Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Πέντε, πέντε…. Ανεβαίνω τα σκαλιά! 5+5 χρόνια ΟΨΟΜΕΘΑ

Διπλή κοπή πίτας για τους ΟΨΟΜΕΘΑ χθες 12-02-2023 στο φιλόξενο Κτήμα Nico Lazaridi:

− η πρωτοχρονιάτικη του 2023

− η επετειακή για την συμπλήρωση της πρώτης 5ετίας ύπαρξης και δράσεων ως ΑΜΚΕ.

Παράλληλα, διεξήχθη γενική συνέλευση των μελών, με απολογισμό της 5ετίας και προγραμματισμό για την νέα 5ετία.

Μεσολάβησε ξενάγηση από την υπέροχη Ομάδα Στελεχών του Κτήματος Λαζαρίδη, που συνοδεύτηκε με γευσιγνωσία τριών κρασιών (Chateau Nico Lazaridi Λευκό, Μαύρο Πρόβατο Ροζέ και Chateau Nico Lazaridi Ερυθρό), πλούσιο μπουφέ εδεσμάτων και μουσική.

Την εκδήλωση τίμησαν και παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων αγαπημένοι φίλοι και συνεργάτες από την τοπική αυτοδιοίκηση, τις Αναπτυξιακές εταιρείες, τα τοπικά ΜΜΕ, δημιουργικοί και επαγγελματικοί φορείς και πλήθος συνεργατών, χορηγών, εθελοντών και καλλιτεχνών από τα έργα Συμπόσιο Σύγχρονης Τέχνης, Brevet Philippi, Αγροτικό Καλάθι “Πάρκου Φιλίππων”, Βολτάρουμε ηλεκτρικά και Climate Fresk.

Με τη φράση “Μεθύστε με το αθάνατο κρασί … της Προσφοράς και της Δημιουργικότητας των ΟΨΟΜΕΘΑ”, καλωσόρισε τα μέλη, τους συνεργάτες και τους προσκεκλημένους ο Πρόεδρος Χαράλαμπος Τσουρουκίδης.

Συνόψισε τα αποτελέσματα της συγκρότησης-λειτουργίας-δράσεων των Οψόμεθα, την 5ετία που κύλησε, με όραμα την Υπερτοπική Κοινωνική Συνοχή, την Περιφερειακή Ανάπτυξη, την Ανάδειξη και Συμμετοχή των Τοπικών Κοινωνιών και της Τοπικής Επιχειρηματικότητας, βασισμένων στους 3 Πυλώνες: Αγροτοπεριβάλλον-Πολιτισμός-Τουρισμός. Με κορωνίδα ασφαλώς, τον σχεδιασμό, τη προβολή και δρομολόγηση του οραματικού και ολιστικού
αναπτυξιακού σχεδιασμού “Πάρκο Φιλίππων”. Ένα σχεδιασμό πνοής, που αφορά και επηρεάζει 2 Περιφέρειες, 3 Νομούς, 8 Δήμους, και συνολικά 114 χωριά μας!

Το δεύτερο μέρος της ΓΣ, αφιερώθηκε στον οργανωτικό και λειτουργικό προγραμματισμό για την νέα Φιλόδοξη 5ετία των ΟΨΟΜΕΘΑ. Αιχμή του δόρατος η νέα δράση για την κεφαλαιοποίηση των μέχρι σήμερα εμπειριών και γνώσεων, για την καταγραφή του σχεδιασμού “Πάρκο Φιλίππων”, ως καινοτόμο και “Πρότυπο Επαναλαμβανόμενο Μοντέλο”.

Με τον τρόπο αυτό οι ΟΨΟΜΕΘΑ κάνουν πράξη την δέσμευσή τους για την μεταφορά τεχνογνωσίας και την δημιουργία Αξίας για Όλους!

