ΔΡΑΜΑ

Παρουσιάστηκε το δίτομο έργο για την Ιερά Μονή Εικοσιφοίνισσας

 

Με ευλάβεια και προσήλωση παρακολούθησε το κοινό την ιστορική διαδρομή

Σε μια λιτή αλλά γεμάτη συγκίνηση τελετή παρουσιάστηκε, την Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Δράμας, στο κοινό της Δράμας η έκδοση του δίτομου έργου ΤΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΙΚΟΣΙΦΟΙΝΙΣΣΗΣ.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δράμας κ.κ. Παύλος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο κ. Κυριάκο Χαρακίδη για την φιλοξενία στο δημοτικό κατάστημα, το Μουσικό Σχολείο Δράμας για την πάντα εθελοντική του προσφορά στις εκδηλώσεις της Ι.Μ. Δράμας, καθώς και όλους τους παρευρισκομένους που ήταν στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων και παρακολούθησαν με ευλάβεια αλλά και προσήλωση την παρουσίαση του δίτομου έργου.
Ο Δήμαρχος Δράμας στον σύντομο χαιρετισμό του εξήρε την προσπάθεια που καταβάλει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δράμας για την αποτύπωση του πνευματικού έργου της Μητροπόλεως και δήλωσε αρωγός στις προσπάθειες που καταβάλει η Ι.Μ Δράμας

Ακολούθησαν ύμνοι της Εικοσιφοινίσσης από την χορωδία του Μουσικού Σχολείου Δράμας και στη συνέχεια τον λόγο πήρε η Καθηγουμένη της Ι.Μ. Εικοσιφοινίσσης Γερόντισσα Αλεξία η οποία ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Δράμας για την προσφορά του και την ακούραστη συμμετοχή του στην διάσωση μέσω της καταγραφής των ιστορικών γεγονότων της Μονής.

Ακολούθησε ένας σύντομος χαιρετισμός από τον εκδότη των εκδόσεων «Μυγδονία» κ. Αθανάσιο Καγιά, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κατεβλήθη για την έκδοση του ιστορικού αυτού έργου της Ορθοδοξίας και στη συνέχεια προβλήθηκε ένα ιστορικό-θρησκευτικό ντοκουμέντο το οποίο έδινε στους παρευρισκομένους την πλήρη και αληθινή εξιστόρηση των γεγονότων της Μονής, την λεηλασία των Βουλγάρων τις διώξεις που υπέστησαν οι μοναχοί αλλά και την σφαγή που ακολούθησε.
Τον λόγο πήραν επίσης ο καθηγητής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης κ. Γεώργιος Φουστέρης καθώς και ο Γέρων Νικόδημος Αγιοπαυλίτης.
Η προβολή της ιστορικής αυτής διαδρομής καθήλωσε τους παρευρισκομένους και μέσα σε κλίμα συγκινησιακό έγιναν ακόμα περισσότερο γνωστά γεγονότα και ενέργειες που δυστυχώς δεν θα έπρεπε να συμβούν, διατρανώνοντας όμως την πίστη και την ελπίδα πως τα λεηλατημένα και συγχρόνως κλεμμένα κειμήλια θα επιστρέψουν σύντομα από την γειτονική Βουλγαρία αλλά και από άλλες χώρες του εξωτερικού

Στην εκδήλωση εκτός του Δημάρχου Δράμας κ. Κυριάκου Χαρακίδη, παρόντες ήταν και ο πρώην Δήμαρχος-Δικηγόρος κ. Θωμάς Μαργαρίτης, οι Δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Γιάννης Μυστακίδης (ο οποίος παρευρέθηκε και στην παρουσίαση του έργου αυτού στην Κωνσταντινούπολη), Στέλιος Μελισσινός και Ανδρέας Χαραλαμπίδης.
Παρών επίσης ήταν και ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Αργύρης Πατακάκης, Στρατιωτικές αρχές, πλήθος Ιερέων, καθώς και συμπολίτες μας που όπως προαναφέρθηκε, κατέκλεισαν την αίθουσα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΤΣΑΣ
Από την εφημερίδα Εργαία…συν

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version