Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Αντώνης Σαμαράς παρουσίασε το δρόμο της εξόδου από τα Μνημόνια

Τo δρόμο της εξόδου από το μνημόνιο παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως η χώρα έχει ξεφύγει οριστικά τον κίνδυνο της χρεοκοπίας.Μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού επιμελητηρίου ο πρωθυπουργός επεσήμανε τη σκληρή δουλειά της κυβέρνησης και τις θυσίες των πολιτών τονίζοντας πως συμμαζεύτηκε η κατάσταση διάλυσης και άλλαξε η εικόνα της Ελλάδας.

Ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε πως θα συνεχίσει το έργο του χωρίς εκπτώσεις και χωρίς παρεκκλίσεις καθώς όπως είπε στόχος του είναι να βγούμε από το μνημόνιο για να αποκατασταθούν οι αδικίες και να μειωθούν τα φορολογικά βάρη. “Τώρα αρχίζει η ανάκαμψη, γεννιέται μια καινούργια Ελλάδα» δήλωσε φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα τις περιπτώσεις που ήδη οδηγούνται στη δικαιοσύνη.

“Η μεγαλύτερη επιτυχία είναι ότι ξεπερνάμε το σημείο της μη επιστροφής, δεν υπάρχει γυρισμός σε αυτά που μας πλήγωσαν και μας ντρόπιασαν» τόνισε επισημαίνοντας πως η χώρα κάνει ένα τεράστιο βήμα για να ξεφύγει από την ασφυξία του μνημονίου. “Προχωρήσαμε σε διαρθρωτικές αλλαγές, με πολύ κόπο και αγώνα, διαψεύσαμε όλες τις Κασσάνδρες που έλεγαν ότι θα βγαίναμε από το ευρώ, ότι θα αναγκαζόμαστε να πάρουμε μέτρα» τόνισε ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στο γεγονός ότι η χώρα έβγαλε ένα σημαντικό πρωτογενές πλεόνασμα. Για τον κ. Σαμαρά η ανάκαμψη θα αρχίσει το 2014 καθώς το πρόγραμμα δουλεύει. “Λέω την αλήθεια και το ξέρετε, ναι το πρώτο μνημόνιο ήταν λάθος, για αυτό και το αλλάξαμε» δήλωσε επισημαίνοντας τις περικοπές αλλά και την αντιμετώπιση των απερίγραπτων στρεβλώσεων.

Για μια ακόμα φορά στο στόχαστρο του κ. Σαμαρά μπήκε ο ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο και φωτογράφισε λέγοντας πως “κάποιοι αντί να κοιτούν μπροστά προσπαθούν να μας πάνε πίσω, και θέλουν να μας ξαναβάλουν στην αβεβαιότητα, να συγκρουστούμε με όλα εκείνα που έπρεπε να είχαν αλλάξει».

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως θα διαψεύσει όσους εύχονται “να μην τα καταφέρουμε, να αποτύχουμε, να υποστούμε νέους σκληρούς όρους δανεισμού» και έκανε λόγο για ύπουλες δυνάμεις που θέλουν την Ελλάδα εκτός Ευρώπης.

“Τους διαψεύδουμε κάθε μέρα, και σύντομα η πρόοδος θα φανεί και στην πραγματική οικονομία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός παρουσίασε τις τρεις άμεσες προτεραιότητές του για το επόμενο διάστημα. Όπως είπε στόχος του είναι η επιστροφή του 70% του πλεονάσματος στην κοινωνία καθώς για πρώτη φορά θα υπάρξει αποκατάσταση των αδικιών, κάτι που θα νοιώσουν εκείνοι που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.