Ενισχύοντας την εξαγγελία της ανάδειξης του σχεδιασμού “Πάρκο Φιλίππων” σε “Πρότυπο Επαναλαμβανόμενο Μοντέλο”, ο υποστηρικτής των ΟΨΟΜΕΘΑ Γιώργος Βλάχος, μέλος του Κέντρου Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος, ανακοίνωσε την στήριξη του ΚΕΜΕΛ για την εξέλιξη και ολοκλήρωση της δράσης αυτής με μεντορεία, από εξειδικευμένα μέλη του ως Μέντορες.

Τα διάχυτα χαμόγελα, το κλίμα ομοψυχίας, ομοθυμίας και ομαδικότητας που κυριάρχησαν σε όλη την διάρκεια της γενικής συνέλευσης, αποτελούν την μεγαλύτερη εγγύηση για την καρποφορία της νέας δημιουργικής 5ετίας των ΟΨΟΜΕΘΑ.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Περιφέρεια ΑΜΘ | Ξεκινά η χαρτογράφηση του μονοπατιού Ε6

Η ανάδειξη και η τουριστική αξιοποίηση του ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε6 που διατρέχει την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιηθηκε στην Κομοτηνή με τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών Μιχάλη Αμοιρίδη, τον Γενικό Διευθυντή Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας και τον Προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία, Θράκη».

Σε ανάρτηση του στα social media ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ αναφέρει τα εξής:
Εξασφαλίσαμε 35.000 € από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ) προκειμένου να ξεκινήσουμε τη χαρτογράφηση του μονοπατιού Ε6 στην Περιφέρειά μας.
Η χαρτογράφηση θα είναι το πρώτο βήμα το οποίο θα οδηγήσει στη μελέτη για τα απαραίτητα έργα που θα πρέπει να γίνουν έτσι ώστε στη συνέχεια τα έργα αυτά να μπορέσουμε να τα χρηματοδοτήσουμε από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.
Στόχος μας είναι το μονοπάτι Ε6 να αποτελέσει τον κεντρικό κορμό ενός ευρύτερου δικτύου από μονοπάτια, που σχεδιάζουν να δημιουργήσουν οι Περιφερειακές Ενότητες και οι Δήμοι, και να καταστεί προορισμός για την προσέλκυση επισκεπτών.
Το ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε6 ξεκινάει από τη Φινλανδία και καταλήγει στη βόρεια Ελλάδα διασχίζοντας τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. Στην Περιφέρειά μας εισέρχεται από την περιοχή του Κάτω Νευροκοπίου και, μέσω Αλεξανδρούπολης, καταλήγει στη Σαμοθράκη.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

«Οι παιδοψυχολόγοι έκαναν λάθος» | Προκλητική κατάθεση από τη μητέρα του 29χρονου που κατηγορείται για ασέλγεια σε 4χρονο

Η δίκη του 29χρονου ποδοσφαιριστή, ο οποίος κατηγορείται για ασελγείς πράξεις σε βάρος του 4χρονου αγοριού που πρόσεχε η μητέρα του, θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 24 Απριλίου, με την απολογία του ίδιου στο Στρατοδικείο Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με το agriniopress, την Τετάρτη, στο δικαστήριο κατέθεσαν η μητέρα του κατηγορούμενου ποδοσφαιριστή και νταντά του μικρού αγοριού, η οποία έχει επίσης μηνυθεί από την οικογένεια για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, καθώς πιστεύεται πως γνώριζε και συγκάλυπτε τις πράξεις του γιου της.

«Κάνουν λάθος ο ψυχολόγοι»

Κατά την εξέτασή της, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η μητέρα του 29χρονου αρνήθηκε τις κατηγορίες που αποδίδονται τόσο σε εκείνη όσο και στον γιο της, υποστηρίζοντας πως ελάχιστες ήταν οι φορές που εκείνος την επισκέφτηκε στο σπίτι της οικογένειας που εργαζόταν και πως ποτέ δεν αντιλήφθηκε να συμβαίνει κάτι ύποπτο.

Η γυναίκα σε ερωτήσεις που δέχτηκε αρνήθηκε πως ο 4χρονος είχε παραπονεθεί για κάποιες πράξεις του 29χρονου σε βάρος της, ενώ δεν δίστασε να ρίξει την όποια ευθύνη στον πατέρα του παιδιού.

