης

Συνάντηση δικτύωσης και ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου στον χώρο του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας με θέμα την αντιμετώπιση περιστατικών έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας αλλά και πολλαπλών διακρίσεων.

Διοργανωτής της ημέρας , το Ινστιτούτο Πρόληψης και θεραπείας της βίας και προώθησης της ισότητας των φύλων «βία στόπ». Συνεργάτες ωστόσο τόσο το λύκειο Ελληνίδων όσο και ο Σύλλογος για το παιδί και την οικογένεια πνοή που κατόρθωσαν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον πολλών γυναικών της πόλης μας αλλά και να εμπλουτίσουν την ομιλία με ειδικούς του χώρου.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έχουν ξεκινήσει τα πασχαλινά ψώνια στην αγορά της

Λίγες μέρες πριν την Μεγάλη Εβδομάδα και οι Καβαλιώτες έχουν ξεκινήσει τα πασχαλινά τους ψώνια στην αγορά της πόλης.

Όπως μας δηλώνει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Γιάννης Κελγιώργης, η κατάσταση και η κίνηση στην αγορά φέρνουν αισιοδοξία στους καταστηματάρχες ενώ επίσης γίνεται γνωστό και το εορταστικό ωραρίο των καταστημάτων με την Κυριακή των Βαϊων να είναι ανοιχτά.

Ωστόσο δεν είναι μόνο το εορταστικό ωράριο αλλά και η αισιόδοξη κίνηση που απασχολεί τους καταστηματάρχες της πόλης αλλά και η οργάνωση θεσμός πλέον της Λευκής Νύχτας που έρχεται για ακόμη μια χρόνια στην πόλη της Καβάλας με πολλά δρώμενα και συναυλίες στις 24 Μαΐου.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en