Δεύτερος στόχος είναι για τον Αντώνη Σαμαρά η “πλήρης εξασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους» κάτι που χαρακτήρισε ως κρίσιμο για να ανοίξει ο δρόμος για επενδύσεις. “Το είχαμε συμφωνήσει ότι θα γινόταν εφόσον πιάναμε πλεόνασμα, εμείς κάναμε το δικό μας μερίδιο, το ίδιο περιμένουμε και από τους άλλους» είπε χαρακτηριστικά. Έμφαση για το επόμενο διάστημα δίνει ο πρωθυπουργός και στην επιτυχία της ελληνικής προεδρίας.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε διεξοδικά στο νέο κλίμα που δημιουργείται , ένα κλίμα φιλικό προς τον επιχειρηματία καθώς όπως είπε έχουν γίνει ήδη πολλές τομές.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Αναπτυξιακός Νόμος | Κατατέθηκαν 562 αιτήσεις στο καθεστώς ενίσχυσης «Τουριστικών Επενδύσεων»

Ολοκληρώθηκε χθες 5 Δεκεμβρίου 2022, ο 1ος κύκλος υποβολής αιτήσεων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων στο καθεστώς «Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων» του νέου Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο εν λόγω καθεστώς ενίσχυσης κατατέθηκαν συνολικά 562 αιτήσεις επενδυτικών σχεδίων προς υπαγωγή, συνολικού προϋπολογισμού 1.618.160.677,83 €.  Το προσεχές διάστημα θα ακολουθήσει η αξιολόγηση των ανωτέρω αιτήσεων υπαγωγής, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία που ορίζεται στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο 4887/2022.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης επεσήμανε:

«Η Ελλάδα με τις πολιτικές συνολικά της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και ειδικότερα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχει καταστεί ελκυστικός επενδυτικός προορισμός. Είναι χαρακτηριστικό ότι επί δύο συνεχόμενα έτη καταγράφουμε ρεκόρ επενδύσεων όλων των εποχών. Το μέτρο όμως της αλλαγής ως προς το επενδυτικό κλίμα στη χώρα νομίζω ότι το αποτυπώνει καλύτερα και από τις μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις που ξεκόλλησαν τα τελευταία χρόνια όπως το Ελληνικό ή τα Ναυπηγεία, καλύτερα και από τις μεγάλες ξένες επενδύσεις που προσελκύσαμε τα τελευταία χρόνια όπως η Pfizer, η Microsoft ή η Amazon Web Services, αυτό που συμβαίνει με το ένα και μόνο καθεστώς του τουρισμού και τον έναν και μόνο τρίμηνο κύκλο του νέου Αναπτυξιακού Νόμου.

Έχουμε 562 αιτήσεις επενδυτικών σχεδίων συνολικού προϋπολογισμού 1.618.160.677,83 ευρώ. Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος, το σύνολο αυτό ισούται με όλους τους αναπτυξιακούς κύκλους της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή και των πέντε ετών που ήταν κυβέρνηση. Πέντε χρόνια Αλέξη Τσίπρα έγιναν αιτήσεις περίπου 1.5 δισεκατομμυρίου και τρεις μήνες Κυριάκου Μητσοτάκη έγιναν λίγες παραπάνω σε ένα και μόνο καθεστώς. Αν κάνετε τη σύγκριση θα καταλάβετε γιατί η Ελλάδα είναι μια καινούργια χώρα και γιατί αυτός ο Πρωθυπουργός αξίζει να επανεκλεγεί αυτοδύναμος για να συνεχίσει την καλή μοίρα του ελληνικού λαού».

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης δήλωσε σχετικά:

«Με τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο δεσμευτήκαμε να υιοθετήσουμε ένα ευέλικτο, φιλο-επενδυτικό πλαίσιο που προάγει την επιχειρηματικότητα χωρίς αγκυλώσεις. Η μέχρι σήμερα ανταπόκριση του επιχειρηματικού κόσμου επιβεβαιώνει ότι επιτύχαμε να βελτιώσουμε ουσιαστικά το περιβάλλον χορήγησης κρατικών ενισχύσεων στις ιδιωτικές επενδύσεις. Στο δεύτερο καθεστώς Ενίσχυσης Τουριστικών Επιχειρήσεων, το οποίο έρχεται να στηρίξει έναν πολύ σημαντικό και ισχυρό κλάδο της ελληνικής οικονομίας, κατατέθηκαν 562 αιτήσεις επενδυτικών σχεδίων, συνολικού προϋπολογισμού 1,6 δισ. ευρώ. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η προκήρυξη του καθεστώτος «Επιχειρηματικότητα 360ᵒ», που θα καλύπτει σχεδόν όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας. Συνεχίζουμε με αμείωτους ρυθμούς το έργο μας με στόχο να αλλάξουμε το παραγωγικό μοντέλο της χώρας και να δώσουμε όλα τα απαραίτητα εφόδια στην επιχειρηματικότητα να ακμάσει».