Για τους παιδοψυχολόγους είπε πως έχουν κάνει λάθος εκτιμήσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο ο γιος της, όσο και η ίδια, έχουν μηνυθεί από τη μητέρα του παιδιού.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όλα συνέβαιναν την περίοδο που ο 29χρονος ήταν φαντάρος, το καλοκαίρι του 2021 όπου πήγαινε στο σπίτι και με την ανοχή της μητέρας του ασελγούσε στο αγοράκι.

real.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Οχυρό Λίσσε | Την Κυριακή 2 Απριλίου οι εκδηλώσεις για την 82η Επέτειο της Μάχης των Οχυρών

Την Κυριακή 2 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις για την 82η Επέτειο της  Μάχης των Οχυρών στην Κοινότητα του Οχυρού στον Δήμο Κάτω Νευροκοπίου.

Η τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του μνημείου που βρίσκεται στο οχυρό Λίσσε, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό επισκεπτών από κάθε γωνιά του νομού της Δράμας.

Τη φετινή χρονιά θα είναι οι πρώτες εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Κάτω Νευροκοπίου αφού του παραχωρήθηκε το Οχυρό Λίσσε από τον  ο Ελληνικό Στρατό. Η τελετή στο χώρο του μνημείου θα συνδυαστεί με τα επίσημα εγκαίνια του Πάρκου Μουσείου Οχυρού Λίσσε  και με την έναρξη λειτουργίας του Θεματικού Χώρου Εικονικής Πραγματικότητας που βρίσκεται στο κτήριο της πρώην κοινότητας Οχυρού. Μετά το τέλος της τελετής και στο τέλος του προγράμματος έχει οριστεί η τελετή εγκαινίων του Θεματικού Χώρου Εικονικής Πραγματικότητας, ο οποίος αποτελεί μέρος του συνόλου των τμημάτων που θα λειτουργούν παράλληλα  του Μουσείου του Οχυρού Λίσσε.  Την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υφυπουργός Άμυνας Νικόλαος Χαρδαλιάς.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Κυριακής 2 Απριλίου.

08:00. Έπαρση Σημαίας στην Κεντρική Πλατεία Κ. Νευροκοπίου από Διμοιρία Αποδόσεως Τιμών με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου.

09:45-10:30. Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος κοινότητας Οχυρού χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ζιχνών-Νευροκοπίου κ.κ. Ιερόθεου.

10:35. Πέρας προσέλευσης Αντιπροσωπειών και Προσκεκλημένων στο χώρο του Οχυρού Λίσσε.

10:55. Πέρας προσέλευσης Επισήμων.

11:00. Τελετή Επιμνημόσυνης Δέησης χοροστατούντος του Σεβασμιότατου

Μητροπολίτη Ζιχνών-Νευροκοπίου κ.κ. Ιερόθεου.

11:15. Ιστορική ομιλία από την κ. Πατρωνίδου Δήμητρα Δρ. Ιστορίας.

11:25. Προσκλητήριο νεκρών.

11:30. Κατάθεση στεφάνων.

11:45. Σιγή ενός λεπτού – Εθνικός Ύμνος. Πέρας Τελετής Επιμνημόσυνης Δέησης.

12:00. Τελετή εγκαινίων Μουσείου ΛΙΣΣΕ

12:15. Παρουσίαση του σχεδιασμού και της υλοποίησης του Μουσείου –Πάρκου Λίσσε

12:30. Αποχώρηση από τον χώρο του Οχυρού ΛΙΣΣΕ και μετάβαση για την εγκαινίαση του Θεματικού Χώρου Εικονικής Πραγματικότητας στο κτήριο της πρώην κοινότητας Οχυρού.

Τελετάρχης στον χώρο των οχυρών ορίζεται ο κ. Παρασκευόπουλος Γρηγόρης.

13:00. Τελετή εγκαινίων του Θεματικού Χώρου Εικονικής Πραγματικότητας στο κτήριο της πρώην κοινότητας Οχυρού.

xirafi.gr

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: