ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ

Παναγιωτόπουλος |”Πράσινο Φως” από ΗΠΑ για προμήθεια των F-35

«Απολύτως θετικό» χαρακτήρισε το αποτέλεσμα της επίσκεψης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις Ηνωμένες Πολιτείες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε δηλώσεις του στο enanews.gr

«Είναι εξαιρετικά σπάνιο να σηκώνονται και να χειροκροτούν έναν ομιλητή βουλευτές και των δύο κομμάτων στο Κογκρέσο» τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος κάνοντας λόγο για «ιστορική επιτυχία» της χώρας μας.

Υπάρχει «αίσθηση ικανοποίησης, υπερηφάνειας και αρκετή συγκίνηση θα μπορούσα να πω για μία πραγματικά ιστορική ομιλία που συνεπήρε και κατακέρδισε στην ουσία το σύνολο του πολιτικού συστήματος των ΗΠΑ. Μας είπαν ότι είναι εξαιρετικά σπάνιο να σηκώνονται από τα έδρανά τους Βουλευτές και των δύο κομμάτων ταυτοχρόνως και να επευφημούν και να χειροκροτάνε τον ομιλητή. Αυτό το πέτυχε ο Κυριάκος Μητσοτάκηςκαι είναι θα έλεγα μία πάρα πολύ σημαντική και ιστορική επιτυχία της χώρα μας», είπε ο υπουργός Άμυνας.

Για την προοπτική προσκτήσεως F-35, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε: «Δηλώνω ικανοποιημένος διότι αυτό εισηγήθηκα στον Πρωθυπουργό όταν με ερώτησε τι θα μπορούσε να ζητήσει από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Το F-35 είναι το αεροσκάφος πέμπτης γενιάς που θα αποτελέσει, σχεδόν εξ ολοκλήρου, το βασικό μαχητικό σε επίπεδο χωρών-μελών του ΝΑΤΟ. Ήδη έχουν υπάρξει αρκετά προχωρημένες συζητήσεις με την κατασκευάστρια εταιρεία, τη Lockheed Martin η οποία ενδιαφέρεται να ενισχύσει τη σχέση της με τη δική μας εγχώρια αμυντική βιομηχανία σε αυτό το επίπεδο, δηλαδή την ΕΑΒ. Στην επιστολή Μπλίνκεν που συνόδευσε τη δεύτερη τροποποίηση της Συμφωνίας Αμυντικής Συνεργασίας που περάσαμε από τη Βουλή, οι ΗΠΑ αναγνώριζαν το ενδιαφέρον της Ελλάδας για τα F-35».

Δείτε την σχετική δήλωση του κ. Παναγιωτόπουλου :

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version