Υπενθυμίζεται ότι, σε εξέλιξη βρίσκεται η υποβολή των αιτήσεων για το καθεστώς της Αγροδιατροφής μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος του Αναπτυξιακού Νόμου (opsan.mindev.gov.gr), με καταληκτική ημερομηνία υποβολής 30 Δεκεμβρίου 2022.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

«Έρχονται νέες παραλαβές από Δευτέρα» λέει το Υπουργείο Υγείας για τις ελλείψεις παιδιατρικών φαρμάκων

«Εξαφανισμένα» από τα ράφια των φαρμακείων φαίνεται πως είναι τα σκευάσματα που αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα των ιώσεων και της γρίπης. Δημιουργείται έτσι, μεγάλη αναστάτωση στους φαρμακοποιούς αλλά και στα ελληνικά νοικοκυριά για το που θα βρούνε τα φάρμακα που χρειάζονται, ιδιαίτερα για τα παιδιά.

Το Υπουργείο Υγείας προχώρησε σε δραστικές προειδοποιήσεις προς όλους τους εμπλεκόμενους στην αλυσίδα του φαρμάκου για την ταχύτατη εξομάλυνση του προβλήματος, λέγοντας ότι: «Το πρόβλημα θα εξομαλυνθεί από Δευτέρα», καθώς αναμένονται νέες παραλαβές σε σκευάσματα που αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα των ιώσεων και της γρίπης.

Απίστευτη ταλαιπωρία για… ένα κουτί ντεπόν

Η έξαρση της γρίπης και των εποχικών λοιμώξεων – κυρίως στα παιδιά – και η αυξημένη ζήτηση σε παυσίπονα, αντιπυρετικά, εισπνεόμενα, αντιβιώσεις και αντιβηχικά σκευάσματα, έχει αδειάσει τα ράφια των φαρμακείων.

Οι γονείς υφίστανται απίστευτη ταλαιπωρία πηγαίνοντας από φαρμακείο σε φαρμακείο, για να καταφέρουν να εξασφαλίσουν έστω και ένα κουτί σιρόπι ντεπόν, ώστε το παιδί τους να ανακουφιστεί από τον πυρετό.

Το iatropedia.gr επικοινώνησε με το Υπουργείο Υγείας και έλαβε την απάντηση, ότι το πρόβλημα είναι γνωστό και ασκούνται, ήδη, πιέσεις προς όλη την αλυσίδα του φαρμάκου (φαρμακευτικές εταιρείες, φαρμακαποθήκες) να εφοδιαστούν τα φαρμακεία με νέες ποσότητες, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της εποχής.

Ο αρμόδιος σύμβουλος του υπουργείου Υγείας για τα θέματα φαρμακευτικής πολιτικής, Μπάμπης Καραθάνος, υποστηρίζει ότι εντός της ερχόμενης εβδομάδας το θέμα θα εξομαλυνθεί.

«Το πρόβλημα υπάρχει σε κάποιες περιοχές, όχι σε όλες. Η εικόνα που έχουμε είναι ότι οι ελλείψεις δεν είναι τόσο εκτεταμένες. Ωστόσο ήδη έχουμε ενημερώσει και τις φαρμακευτικές εταιρείες και τις φαρμακαποθήκες και έρχονται νέες παραλαβές και από τη Δευτέρα θα αρχίσει να εξομαλύνεται η αγορά. Οι εταιρείες και οι αποθήκες μας έχουν πει ότι θα επισπεύσουν νέες παραδόσεις στα φαρμακεία, οπότε θα λυθεί το πρόβλημα. Η ζήτηση είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ ότι υπολογίζαμε γιατί υπάρχει αυτή η τριδημία, έξαρση δηλαδή της γρίπης, των εποχικών ιώσεων και του κορονοϊού και υπάρχει έξαρση. Έχουμε δώσει και μια εντολή ως Υπουργείο για την επίσπευση του εμβολιασμού της γρίπης και στα παιδιά και στις μεγαλύτερες ηλικίες άνω των 60 για να είναι προστατευμένοι», αναφέρει ο σύμβουλος του Υπουργείου Υγείας στο iatropedia.gr.

