Connect with us

ΝΕΣΤΟΣ

Ο Δήμος Νέστου υλοποιεί το έργο με ακρώνυμο «BRIDGES» με στόχο τη διασύνδεση πωλητών και αγοραστών αγροτικών προϊόντων

Ο Δήμος Νέστου https://dimosnestou.gov.gr/ είναι ο επικεφαλής εταίρος στο έργο με ακρωνύμιο «BRIDGES» και τίτλο «BRIDGES OF TRADE» (BSB-861) https://bridgesoftrade.net/ στα πλαίσια του Προγράμματος ENI CBC Black Sea Basin Programme 2014-2020 https://blacksea-cbc.net/. Ο συνολικός επιλέξιμος προϋπολογισμός του έργου «BRIDGES» είναι 571.889,00 ευρώ και οι πέντε (5) επιλέξιμοι δικαιούχοι είναι Δήμος Νέστου (ΕΛΛΑΔΑ), Ένωση Διασυνοριακής Συνεργασίας “Κάτω Δούναβης Ευρωπεριφέρεια” (ΡΟΥΜΑΝΙΑ), Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Δημοκρατίας της Αρμενίας (ΑΡΜΕΝΙΑ), Δημαρχείο του Δήμου Balti (ΜΟΛΔΟΒΙΑ) και Επαρχεία Catalca (ΤΟΥΡΚΙΑ).

Ο κοινός στόχος του έργου «BRIDGES» είναι γεφύρωση του χάσματος μεταξύ αγοραστών και πωλητών στη γεωργία και συνδεδεμένους τομείς σε 5 (πέντε) επιλέξιμες περιοχές του Προγράμματος στην Ελλάδα, Ρουμανία, Αρμενία, Μολδαβία και Τουρκία. Τα κύρια παραδοτέα του έργου είναι ανάπτυξη δικτύου TRADING BRIDGES NETWORK, υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για ΜΜΕ και η διοργάνωση εκδηλώσεων BRIDGES. Τα συνολικά παραδοτέα του έργου «BRIDGES» δίνουν έμφαση στις μελέτες για το Διεθνές Εμπόριο Γεωργικών και Σχετικών Προϊόντων, καθώς και στον εντοπισμό των τοπικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων του αγροτικού τομέα και σχετικών συνεταιρισμών που θα μπορούσαν να συμβάλουν στις δραστηριότητες του έργου. Οι εταίροι έχουν ολοκληρώσει τις μελέτες σχεδιάζοντας την κύρια μεγάλη εκδήλωση BRIDGES με τη συμμετοχή πωλητών και αγοραστών από την περιοχή του Δήμου Νέστου και αντίστοιχων ΜΜΕ από Ρουμανία, Αρμενία, Μολδαβία και Τουρκία, έχοντας εντοπίσει τους ενδεικτικούς κλάδους και προϊόντα που παρουσιάζουν δυνατότητες προώθησης μεταξύ των χωρών-εταίρων, με στόχο την ενίσχυση των επιχειρηματικών και εμπορικών δεσμών.

Σκοπός του έργου «BRIDGES» είναι η δημιουργία ισχυρότερων εμπορικών δεσμών μεταξύ των χωρών-εταίρων μέσω της συνεργασίας, προωθώντας ταυτόχρονα τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ανταλλαγή εμπειριών. Η δυναμική εταιρική σύνθεση του έργου, μέσω της συμμετοχής τριών περιφερειακών και τοπικών φορέων αυτοδιοίκησης (Ελλάδα, Μολδαβία και Τουρκία), ενός οργανισμού υποστήριξης επιχειρηματικότητας (Αρμενία), και ενός διαπεριφερειακού οργανισμού (Ρουμανία) αναμένεται να επιφέρει μακροπρόθεσμα και πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα στον αγροτικό τομέα των χωρών που συμμετέχουν στο έργο, καθώς και σε οικονομικούς κλάδους που σχετίζονται με αυτόν. 

Στοιχεία επικοινωνίας για επιπλέον πληροφορίες:

ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ www.dimosnestou.gov.gr, τηλ.: +30 25913 50 102, 103, 195 Κα Emiliya Doncheva

Project Web-site: www.bridgesoftrade.net, Facebook: https://www.facebook.com/BridgesofTrade

Twitter: https://twitter.com/BRIDGESOFTRADE 

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgYNkxWdF_mSBCe72lTB16g

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μακάριος Λαζαρίδης | Το έγκλημα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού δεν έχει παραγραφεί

Τη μουσικο-αφηγηματική παράσταση «Ο ήχος της σιωπής», που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ποντίων Νέστου για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, παρακολούθησε χθες, Κυριακή 15 Μαΐου, στη Χρυσούπολη, ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης.

Παρά τις αδιάψευστες μαρτυρίες για το ειδεχθές έγκλημα, όπως είπε κατά το χαιρετισμό του, «ακόμα και σήμερα η Τουρκία, όχι μόνο δεν έχει ζητήσει συγγνώμη, αλλά σε κάθε ευκαιρία προκαλεί περαιτέρω, ισχυριζόμενη ότι “είναι αναπόφευκτες οι ακρότητες στον πόλεμο”»!

