Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Οξύνεται η αντιπαράθεση για τον Κουφοντίνα | Σε θέσεις μάχης κυβέρνηση και αντιπολίτευση

Προετοιμασμένοι για μία εβδομάδα οξείας πολιτικής αντιπαράθεσης είναι στην κυβέρνηση με εστία ενδεχόμενης “έκρηξης” την διαχείριση της υπόθεσης του Δημήτρη Κουφοντίνα καθιστώντας την κατάσταση οριακή λόγω της υγείας του απεργού πείνας.

Ο Μάρτιος κάνει ποδαρικό οδηγώντας το επιτελείο σε κατάσταση εγρήγορσης για κάθε ενδεχόμενο και παράλληλα έρχεται αντιμέτωπο με ασκήσεις ισορροπίας, με την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του  να κυοφορεί κίνδυνο αυξημένης έντασης.

Παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις, από το Μέγαρο Μαξίμου στέλνεται μήνυμα πως παραμένει στην αρχική γραμμή, δηλαδή της ίσης αντιμετώπισης των κρατουμένων, κάτι που αναμένεται σήμερα να ειπωθεί εκ νέου από την εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Φαίνεται να μην αφήνει η κυβέρνηση παράθυρο διαπραγμάτευσης, ούτε υπαναχώρησης στο αίτημα Κουφοντίνα να επιστρέψει στις φυλακές του Κορυδαλλού, προκρίνοντας όπως όλα δείχνουν να αντιμετωπιστεί το ζήτημα μέσω της θεσμικού οδού.

Την ίδια ώρα, από το γραφείο του πρωθυπουργού έχει τονιστεί πως “παρέχεται στον κατάδικο κάθε δυνατή ιατρική φροντίδα”.

Το κλίμα είναι ιδιαίτερα τεταμένο, με την αντιπολίτευση να πιέζει, ενώ οι αντιδράσεις κλιμακώνονται σε πολλές πόλεις σε όλη την Ελλάδα, όπου και σημειώνονται επιθέσεις σε πολιτικά γραφεία στελεχών της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας, ακόμα και έξω από τα σπίτια του πρωθυπουργού και της Προέδρου της Δημοκρατίας.

 

Τη σκυτάλη της έμμεσης αντιπαράθεσης μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα, κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου, έχει πάρει πλέον  η σύγκρουση σε επίπεδο στελεχών και βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος με εκπροσώπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ τη δική της απάντηση σε όσα κατήγγειλε η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ δίνει η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, η οποία και διαψεύδει την πλευρά Κουφοντίνα ως προς τη χορήγηση των εγγράφων που ζητήθηκαν τονίζοντας ότι στις 18 Φεβρουαρίου στάλθηκαν όλες οι αποφάσεις σχετικά με τη μεταγωγή του Κουφοντίνα.

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου το Σαββατοκύριακο αποκρυσταλλώνει τα μηνύματα του Μεγάρου Μαξίμου, ενώ επικρίνει την παρέμβαση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζει, σε παρέμβαση του, ότι «η ανθρώπινη ζωή σε ένα κράτος δικαίου αποτελεί ύψιστο αγαθό. Ακόμα και όταν πρόκειται για καταδικασμένους επειδή δεν τη σεβάστηκαν». «Η Δημοκρατία, άλλωστε, είναι ισχυρή όταν έχει νόμους που ισχύουν για όλους και δεν εκδικείται» αναφέρει ο κ. Τσίπρας.

Κράτος δικαίου

Από την κυβέρνηση ξεκαθαρίζεται ότι “σε ένα Κράτος Δικαίου, ο νόμος ισχύει για όλους, ακόμη και για εκείνους που τους περιφρονούν, δεν δείχνουν ίχνος μεταμέλειας και προσβάλουν τη μνήμη των θυμάτων τους, κάνοντας επιδεικτικά βόλτες στα σημεία που τα δολοφόνησαν”.

Δεν είναι δυνατόν, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, ο Δ. Κουφοντίνας να επιλέξει εκείνος τη φυλακή κράτησής του υπό την απειλή της αυτοχειρίας και σημειώνεται ότι “θα μπορούσε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τη μεταγωγή του, αλλά δεν το κάνει και εκβιάζει. Με σεβασμό στο Κράτος Δικαίου και στις ανθρωπιστικές αξίες, παρέχεται στον κατάδικο κάθε δυνατή ιατρική φροντίδα”.

Η απάντηση προς τον Αλέξη  Τσίπρα ήταν σαφής: «Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαδήλωναν σήμερα υπέρ του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες Δ. Κουφοντίνα, υπό το σύνθημα «όταν οι αντάρτες θα μπαίνουν στην Αθήνα, το Σύνταγμα θα λέγεται πλατεία Κουφοντίνα». Ένας από τους πρώτους νόμους της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να δώσει ειδικά προνόμια στον Δ. Κουφοντίνα. Και σήμερα έρχεται ο κ.Τσίπρας και αντί να ζητήσει από τον καταδικασμένο να διακόψει την απεργία πείνας, καλεί την κυβέρνηση να κάνει δεκτό το αίτημά του να επιλέξει εκείνος την φυλακή στην οποία θα εκτίσει την ποινή του”.

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «κατά συρροή δολοφόνος ψυχρός και αδίστακτος ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Βάσει νόμου τον τιμώρησε η δημοκρατία. Δεν τον εκδικήθηκε και δεν τον εκδικείται. Υπάρχει μια ποινή που εκτίεται. Όμως, η δημοκρατία δεν μπορεί να εκβιάζεται. Κανείς δεν θέλει το θάνατο ενός απεργού πείνας», κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι έχει «εμμονή στήριξης» στον Δημήτρη Κουφοντίνα και πως «καμιά φορά φαίνεται να σύρεστε από αυτόν».

Την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση καταστρατηγεί το κράτος δικαίου και εν γένει τη δημοκρατία στην προκειμένη περίπτωση εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης. «Χθες έγινε μια θλιβερή ανακοίνωση εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης. Η κυβέρνηση επιλέγει την εκδίκηση έναντι της ζωής. Η κυβέρνηση υπονομεύει το κράτος δικαίου έναντι της ευνομούμενης και δημοκρατικής πολιτείας. Δεν εφαρμόζει τον ίδιο της το νόμο. Επιλέγει η κυβέρνηση να στείλει ακατανόητα σήματα εις βάρος της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας. Να μη γράψουμε μαύρη σελίδα λόγω των εμμονών της κυβέρνησης να απευθυνθεί σε ένα ακροδεξιό και συντηρητικό κομμάτι» τόνισε.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σκρέκας: Τα μέτρα για τον πληθωρισμό αντιμετωπίζουν στη ρίζα του το πρόβλημα της ακρίβειας

Με τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα να τονίζει ότι «τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση και θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι να αποκλιμακωθεί ο πληθωρισμός, είναι διαρθρωτικού χαρακτήρα, αντιμετωπίζουν στη ρίζα του το πρόβλημα της ακρίβειας και ήδη αποδίδουν» και την αντιπολίτευση να τα χαρακτηρίζει «ημίμετρα και αποσπασματικά, που βοηθούν μόνο τις μεγάλες επιχειρήσεις αλλά όχι τους καταναλωτές», ξεκίνησαν οι διεργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στην Κεφαλονιά.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Κεραμέως: Χωρίς την επιστολική ψήφο πολλοί συμπατριώτες μας δεν θα μπορούσαν να ψηφίσουν

«Χωρίς την επιστολική ψήφο οι Έλληνες πολίτες, πολλοί συμπατριώτες μας, δεν θα μπορούσαν να ψηφίσουν», ανέφερε η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως μιλώντας σήμερα στο ΕΡΤNews.