Φαρμακοποιοί: «Δραματικές και καθημερινές οι ελλείψεις»

Οι φαρμακοποιοί έρχονται σε δύσκολη θέση, καθώς δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις αυξημένες ανάγκες τις εποχής. Τα φάρμακα που λείπουν από τα ράφια των φαρμακείων αυτήν την εποχή, είναι: σιρόπια Depon για παιδιά, αντιβιοτικά (π.χ. Augmentin), εισπνεόμενα (Flixotide, Aerolin), αντιβηχικά (Aerius), αλλά και αντιιικά.

«Πλέον, η κατάσταση έχει γίνει αφόρητη για τους γονείς, καθώς πηγαίνουν από φαρμακείο σε φαρμακείο, αναζητώντας το φάρμακο που θα ανακουφίσει το παιδί τους από συμπτώματα όπως βήχας, δύσπνοια, πυρετός κ.ά.», εξηγεί ο πρόεδρος των Φαρμακοποιών της Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος και προσθέτει πως το πρόβλημα εστιάζεται – εκτός από την αυξημένη ζήτηση – και στις παράλληλες εξαγωγές.

Ένα φαινόμενο κατά το οποίο φθηνά φάρμακα στην Ελλάδα, οι εταιρείες τα εξάγουν στο εξωτερικό σε υψηλότερες τιμές, αφήνοντας ακάλυπτη την εγχώρια αγορά.

Ένα πρόβλημα που προσπαθεί το τελευταίο διάστημα να επιλύσει το υπουργείο Υγείας, με απαγόρευση των εξαγωγών σε επίμαχα σκευάσματα που παρουσιάζουν έλλειψη.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ακόμα και αν ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) απαγορεύσει τις παράλληλες εξαγωγές σκευασμάτων, μόλις λήξει η άρση, γίνονται πενταπλάσιες εξαγωγές. Κάτι που σημαίνει ότι κάποιοι κρατάνε τα φάρμακα στην άκρη για να τα στείλουν αργότερα στο εξωτερικό. Αυτό δεν είναι λύση. Ειδικά στη φάση της έξαρσης των αναπνευστικών ιώσεων», προσθέτει ο ίδιος.

 

Πηγή : newsit.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Προστασία πρώτης κατοικίας | Σημαντικές οι αδυναμίες στα προγράμματα των ευαλώτων

Χωρίς το ενδιαφέρον των νοικοκυριών εξελίσσεται δυο μήνες τώρα το ενδιάμεσο πρόγραμμα προστασίας των ευάλωτων δανειοληπτών με κίνδυνο η πρώτη τους κατοικία να οδεύσει σε πλειστηριασμό.

Το πρόγραμμα αυτό έλαβε χώρα προκειμένου η ευπαθής αυτή ομάδα Ελλήνων πολιτών να λάβει για 15 μήνες τη μέριμνα του κράτους και πιο συγκεκριμένα την κρατική επιδότηση  έως ότου ξεκινήσει ο Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων.

Το πρόγραμμα 15μηνης κρατικής επιδότησης έως το 80% της δόσης του στεγαστικού δανείου δεν βρήκε ανταπόκριση.

Από την έναρξη του προγράμματος στα μέσα Σεπτεμβρίου και και το τέλος του περασμένου μήνα μόλις 15 δανειολήπτες έχουν ενταχθεί, οι αιτήσεις υπό αξιολόγηση είναι 80 και 49 βρίσκονται σε αρχικό στάδιο.

Μια σειρά από λόγους εξηγούν τη φτωχή στατιστική:

  • Aρκετοί από τους ευάλωτους αναμένουν  να δικαστούν με το Νόμο Κατσέλη. Μιλάμε για εκκρεμότητα 40.000 περίπου υποθέσεων.
  • Κάποιοι από αυτούς δεν επιθυμούν να προχωρήσουν σε πόθεν έσχες ώστε να λάβουν πιστοποιητικό ευαλωτότητας
  • Αλλοι δεν βρίσκουν τον τρόπο κατάθεσης της αίτησης καθώς οι δικηγόροι τους αποτρέπουν προκειμένου οι υποθέσεις να καταλήξουν στα δικαστήρια.
  • Τέλος το πρόγραμμα δεν έγινε επαρκώς γνωστό αναφέρουν κάποιες πηγές.

