ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Δημήτρης Αθανίτης στην κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018   / [21.00] Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης. Προβολή της ταινίας «INVISIBLE»  παρουσία του σκηνοθέτη Δημήτρη Αθανίτη.

ΣΥΝΟΨΗ

Ένας πατέρας χάνει τη θέση του στον κόσμο. Ο Αρης είναι ένας μοναχικός 35άρης, χωρισμένος, που δουλεύει σε ένα εργοστάσιο. Όταν απολύεται χωρίς καμιά προειδοποίηση, αποφασίζει να αποδώσει δικαιοσύνη ο ίδιος, καθώς νιώθει θύμα μιας ακραίας αδικίας. Όμως ο Άρης δεν είναι μόνος του. Έχει μαζί του και τον εξάχρονο γιο του…

Με επίκεντρο την περιοχή του Ασπρόπυργου, ο Δ. Αθανίτης αναπτύσσει μια ιστορία εμμονής και εκδίκησης. Αγωνιώδης ατμόσφαιρα από την πρώτη στιγμή μέχρι το (απρόσμενο) τέλος, με την κάμερα καρφωμένη στο εκφραστικό – απελπισμένο αλλά ταυτόχρονα αποφασισμένο- πρόσωπο του Γιάννη Στάνκογλου.

Που ξεχνά (;) πως στο πλευρό του υπάρχει ένα παιδί, για το οποίο ο πατέρας είναι ο κόσμος όλος. Ένα παιδί που παλεύει με τον κόσμο των μεγάλων. Ένα κόσμο αόρατο.

Το «Invisible» (2016, 80’), είναι ένα αστικό γουέστερν με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Στάνκογλου. Όταν ο Άρης, μοναχικός 35άρης, χωρισμένος, που δουλεύει σε εργοστάσιο απολύεται χωρίς καμιά προειδοποίηση, αποφασίζει να αποδώσει δικαιοσύνη ο ίδιος, καθώς νιώθει θύμα μιας ακραίας αδικίας. Όμως ο Άρης δεν είναι μόνος του. Έχει μαζί του και τον εξάχρονο γιο του.

Παίζουν: Γιάννης Στάνκογλου, Κόρα Καρβούνη, Κώστας Ξυκομηνός, Εύα Στυλάντερ.
Η ταινία η οποία έχει αποσπάσει 14 διεθνή βραβεία και έχει συμμετάσχει σε 35 φεστιβάλ σε όλον τον κόσμο, έχει κάνει πρεμιέρα σε 30 πόλεις της Ελλάδας. 

Δείτε το τρέιλερ: https://www.youtube.com/watch?v=1Fb9J1IIs60

Σύντομο βιογραφικό του σκηνοθέτη
Ο Δημήτρης Αθανίτης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε σινεμά και αρχιτεκτονική. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής και της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Η πρώτη ταινία του «Αντίο Βερολίνο» (1994) κέρδισε το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για τον νεωτερισμό του, ενώ η δεύτερη ταινία του «Καμιά Συμπάθεια Για Τον Διάβολο» (1997) ήταν υποψήφια για τον Χρυσό Αλέξανδρο και κέρδισε το Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας με τη Λένα Κιτσοπούλου. Η ταινία του «2000+1 Στιγμές» (2001) επιλέχτηκε από κριτικό του Senses of Cinema ανάμεσα στις 10 καλύτερες ταινίες στον κόσμο για το 2001, ενώ η προηγούμενη ταινία του, «Τρεις Μέρες Ευτυχίας» (2012) κέρδισε 4 διεθνή βραβεία και άλλες τόσες υποψηφιότητες της Ακαδημίας.

Κάτι Παίζει και τις Πέμπτες  στο Μουσείο

Τις Πέμπτες 3- 10 – 17 & 24 Μαΐου 2018  / [21.00] Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

Η κινηματογραφική Λέσχη της ΕΛΜΕ Ξάνθης  & της ΦΕΞ οργανώνουν ένα κύκλο ταινιών και συζητήσεων με θέματα που αφορούν τους εφήβους & όχι μόνο.  Περισσότερες πληροφορίες στο http://elmexanthis.blogspot.gr/   

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΆΣΩ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΉΣΩ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΜΉΝΑ

Εκδηλώσεις εργαστηρίων. www.facebook.com/FEXANTHI     Αναλυτικό πρόγραμμα της ΦΕΞ  www.fex.org.gr

10ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου στην Ξάνθη

Σάββατο 26 έως και Πέμπτη 31 Μαΐου 2018  / [21.00] Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

Η κινηματογραφική Λέσχη της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης, σε συνεργασία με το Instituto Cervantes, το Ισπανικό Προξενείο και το φροντιστήριο «ΔΙΑΣ» παρουσιάζουν το 10ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου στην Ξάνθη.

Πληροφορίες αναλυτικό πρόγραμμα: Κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ  Ξάνθης Τηλ.: 25410 25421

Το πρόγραμμα της ΦΕΞ υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη των:  • ΣΕΚΕ ΑΕ • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΤΜΕΖΑ  • Σχολή χορού  ΜΑΡΙΑ ΛΑΜΠΡΟΥ •  Ταβέρνα «ΤΟ ΔΡΟΜΑΚΙ»  • ΚΤΗΜΑ ΒΟΥΡΒΟΥΚΕΛΗ  • BOUTIQUE HOTEL 1905 •  MEZEBAR  Bar & Gril  • ΣΚΑΡΠΕΛΟ συντήρηση έργων τέχνης   • βιβλιοπωλείο «ΠΥΡΓΕΛΗ» •  ΑΒΑΞ ΑΕ Βιοαέριο Ξάνθης •  

Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης / πολιτιστικό δίκτυο Ξάνθης    

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ    Αντίκα 7, 67132 Ξάνθη  Τηλ.: 25410 25421 – 6937120986  

fexanthis@gmail.com fexorg@otenet.gr   www.fex.org.gr  https://www.facebook.com/FEX

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version