ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ο Δήμος Ξάνθης πλήρωσε για την παρέλαση μεταχειρισμένο άρμα από το Πατρινό Καρναβάλι

Σε μια εντυπωσιακή διαπίστωση οδήγησε η έρευνα του XanthiPress.gr μετά από υπόνοιες που υπήρξαν γύρω από το άρμα του Βασιλιά Καρνάβαλου που παρέλασε στη φετινή Μεγάλη Παρέλαση του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού.
Το άρμα που πλήρωσε και προμηθεύτηκε ο Δήμος Ξάνθης από πατρινό τεχνίτη, δεν ήταν καινούριο αλλά μεταχειρισμένο. Το άρμα του Βασιλιά Καρνάβαλου με τους «καρεκλοκένταυρους» είχε κατασκευαστεί για την παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού το 2012 και είχε παρελάσει με αυτόν ακριβώς τον τίτλο στην στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Η μόνη διαφορά είναι ότι χρωματίστηκαν εκ νέου και απέκτησαν κορώνες!
Η μελέτη από τις εικόνες στο Πατρινό Καρναβάλι του 2012 ανέδειξε ότι οι δύο μορφές που παρουσιάστηκαν στην Ξάνθη είναι τμήμα από ένα μεγάλο άρμα που παρουσιάστηκε πριν από δύο χρόνια στην Πάτρα και προφανώς η αναπαράσταση των «καρεκλοκένταυρων» ταιριάζει στο θέμα που παρουσίασε τότε η Πάτρα και όχι στον Βασιλιά Καρνάβαλο ή το «Μουντιάλ Καρναβαλιού» που ήταν το φετινό θέμα στην Ξάνθη.

Ο τεχνίτης πληρώνεται κανονικά και πήρε και τα υλικά !
Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τις πληρωμές που έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια ο τεχνίτης από την Πάτρα εισπράττει τα ίδια ποσά με τον τεχνίτη από την Ξάνθη για την κατασκευή δύο αρμάτων (και ενός από κοινού), με τη διαφορά ότι αυτός από την Πάτρα δεν κατασκεύασε δύο άρματα αλλά μετέφερε στην Ξάνθη ένα μεταχειρισμένο που απλώς βάφτηκε.
Εντυπωσιακή είναι η λεπτομέρεια ότι ο Δήμος Ξάνθης φαίνεται να έχει προμηθευτεί 30 κυβικά φελιζόλ, κόστους αρκετών χιλιάδων ευρώ, τα οποία έστειλε στην Πάτρα για την κατασκευή του άρματος. Και όσο για τις υπόνοιες αυτές δημιουργήθηκαν από το γεγονός ότι οι μεταλλικές βάσεις ήταν παλιές και κομμένες και είχαν προσαρμοστεί σε πρόσθετα μεταλλικά τμήματα !
Κακός συμβολισμός
Προφανώς το Κέντρο Πολιτισμού δεν γνώριζε και δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει ότι αγόρασε άρμα που είχε κατασκευαστεί για το Πατρινό Καρναβάλι στο παρελθόν. Αν για κάτι μπορεί να κατηγορηθεί είναι ότι δεν ανέθεσε την κατασκευή όλων των αρμάτων στον Ξανθιώτη Καλλιτέχνη. Άλλωστε ο συμβολισμός που προκύπτει με ένα παλιό άρμα της Πάτρας στην παρέλαση της Ξάνθης, δεν είναι ό,τι καλύτερο.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version