Είναι πάντως άξιον απορίας πως ένα θέμα όπως αυτό των πλειστηριασμών που έχει σηκώσει μεγάλο κουρνιαχτό το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζεται με αυτόν τον τρόπο από τους ευάλωτους. Η πλατφόρμα της ευαλωτότητας άνοιξε το Σεπτέμβριο.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους μέχρι τέλος Νοεμβρίου πιστοποιητικό έχουν λάβει 815 δανειολήπτες ενώ σε 6706  έχουν επισκεφθεί την πλατφόρμα για να ξεκινήσουν τη σχετική διαδικασία. Ακόμη περί τους 2700 διανειολήπτες ακύρωσαν τη διαδικασία και κάτι λιγότερο από 300 δανειολήπτες κρίθηκαν ως μη πληρούντες  τα σχετικά κριτήρια.

Τι καταγράφει ο εξωδικαστικός συμβιβασμός

Οι πιέσεις του Υπουργείου φαίνεται να αποδίδουν αν και συνεχίζονται με αμείωτη ένταση προς όλους του χρηματοοικονομικούς φορείς προκειμένου να επιτευχθούν επιδόσεις καλύτερες.

Η Γραμματεία έχει θέσει στόχο 1,7 δις. έως 2 δις. ευρώ το ερχόμενου 5μηνο χρέος το οποίο θα ενταχθεί στη διαδικασία.

Από την πλευρά τους οι servicers υπολογίζουν πως οι ευάλωτοι και ευπαθείς δανειολήπτες που βρίσκονται στα χαρτοφυλάκιά τους με τις πιο ακριβείς μετρήσεις αγγίζουν ένα χρέος 4 δις. ευρώ. Αυτήν την κατηγορία των δανείων οι servicers δεν την πλειστηριάζουν και την διατηρούν ιδιαίτερα αν είναι ρυθμισμένη ως κόρη οφθαλμού (όπως οι ίδιοι λένε) έως ότου λειτουργήσει ο φορέας και λυθεί οριστικά το θέμα των ανθρώπων αυτών. Οι δανειολήπτες αυτοί εκφράζουν το 10% του ιδιωτικού χρέους στα χέρια των sercvicers.

Ωστόσο το Υπουργείo συνεχίζει να ασκεί κριτική για την εγκρισιμότητα με τους servicers και τις τράπεζες να έχουν δώσει έγκριση σε περίπου το 65% όσων αιτήθηκαν να εισέλθουν στην πλατφόρμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού έναντι του 54% τον Οκτώβριο.

Από  περίπου 1 δις. χρέος οφειλετών έχουν ρυθμιστεί 406 εκατ. ευρώ έναντι αρχικών οφειλών 670 εκατ. ευρώ. Ενώ 356 εκ. (34%) βρίσκονται σε τελικό στάδιο ρύθμισης.

Η μέση διάρκεια για οφειλές προς Δημόσιο είναι τα 18 έτη και 15 έτη για οφειλές προς Χρηματοδοτικούς Φορείς.  Το 36% των οφειλών ρυθμίστηκε με διάρκεια μεγαλύτερη των 20 ετών. Στις στεγαστικές οφειλές η μέση διάρκεια είναι τα 23 έτη. Οι διαγραφές πλησιάζουν το 20,2%

Τα μεγέθη

Τον Νοεμβρίου οι αιτήσεις έφτασαν τις 2290 έναντι 2086 τον Οκτώβριο και οι οριστικές υποβολές τις 1.214 (1.014 τον προηγούμενο μήνα).  Ο αριθμός των αιτήσεων – σε διάφορα στάδια – από την έναρξη του Εξωδικαστικού πριν ενάμισι χρόνο – φτάνει τις 44,2 χιλιάδες για συνολικές οφειλές 24,7 δις ευρώ.

Σε ότι αφορά τους Servicers οι ίδιοι εκτιμούν πως οι ανακτήσεις τους σε όλα τα επίπεδα είναι αρκετά ικανοποιητικές και σε ορισμένες περιπτώσεις πολύ ικανοποιητικές.