Επίσης η κ. Κεραμέως επισήμανε «πάνω από τρεις στους τέσσερις που έχουν γραφτεί έχουν ήδη παραλάβει το εκλογικό υλικό στο σπίτι τους, στο γραφείο τους, σε όποια διεύθυνση έχουν. Πάνω από εκατό χιλιάδες τα έχουν ήδη παραλάβει» και πρόσθεσε «αυτό είναι ένα μεγάλο κέρδος. Ό, τι και να ψηφίζει κανείς, σημασία έχει να ψηφίζει, νa ακούγεται, να μπορεί να ακουστεί ακριβώς η φωνή του».

Οι παραδόσεις προχώρησαν πάρα πολύ γρήγορα σημείωσε η υπουργός Εσωτερικών «Ξεκίνησαν πριν από μόλις λίγες μέρες και ήδη είμαστε σχεδόν πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της παράδοσης». Παράλληλα η κ. Κεραμέως έδωσε διευκρινίσεις και για το ποια είναι η τελευταία ημέρα για κατάθεση του φακέλου: «Εάν ζω στο εξωτερικό, η τελευταία μέρα για να έρθει η εταιρεία ταχυμεταφοράς να παραλάβει τον φάκελο είναι η 28η Μαΐου. Στην Ελλάδα, η τελευταία μέρα για να έρθει η εταιρεία ταχυμεταφοράς είναι η 3η Ιουνίου».

Τέλος, η κ. Κεραμέως τόνισε ό,τι «πρέπει να φέρουμε την επέκταση της επιστολικής ψήφου στις εθνικές εκλογές για τους Έλληνες του εξωτερικού».

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κικίλιας: Θα είναι μια δύσκολη αντιπυρική περίοδος, χρειάζεται συστράτευση

Έκκληση προς τους πολίτες να στηρίξουν το έργο των πυροσβεστών και για συστράτευση των πάντων ώστε «να προστατεύσουμε το χωριό μας, το σπίτι μας, το νησί μας ή την πόλη μας», απηύθυνε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

«Είχαμε έναν άνυδρο χειμώνα. Θα είναι μία δύσκολη αντιπυρική περίοδος» δήλωσε στο Mega, υπογραμμίζοντας όμως πως «η δουλειά ενός υπουργού δεν είναι να παίρνει τη μάνικα και να σβήνει τις φωτιές, αλλά να προετοιμάζει την Πυροσβεστική και τις υπόλοιπες δυνάμεις γι αυτήν την προσπάθεια». Για αυτόν τον λόγο, όπως ανέφερε, από τον Δεκέμβριο του 2023 η Βουλή υπερψήφισε νόμο που κατέθεσε ο ίδιος με αντικείμενο την πρόληψη, η οποία όπως τόνισε είναι «ανώτερη της αντιμετώπισης».

Σχετικά με την υποχρέωση των ιδιοκτητών οικοπέδων για καθαρισμό που έληξε στις 30 Απριλίου και τον συνακόλουθο έλεγχο τους από τους δήμους, υπογράμμισε πως «βλέπω ότι αρκετοί συμπολίτες μας πειθαρχούν σε αυτό και βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση και αρκετοί δήμοι κάνουν ελέγχους. Υπάρχουν και αυτοί όμως που δεν πειθαρχούν και υπάρχουν και κάποιοι δήμαρχοι, πράγματι ομολογώ, που κρύβονται πίσω από -αν θέλετε- κάποια technicalities, όπως γιατί δεν έχει βγει η ψηφιακή πλατφόρμα για να δηλώνουν οι πολίτες τα οικόπεδά τους και λοιπά».

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με το εξοπλιστικό πρόγραμμα πολιτικής προστασίας ΑΙΓΙΣ, επισήμανε πως «εντολή του πρωθυπουργού ήταν να ξεμπλοκάρω και να τρέξω με τάχιστες διαδικασίες το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ, αξίας 2,1 δισεκατομμυρίων ευρώ», ενώ συμπλήρωσε αναφέροντας πως «θα αρχίσουμε να τα παραλαμβάνουμε από το καλοκαίρι του 2025 και θα ολοκληρωθεί η παραλαβή τους μέχρι το 2030».

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en