Quantcast
Connect with us

ΝΕΣΤΟΣ

Ο Δήμος Νέστου υλοποιεί το έργο με ακρώνυμο «BRIDGES» με στόχο τη διασύνδεση πωλητών και αγοραστών αγροτικών προϊόντων

Ο Δήμος Νέστου https://dimosnestou.gov.gr/ είναι ο επικεφαλής εταίρος στο έργο με ακρωνύμιο «BRIDGES» και τίτλο «BRIDGES OF TRADE» (BSB-861) https://bridgesoftrade.net/ στα πλαίσια του Προγράμματος ENI CBC Black Sea Basin Programme 2014-2020 https://blacksea-cbc.net/. Ο συνολικός επιλέξιμος προϋπολογισμός του έργου «BRIDGES» είναι 571.889,00 ευρώ και οι πέντε (5) επιλέξιμοι δικαιούχοι είναι Δήμος Νέστου (ΕΛΛΑΔΑ), Ένωση Διασυνοριακής Συνεργασίας “Κάτω Δούναβης Ευρωπεριφέρεια” (ΡΟΥΜΑΝΙΑ), Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Δημοκρατίας της Αρμενίας (ΑΡΜΕΝΙΑ), Δημαρχείο του Δήμου Balti (ΜΟΛΔΟΒΙΑ) και Επαρχεία Catalca (ΤΟΥΡΚΙΑ).

Ο κοινός στόχος του έργου «BRIDGES» είναι γεφύρωση του χάσματος μεταξύ αγοραστών και πωλητών στη γεωργία και συνδεδεμένους τομείς σε 5 (πέντε) επιλέξιμες περιοχές του Προγράμματος στην Ελλάδα, Ρουμανία, Αρμενία, Μολδαβία και Τουρκία. Τα κύρια παραδοτέα του έργου είναι ανάπτυξη δικτύου TRADING BRIDGES NETWORK, υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για ΜΜΕ και η διοργάνωση εκδηλώσεων BRIDGES. Τα συνολικά παραδοτέα του έργου «BRIDGES» δίνουν έμφαση στις μελέτες για το Διεθνές Εμπόριο Γεωργικών και Σχετικών Προϊόντων, καθώς και στον εντοπισμό των τοπικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων του αγροτικού τομέα και σχετικών συνεταιρισμών που θα μπορούσαν να συμβάλουν στις δραστηριότητες του έργου. Οι εταίροι έχουν ολοκληρώσει τις μελέτες σχεδιάζοντας την κύρια μεγάλη εκδήλωση BRIDGES με τη συμμετοχή πωλητών και αγοραστών από την περιοχή του Δήμου Νέστου και αντίστοιχων ΜΜΕ από Ρουμανία, Αρμενία, Μολδαβία και Τουρκία, έχοντας εντοπίσει τους ενδεικτικούς κλάδους και προϊόντα που παρουσιάζουν δυνατότητες προώθησης μεταξύ των χωρών-εταίρων, με στόχο την ενίσχυση των επιχειρηματικών και εμπορικών δεσμών.

Σκοπός του έργου «BRIDGES» είναι η δημιουργία ισχυρότερων εμπορικών δεσμών μεταξύ των χωρών-εταίρων μέσω της συνεργασίας, προωθώντας ταυτόχρονα τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ανταλλαγή εμπειριών. Η δυναμική εταιρική σύνθεση του έργου, μέσω της συμμετοχής τριών περιφερειακών και τοπικών φορέων αυτοδιοίκησης (Ελλάδα, Μολδαβία και Τουρκία), ενός οργανισμού υποστήριξης επιχειρηματικότητας (Αρμενία), και ενός διαπεριφερειακού οργανισμού (Ρουμανία) αναμένεται να επιφέρει μακροπρόθεσμα και πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα στον αγροτικό τομέα των χωρών που συμμετέχουν στο έργο, καθώς και σε οικονομικούς κλάδους που σχετίζονται με αυτόν. 

Στοιχεία επικοινωνίας για επιπλέον πληροφορίες:

ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ www.dimosnestou.gov.gr, τηλ.: +30 25913 50 102, 103, 195 Κα Emiliya Doncheva

Project Web-site: www.bridgesoftrade.net, Facebook: https://www.facebook.com/BridgesofTrade

Twitter: https://twitter.com/BRIDGESOFTRADE 

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgYNkxWdF_mSBCe72lTB16g

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Π.Ε Καβάλας | Απαγόρευση της αλιείας στα εσωτερικά νερά για το έτος 2024

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ.Θεόδωρου Μαρκόπουλου, απαγορεύεται από 15 Απριλίου μέχρι 30 Μαΐου 2024, η ενάσκηση της επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας ιχθύων και λοιπών υδροβίων ζώων, με κάθε μέσο και εργαλείο, στα εσωτερικά νερά ( ποταμούς, παραπόταμους, χείμαρρους, ρυάκια, και λοιπούς υδάτινους σχηματισμούς ) για την προστασία της αναπαραγωγής των ιχθύων και των λοιπών υδρόβιων ζώων,

α) στον ποταμό Νέστο,

β) στα Τενάγη Φιλίππων,

γ) στα αρδευτικά κανάλια,

δ) στους παραποτάμους και στα λοιπά εσωτερικά ύδατα.

Η απόφαση αυτή αποσκοπεί στην προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Για τους παραβάτες της παραπάνω απόφασης προβλέπονται διοικητικές και ποινικές κυρώσεις, όπως επιβολή προστίμου και απαγόρευση άδειας αλιείας.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς στο Μοναστηράκι Νέστου

Εθελοντές και Πυροσβεστική έθεσαν υπό μερικό έλεγχο την φωτιά στο Μοναστηράκι του Δήμου Νέστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά εκδηλώθηκε μετά από κάψιμο χόρτων στην περιοχή σε κοντινό χωράφι και επεκτάθηκε λόγω του αέρα με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν ακόμη και σπίτια.

Φωτογραφία Παρασκευάς Σναιντεράιτ

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Φωτιά σε χωράφι στο Μοναστηράκι Νέστου

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου σε χωράφι στο Μοναστηράκι του Δήμου Νέστου.

Στο συμβάν επιχειρούν οχήματα της Π.Υ Χρυσούπολης και ένα όχημα της Π.Υ Καβάλας.

Φωτογραφία Αρχείου

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en