Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Πάνω από 120.000 πρόσφυγες εγκατέλειψαν την Ουκρανία

Έως και τέσσερα εκατομμύρια Ουκρανοί ενδέχεται να προσπαθήσουν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους καθώς μαίνεται ο πόλεμος δήλωσε η Αναπληρώτρια Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Ενδεικτικές είναι οι εικόνες απελπισίας που επικρατούν στα σύνορα της Ρουμανίας με την Ουκρανία. Σύμφωνα με πληροφορίες πάνω από 20.000 Ουκρανοί έχουν φτάσει στην Ρουμανία από το απόγευμα Πέμπτης.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν να μείνουν στα αυτοκίνητα τους και να περιμένουν με την ελπίδα να τελειώσει γρήγορα η εισβολή των Ρώσων και να μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Για 90 ημέρες μπορούν να παραμείνουν στη Ρουμανία
Κάποιοι άλλοι φιλοξενούνται ήδη σε ξενοδοχεία στη Ρουμανία, ενώ η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως μπορούν να μείνουν στη χώρα έως και 90 ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν ζητήσει άσυλο.

Ουρές σε πολλά μεθοριακά περάσματα της Ουκρανίας
Μιλώντας στο CNN από τη Γενεύη η Αναπληρώτρια Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Κέλι Κλέμεντς τόνισε ότι οι άμαχοι αναγκάστηκαν να πάρουν αποφάσεις «ζωής και θανάτου» κι ότι ήδη έχουν εκτοπιστεί εσωτερικά 850.000 άνθρωποι και πάνω από 120.000 έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής. «Είχαμε μια ανθρωπιστική κρίση στη χώρα την τελευταία οκταετία που επιδεινώθηκε δραματικά. Πέρα από τους 850.000 εκτοπισμένους πρωτίστως στα ανατολικά γνωρίζουμε ότι πάνω από 100.000 άνθρωποι ήδη μετακινούνται».

Click to comment

Απάντηση

ΘΑΣΟΣ

Θάσος | Εκδήλωση για την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων στο Λιμένα

 Εκδήλωση με θέμα: «Ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων στο Λιμένα Θάσου και της ιστορικής κληρονομιάς».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Έδρα Θάσου της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών και αφορούσε την παρουσίαση των ολοκληρωμένων μελετών των
φοιτητών του Master 2 Architecture Archeologie του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου.

Οι μελέτες που παρουσιάστηκαν αφορούσαν την δημιουργία τριών (3) σεναρίων για την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων στο Λιμένα Θάσου και την σύνδεσή του με τον οικισμό.

Στην παρουσίαση πέραν των φοιτητών, των καθηγητών του και των εκπροσώπων της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών, παρευρέθηκε η Προϊσταμένη της
Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας κα. Σταυρούλα Δαδάκη και ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε τα εξής:

«Συγχαίρω την Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών και την έδρα της στη Θάσο για την πρωτοβουλία της και για την πραγματοποίηση της σημερινής εκδήλωσης. Η ανάδειξη, των αρχαιολογικών χώρων αποτελεί υποχρέωση όλων μας απέναντι στο μέλλον του τόπου μας μέσω όμως μιας λογικής διαχείρισης αλλά και μιας ουσιαστικής προστασίας.

Η ιστορική κληρονομιά του τόπου μας πρέπει να αναδειχθεί, να συνδεθεί αρμονικά με τις ανάγκες της σύγχρονης τοπικής κοινωνίας και των οικισμών και να αποτελέσει ένα σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης του τόπου μας. Προς αυτήν την κατεύθυνση οφείλουμε να συνδράμουμε ενεργά και με αγαστή συνεργασία όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς».

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | 38ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών

Η μεγαλύτερη Διεθνής Ένωση Αστυνομικών Ιnternational Police Association (Ι.Ρ.Α.) με περισσότερα από 300.000 μέλη σε 62 χώρες του κόσμου.

Αφοσιωμένη στις αρχές που καθορίζονται από την Διεθνή Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπως αυτά υιοθετήθηκαν από τον Ο.Η.Ε. το 1948. Η μοναδική Παγκόσμια Οργάνωση Αστυνομικών χωρίς διακρίσεις βαθμού, γλώσσας φυλής, θρησκείας και χωρίς συνδικαλιστικές ή πολιτικές επιδιώξεις. Ο συνδετικός κρίκος όλων των Οργανώσεων της Αστυνομίας και η γέφυρα με τον πολίτη. Ο χώρος όπου ο Αστυνομικός αισθάνθηκε την ανάγκη να αναζητήσει τη φιλία, την ειλικρινή, την ανιδιοτελή, την πραγματική φιλία και πέρα από τα εθνικά σύνορα. Η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών (Ι.Ρ.Α.) έχει σαν σκοπό την ανάπτυξη δεσμών φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των Αστυνομικών όλου του κόσμου, την άνοδο του πολιτιστικού επιπέδου, την ανταλλαγή εμπειριών και την προβολή του έργου της Αστυνομίας.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Με 950 επιβάτεσε έφτασε το πλοίο ¨ARTANIA” στην Καβάλα

Άλλο ένα κρουαζιερόπλοιο γεμάτο με επιβάτες έφτασε το πρωί της Τετάρτης 25 Μαΐου, στο λιμάνι  της Καβάλας. Πιο συγκεκριμένα, το κρουαζιερόπλοιο ARTANIA, φιλοξενεί πάνω από 950 επιβάτες οι οποίοι είχαν αρκετές ελεύθερες ώρες στην διάθεση τους για να κάνουν μια βόλτα στην Καβάλα.

Όπως δηλώνει στο Ena Channel, o πρόεδρος του Eπιμελητηρίου Καβάλας φέτος στο λιμάνι της Καβάλας θα φτάσουν πάνω από 40 κρουαζιερόπλοια με τους επισκέπτες να ενισχύουν την τοπική οικονομία.

Continue Reading

Κατοικία


newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: