ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών της Π.Ε. Καβάλας

Την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου και ώρα 14:00, ο Σύλλογός Εκπαιδευτικών Νομού Καβάλας  πραγματοποιήσε παράσταση διαμαρτυρίας  στην είσοδο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα και τις αποστάσεις ασφαλείας.
Βασικά αιτήματα της διαμαρτυρίας ήταν, να αποσυρθεί τώρα η εγκύκλιος για την αύξηση του ωραρίου των νηπιαγωγείων, ανοιχτά και ασφαλή σχολεία- Αυξημένη χρηματοδότηση για κάλυψη όλων των αναγκαίων μέσων προστασίας και καθαριότητας από το κράτος, άμεση κατάργηση του θεσμού 3μηνης σύμβασης από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης- Μετατροπή όλων των τρεχουσών 3μηνων συμβάσεων σε συμβάσεις μέχρι το τέλος του έτους. – Μόνιμοι διορισμοί όλων των αναπληρωτών, για την κάλυψη των μορφωτικών αναγκών όλων των μαθητών.

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών Νομού Καβάλας κατέθεσε ψήφισμα με τα αιτήματα του στον διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας.

Το ψήφισμα αναφέρει: 

Μετά το θεσμό των ωρομισθίων, των αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου καθώς και τη γενικότερη ανισότητα στα δικαιώματα μεταξύ μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών η πολιτική
ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με απόφασή της δημιούργησε τον θεσμό του προσωρινού αναπληρωτή  περιορισμένης (3μηνης εν προκειμένω) «διάρκειας». H συγκεκριμένη πολιτική
απόφαση οδηγεί στην περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και στην καταστρατήγηση της σειράς του πίνακα προσλήψεων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Το Δ.Σ του Συλλόγου μας έχει καταγγείλει την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να προσλάβει αναπληρωτές εκπαιδευτικούς με 3μηνες συμβάσεις εργασίας για την κάλυψη των κενών
στις σχολικές μονάδες.

Σύμφωνα  με πρόσφατη εγκύκλιο που έστειλε το Υπουργείο Παιδείας, καλούνται οι Διευθυντές εκπαίδευσης  κατά περίπτωση να προχωρήσουν στη ΛΗΞΗ της σύμβασης (απόλυση) των συναδέλφων όπου οι ίδιοι κρίνουν!

Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας απαιτούμε:
 Μετατροπή όλων των τρεχουσών 3μηνων συμβάσεων σε συμβάσεις μέχρι το τέλος του έτους.
 Καμία νέα πρόσληψη με 3μηνη σύμβαση. Άμεση κατάργηση του θεσμού 3μηνης σύμβασης από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.
 Μόνιμοι διορισμοί όλων των αναπληρωτών, για την κάλυψη των μορφωτικών αναγκών όλων των μαθητών.
 Εξίσωση όλων των δικαιωμάτων (εργασιακά, ασφαλιστικά, άδειας) μεταξύ μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
 Μέτρα στήριξης (στέγαση, σίτιση, μετακίνηση) όλων των συναδέλφων που δουλεύουν μακριά από το τόπο μόνιμης κατοικίας τους.
 Κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία εδώ και τώρα!

Στην παράσταση διαμαρτυρία συμμετείχε και η ΕΛΜΕ Καβάλας

Με βασικά αιτήματα :
 Προσλήψεις εκπαιδευτικών, αξιοποίηση των διαθέσιμων χώρων και αιθουσών και λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, ώστε να αραιώσει ο μαθητικός πληθυσμός στις σχολικές τάξεις.
 Άμεσα και δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα εβδομαδιαία τεστ Covid στα σχολεία για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Μέτρα για την ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και όχι μετάθεση αυτής της διαδικασίας στην «ατομική ευθύνη» των εκπαιδευτικών.
 Κατά προτεραιότητα μαζικό εμβολιασμό των εκπαιδευτικών (φυσικά μετά τους υγειονομικούς). Η πρώτη δόση του εμβολίου να χορηγηθεί πριν το άνοιγμα των σχολείων.
 Πρόσληψη επιπλέον καθαριστριών, ώστε να εξασφαλιστούν οι συνθήκες υγιεινής που επιβάλλει η πανδημία.
 Στήριξη και άμεση λειτουργία των δομών ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης.
 Συνολική αναπροσαρμογή της ύλης σε όλες τις τάξεις, ώστε να επιτευχθούν κατά το δυνατόν οι διδακτικοί στόχοι.
 Απόσυρση των αλλαγών στο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ, τις οποίες εξήγγειλε αιφνιδιαστικά η Κυβέρνηση.

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version