Μια γενοκτονία, σημείωσε ο κ. Λαζαρίδης, «μπορεί να συντελεστεί δύο φορές, η πρώτη με τη διενέργειά της ως πράξη και η δεύτερη με την λήθη της και την
αποσιώπηση της αλήθειας. Δεν μιλάμε για εκδίκηση, αλλά για την αυτονόητη δικαίωση των προγόνων μας, με την αναγνώριση από την παγκόσμια κοινότητα της
Γενοκτονίας. Το διαπραχθέν αυτό έγκλημα δεν έχει παραγραφεί και οι αξιώσεις επανόρθωσης παραμένουν ενεργές. Χρέος όλων μας είναι να αντισταθούμε στην
προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας, σε εξυπηρέτηση των δραστών», και, «ως Πόντιος στην καταγωγή», κάλεσε όλους σε εγρήγορση «προκειμένου μια μεγάλη αδικία να αποκατασταθεί».

Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Αγροτικός Σύλλογος Νέστου | Οικονομική ζημιά στους σπαραγγοπαραγωγούς

Ζητάμε τη μέριμνα του ΥΠΑΑΤ ώστε να αποζημιωθούν οι παραγωγοί, για την απώλεια εισοδήματος που υπέστησαν

Οι κακοί οιωνοί που φάνηκαν κατά τις πρώτες ημέρες συγκομιδής σπαραγγιών, με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στα μέσα Φεβρουαρίου, αλλά και οι ασυνήθιστες κακές καιρικές συνθήκες κατά τον μήνα Μάρτιο που ακολούθησαν, μας έκαναν να αντιληφθούμε ότι η φετινή χρονιά θα είναι μια δύσκολη χρονιά για το σπαράγγι.

Στην περιοχή του Δήμου Νέστου Καβάλας καλλιεργούμε σπαράγγια από τα τέλη του `80 και τις δεκαετίες που ακολούθησαν μέχρι σήμερα, έχουνε γίνει σημαντικές επενδύσεις από Συνεταιρισμούς, Ομάδες Παραγωγών αλλά και Ιδιώτες που δραστηριοποιούνται με τη καλλιέργεια σπαραγγιού, προσφέροντας εκατοντάδες θέσεις εργασίας στα συσκευαστήρια, σε ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας και παράλληλα ενισχύουν την τοπική οικονομία και τη χώρα από τις εξαγωγές του προϊόντος.

Κατά τη διάρκεια της συγκομιδής έγιναν αντιληπτά και τα προβλήματα που προκάλεσε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, εκτοξεύοντας τα καλλιεργητικά έξοδα, μιας ήδη κοστοβόρας και απαιτητικής καλλιέργειας όπως το σπαράγγι. Η αύξηση του κόστους επήλθε και στα υλικά συσκευασίας, τα μεταφορικά, της ηλεκτρικής ενέργειας κ.α.

Ο πόλεμος όμως προκάλεσε και μεγάλη αποδιοργάνωση στις ευρωπαϊκές αγορές, κάνοντας τους ευρωπαίους καταναλωτές να μην αγοράζουν προϊόντα όπως συνήθιζαν τόσα χρόνια, λόγω της ανασφάλειας και του φόβου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την κάθετη πτώση των τιμών πώλησης, κάνοντας απαγορευτική τη συνέχιση της συγκομιδής από τους παραγωγούς.

Όπως καταλαβαίνετε αυτό που συνέβη είναι καταστροφικό για τους σπαραγγοπαραγωγούς αλλά και το μέλλον της ίδιας της καλλιέργειας. Για τους λόγους που αναφέραμε ζητάμε τη μέριμνα του ΥΠΑΑΤ ώστε να αποζημιωθούν οι παραγωγοί, για την απώλεια εισοδήματος που υπέστησαν. Ειδικά να στηριχθεί η
σπαραγγοκαλλιέργεια ώστε να μην χαθούν θέσεις εργασίας, να συνεχίσουμε ως παραγωγοί να εισπράττουμε την υπεραξία του προϊόντος από τις εξαγωγές και να μην δούμε τα συσκευαστήρια μας κουφάρια. Ευελπιστούμε ότι το αίτημά μας θα εισακουστεί και ότι θα πράξετε τα δέοντα.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Εκτακτο – Χρυσούπολη | Σκότωσε την γυναίκα του και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει

Μια ακόμα οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε στο χωριό Πηγές του Δήμου Νέστου με τον σύζυγο να σκοτώνει την σύζυγο του και να προσπαθεί να βάλει τέλος στην ζωή του.

Το ζευγάρι περιγράφεται να είχε διάφορα οικογενειακά προβλήματα. Την υπόθεση ερευνά το αστυνομικό τμήμα Χρυσούπολης.

Continue Reading

Κατοικία


newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: