Connect with us

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Πέννες με σάλτσα ντομάτας

Δημοσιεύτηκε

στις

Η εύκολη συνταγή για μια νόστιμη μακαρονάδα.

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 500 γραμμάρια ζυμαρικά πέννες

Για τη σάλτσα

  • ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 10 κλωνάρια μαϊντανό
  • αλάτι
  • πιπέρι φρέσκο
  • πιπέρι κόκκινο
  • λίγο ζάχαρη
  • 5 ντομάτες ώριμες
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο προαιρετικά

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τις πέννες σε αλατισμένο νερό  για 6-7 λεπτά και φυλάμε σε ζεστό μέρος.

Για τη σάλτσα

  1. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, σε χαμηλή φωτιά.
  2. Μόλις ξανθύνει το κρεμμύδι προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες στο τρίφτη, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι λίγο, κόκκινο πιπέρι, τη ζάχαρη, λίγο νερό από το βρασμό (από τις πέννες) και βράζουμε μέχρι να γλασάρει η σάλτσα μας και να μειωθεί ο όγκος της.
  3. Ρίχνουμε τη σάλτσα μαζί με τις πέννες σε μία κατσαρόλα ή μπολ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα από το βρασμό και βράζουμε για ένα λεπτό ακόμα.
  4. Σερβίρουμε τις πέννες με τη σάλτσα, προσθέτουμε το γαύρο, πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και με λίγο φρέσκο πιπέρι.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Πώς να φτιάξετε σπιτικό λικέρ βερίκοκο

Δημοσιεύτηκε

στις

Τα αρώματα του καλοκαιριού να τα πιείτε στο ποτήρι σας

Υλικά

  • 10 ώριμα αρωματικά βερίκοκα
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 4 φλ. κονιάκ
  • 1 φλ. λικέρ πορτοκάλι
  • φλούδα από 1 ακέρωτο βιολογικό πορτοκάλι

Εκτέλεση

  1. Θα πρέπει να διαλέξετε ώριμα αλλά σφιχτά βερίκοκα, χωρίς χτυπήματα.
  2. Τα πλένετε και τα κόβετε στα δύο, αφαιρώντας τα κουκούτσια τους
  3. Τα βάζετε σε κατσαρόλα, τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και προσθέτετε τη φλούδα πορτοκαλιού.
  4. Αφήνετε το μείγμα για 10΄ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη (δεν πρέπει να βράσουν).
  5. Μόλις κρυώσουν τα βερίκοκα, τα βάζετε σε αποστειρωμένο βάζο. Προσθέτετε το κονιάκ και το λικέρ κι ανακατεύετε.
  6. Σφραγίζετε και το αφήνετε στο ψυγείο για μία εβδομάδα.
  7. Όταν ωριμάσει το μείγμα, σουρώνετε το λικέρ μέσα σε διπλωμένο τουλπάνι, πιέζοντας τη σάρκα των φρούτων (τα οποία δεν χρειαζόμαστε άλλο).
  8. Για μεγαλύτερη διαύγεια, μπορείτε να το σουρώσετε ακόμα μία φορά. Το μοιράζετε σε δύο αποστειρωμένα μπουκάλια και το διατηρείτε στο ψυγείο.
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Το απόλυτο μυστικό γεύσης για το μπάρμπεκιου που δεν έχεις ακούσει ποτέ

Δημοσιεύτηκε

στις

Τα μυστικά του ψητού κρέατος δεν σταματάνε ποτέ, καθώς οι έμπειροι ψήστες έχουν πολλούς άσους στο μανίκι τους.

Και έναν τέτοιο θα δούμε εδώ, ένα από αυτά τα μυστικά που σπανίως λέγονται.

Για ακόμα καλύτερα ψημένο κρέας που παραμένει ωστόσο μαλακό και γεμάτο γεύση, το τρικ είναι το χάραγμα. Δεν μιλάμε όμως για μερικές χαραγματιές, αλλά για σωστό καρεδάκι!

Με τη μύτη ενός κοφτερού μαχαιριού κάνουμε ρηχές τομές (3 χιλιοστών ιδανικά) κατά μήκος της επιφάνειας του κρέατος. Κατόπιν επαναλαμβάνουμε από την αντίθετη κατεύθυνση, κάθετα στις πρώτες τομές.

Το ίδιο κάνουμε και από την άλλη πλευρά του κομματιού. Μετά καρυκεύουμε το κρέας με τα μπαχαρικά της αρεσκείας μας και το ρίχνουμε στο μπάρμπεκιου, προσέχοντας ωστόσο να το αφήσουμε λιγότερο από όσο συνήθως στη φωτιά. Γιατί θα «γίνει» γρηγορότερα.

Τι κερδίζεις με την τεχνική; Το γεγονός ότι τα καρυκεύματα θα εισχωρήσουν μέσα στο κρέας, αντί να παραμένουν απλώς στην επιφάνειά του. Ταυτοχρόνως, το χαραγμένο κρέας επιτρέπει στη θερμότητα να εισχωρήσει βαθύτερα, ψήνοντάς το πιο ομοιόμορφα.

Όπως μας εξηγεί η food editor Sherry Rujikarn, το χάραγμα στο κρέας επιτρέπει στα κομμάτια με μακριές ή σκληρές ίνες να γίνουν πιο μαλακά, καθώς οι τομές διασπούν αυτές τις ίνες, αφήνοντας το κομμάτι πιο τρυφερό στην υφή…

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Σπιτικό παγωτό με πλούσια γεύση μπανάνας

Δημοσιεύτηκε

στις

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό μπανάνες
  • 1/2 κούπα ζάχαρη (κατά προτίμηση ζάχαρη άχνη)
  • 1 κούπα παγωμένο γάλα
  • 1/3 κούπα χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τις μπανάνες και τις κόβετε σε κομμάτια (ροδέλες).
  2. Απλώνετε τα κομμάτια σε ένα μικρό ταψάκι και το βάζετε στην κατάψυξη μερικές ώρες για να παγώσουν.
  3. Μόλις παγώσουν, τα βγάζετε από το ψυγείο και τα βάζετε στο μπλέντερ.
  4. Τα χτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να πολτοποιηθούν.
  5. Ρίχνετε λίγο-λίγο το παγωμένο γάλα και χτυπάτε (θα βοηθήσει πολύ αν το μπλέντερ έχει ειδική υποδοχή για ρίψη υλικών).
  6. Ρίχνετε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν με το υπόλοιπο μείγμα.
  7. Βάζετε το μείγμα σε ένα μπολ και το τοποθετείτε στην κατάψυξη για μερικές ώρες (ανάλογα το ψυγείο).
  8. Για καλύτερα αποτελέσματα, κάθε μία ώρα το βγάζετε και το ανακατεύετε με το κουτάλι.
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Σπιτικό σορμπέ δαμάσκηνο

Δημοσιεύτηκε

στις

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 2 κιλά ώριμα δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσι και κομμένα στη μέση
  • 1 1/2 φλιτζάνι (325 ml) νερό
  • 1 1/2 φλιτζάνια (300 γραμμάρια) ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας βότκα

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, ρίχνετε τα καθαρισμένα δαμάσκηνα σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσουν σε χαμηλή φωτιά, για 8 – 10 λεπτά.
  2. Κατόπιν, κατεβάζετε από την εστία και προσθέτετε τη ζάχαρη, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί μέσα στο μείγμα της κατσαρόλας.
  3. Στη συνέχεια πολτοποιείτε το μείγμα με τα δαμάσκηνα σε ένα μπλέντερ μέχρι να μαλακώσουν και να διαλυθούν σε μικρά κομματάκια.
  4. Βάζετε το μείγμα για 2 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
  5. Αφού περάσει ο απαιτούμενος χρόνος το βγάζετε απ’ το ψυγείο και ρίχνετε τη βότκα, το βάζετε στην παγωτομηχανη και το δουλεύετε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
  6. Διαφορετικά τοποθετείτε στη κατάψυξη για 6 ώρες, ανακατεύοντας κάθε 45 λεπτά για 4 -5 φορές.
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

Monopolio Delivery

Δημοφιλή

Popular posts:

PABTEBOY ME GIATRO

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Mladen Group 16

Mladen Group 17

Mladen Group 18

Mladen Group 19

Mladen Group 20

Mladen Group 21

Mladen Group 22

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