ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανική κρίση | Νεκροί δύο Έλληνες ομογενείς στην Ουκρανία

Τον θάνατο δύο ομογενών στην Ουκρανία από πυρά Ουκρανών στρατιωτών και τον βαρύτατο τραυματισμό άλλων δύο ανακοίνωσε το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Παράλληλα, το ΥΠΕΞ ζητά από τους Έλληνες πολίτες που ζουν στην Ουκρανία να εγκαταλείψουν άμεσα τη χώρα.

Αναφορικά με τα τελευταία γεγονότα στην Ουκρανία, κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι σε περίπτωση που οι εξελίξεις είναι αρνητικές, θα επηρεάσουν τη χώρα μας πολύ, όπως και όλη την Ευρώπη. “Η κυβέρνηση προετοιμάζεται για όλα τα πιθανά σενάρια” τονίζουν χαρακτηριστικά.

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία βρέθηκαν στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης υπό τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel με τη συμμετοχή του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και άλλων Ευρωπαίων ηγετών. Υπογραμμίστηκε η ανάγκη συντονισμού των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και καλύτερης προετοιμασίας σε περίπτωση κλιμάκωσης της κρίσης. Τονίστηκε ακόμη η ανάγκη διατήρησης της ευρωπαϊκής ενότητας και η εξάντληση όλων των διπλωματικών μέσων και των διαύλων επικοινωνίας προκειμένου να αποφευχθεί η κλιμάκωση. Οι ηγέτες επανέλαβαν ότι μία επιθετική ενέργεια από την πλευρά της Ρωσίας θα επέφερε σοβαρές συνέπειες με μεγάλο κόστος και συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version