Οι ίδιοι έχουν αναπτύξει σημαντική τεχνογνωσία όχι μόνον για τους ιδιώτες αλλά και για τις επιχειρήσεις και μπορούν να δουν κάτω από κάποιες συνθήκες εταιρίες να αναγεννώνται από τις στάχτες τους.

Την προσεχή εβδομάδα ο κ. Σταϊκούρας υπενθυμίζεται πως θα έλθει σε επαφές εκ νέου με το πιστωτικό σύστημα της χώρας προκειμένου να βρεθεί κοινή συνισταμένη και μια λύση ουσίας για τους ευάλωτους πέραν των αυξήσεων επιτοκίων καταθέσεων και της μείωσης των προμηθειών.

Οι servicers από την πλευρά τους υποστηρίζουν πως για τέτοιες ομάδες πολιτών οι εταιρίες διαχείρισης πραγματοποιούν περισσότερα από όσα ζητάει το Υπουργείο μιας και δεν αντιμετωπίζουν και το δύσκολο πρόβλημα των προβλέψεων.

Πώς θα γίνει η διαχείριση των επιχειρηματικών δανείων

Μια άλλη φιλοσοφία πολύ διαφορετική για την αξιοποίηση των επιχειρηματικών assets διαμορφώνουν οι servicers προκειμένου από τη μία να μεγιστοποιήσουν την ανάκτηση του προβληματικού δανείου και από την άλλη να δώσουν κατ’ ευθείαν  στην παραγωγή και όχι σε απλούς επενδυτές βιοτεχνικές ή βιομηχανικές μονάδες οι οποίες μπορούν να λειτουργήσουν απαλλαγμένες από τα χρέη τους. Ο τρόπος αυτός βοηθάει την επαναλειτουργία  ή τη συνέχιση της λειτουργίας των μονάδων  και τη διατήρηση ή την αύξηση της απασχόλησης σημειώνουν κάποιοι αναλυτές.

Το παράδειγμα της Intrum

Η εταιρία μετά από τη ρευστοποίηση χαρτοφυλακίου από 72 ξενοδοχεία που είχε στη διάθεσή της το γνωστό και ως Project Tethys  με απαίτηση νομικής φύσεως πάνω από 250 εκατ. ευρώ, η εταιρία διαχείρισης προχωράει δυναμικά και άμεσα σε άλλα δύο πακέτα, δύο διαφορετικά χαρτοφυλάκια δανείων.

Πρόκειται για  δάνεια περί τα 40 εκατ. ευρώ που αφορούν σε 30  οινοποιεία και ένα ακόμη πακέτο που αφορά τον κλάδο τροφίμων και το οποίο προετοιμάζεται για να βγει στην αγορά το β εξάμηνο του 2023. Αμέσως μετά θα επιχειρηθεί η πώληση ενός  χαρτοφυλάκιου δανείων ύψους περίπου 1 δις ευρώ που αφορά περί τις 100 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα κατεψυγμένα τρόφιμα, σε ζύμες, φρούτα και  πρώτες ύλες. Σε ό,τι αφορά τα οινοποιεία αυτά θα βγουν προς πώληση διαχωριζόμενα πιθανότητα με τις περιοχές που καθορίζουν και την ονομασία προέλευσης των κρασιών.

Σε κάθε περίπτωση ο τρόπος διαχείρισης από την Intrum των παραπάνω δανείων καταγράφει δύο σημαντικά θέματα:

  • Τα επιχειρηματικά δεδομένα της κρίσης και τον ενδιαφέρον της περιόδου ανάπτυξης που ακολουθεί.
  • Είναι φανερό πως πρόκειται για κλάδους που αντιμετώπισαν μεγάλα προβλήματα το προηγούμενο χρονικό διάστημα αλλά και κλάδων που σχετίζονται με τη βιομηχανία του τουρισμού που εκτιμάται πως θα συνεχίσει την ανάπτυξή της με γρήγορες ταχύτητες.

Ο διαχειριστής θα διερευνήσει με βάση το ύψος των καλύτερων ανακτήσεων τόσο την προσέλκυση στρατηγικών επενδυτών όσο και μεμωνομένων  επιχειρηματιών που μπορεί να ενδιαφέρονται.

naftemporiki.gr

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: