Connect with us

ΠΑΓΓΑΙΟ

Ομάδα ψυχοκοινωνικής μέριμνας στο ΚΑΠΗ Ελευθερούπολης

Το ΝΠΔΔ Κοινωνικής Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής Δήμου Παγγαίου ενημερώνει τους δημότες ότι στο κτίριο του ΚΑΠΗ Ελευθερούπολης λειτουργεί ομάδα ψυχοκοινωνικής μέριμνας. Η ομάδα αποτελείται από Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς και προσφέρει συμβουλευτική στήριξη σε όσους δημότες το επιθυμούν.
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2592022673
Η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ
Μαρία Τσίλογλου

Επίσκεψη των Γιατρών του Κόσμου στην Τοπική Κοινότητα Πλατανοτόπου του δήμου Παγγαίου

Με επίκεντρο την αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, πραγματοποιήθηκε το διήμερο 14 και 15 Ιανουαρίου 2014 επίσκεψη των Γιατρών του Κόσμου στην Τοπική Κοινότητα Πλατανοτόπου του Δήμου Παγγαίου, παρουσία οφθαλμίατρου, παιδιάτρου και γυναικολόγου καθώς και νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού. Η επίσκεψη αυτή αποτέλεσε ανακούφιση για τους πολίτες του Δήμου που δεν έχουν την δυνατότητα να επισκεφθούν τις Μονάδες Υγείας της περιοχής, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό η οργάνωση, παράλληλα με τη συνεχή δράση της εδώ και 23 χρόνια, το ιδιαίτερα κοινωνικό της πρόσωπο.
Ο Δήμος Παγγαίου ευχαριστεί θερμά την ΜΚΟ «Γιατροί του Κόσμου» η οποία μέσα από κινητή μονάδα στελεχωμένη από άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, παρείχε δωρεάν γυναικολογικό έλεγχο, τεστ Παπανικολάου, οφθαλμολογικό έλεγχο, παιδιατρικές εξετάσεις και παιδικό εμβολιασμό σε δημότες του Δήμου Παγγαίου στο Κοινοτικό Κατάστημα – Αγροτικό Ιατρείο της Τοπικής Κοινότητας Πλατανοτόπου.
Κατά το παρελθόν η ΜΚΟ « Γιατροί του Κόσμου» είχε εκφράσει τις θερμές της ευχαριστίες στον Δήμο Παγγαίου για την καθοριστική συνδρομή του σε οργάνωση της αποστολής του κλιμακίου των Γιατρών του Κόσμου με εθελοντές γιατρούς καθώς και νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό στον οικισμό Καραβαγγέλη του Δήμου Παγγαίου.

Ο Αντιδήμαρχος
Κρυστάλλης Τζιτζιός

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως Χρυσοστόμου

Με την πρέπουσα λαμπρότητα εορτάστηκε η εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως Χρυσόστομος άγει τα ονομαστήρια του.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε στον Ιερό καθεδρικό ναό Αγίου Ελευθερίου αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου ποιμενάρχου, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος αναφέρομενος στη διδασκαλία του Αγίου πατρός Ιωάννου αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Χρυσοστόμου, του ανθρώπου σαγήνευσε και συνεχίζει να σαγηνεύει χιλιάδες ανθρώπων, μετά από τον βίο του και το κήρυγμα του.

poimin.gr

Η εορτή του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως Χρυσοστόμου και του Πρωτοσύγκελου Ελευθερουπόλεως Χρυσοστόμου αποτελούν ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός, καθώς σηματοδοτούν τη βαθιά αγάπη και αφοσίωση στην Ορθόδοξη Πίστη.

Το έργο και η προσφορά τους σπουδαία στην τοπική κοινωνία, υπερασπίζοντας και διδάσκοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον Λόγο του Θεού. Υπέρμαχοι ανεκτίμητων ανθρώπινων αξιών και ιδανικών, δίνοντας ένα πολύ ηχηρό μήνυμα σε όλους εμάς για τον τρόπο ζωής που οφείλουμε να ακολουθούμε. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η εορτή τελέστηκε με μεγαλοπρέπεια στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου.

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην τελετή. Το παρόν έδωσαν και εκπρόσωποι του Δήμου Παγγαίου καθώς και ο Δήμαρχος Αναστασιάδης Φίλιππος. Σύσσωμος ο Δήμος και ο Δήμαρχος Αναστασιάδης Φίλιππος εύχονται στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Χρυσόστομο και στον Πρωτοσύγκελο Χρυσόστομο υγεία, αγάπη, αισιοδοξία για να συνεχίσουν το παραγωγικό τους έργο, ευχόμενοι από καρδιάς τις καλύτερες ευχές!

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δήμος Παγγαίου | Δημιουργία εκπαιδευμένης εθελοντικής ομάδας πυροφυλάκων

Ο Δήμος Παγγαίου και ο Δήμαρχος Αναστασιάδης Φίλιππος  σε αναρτηση του στα social media τονισε πως ο δημος θα στέκεται πάντα αρωγος σε τετοιες πρωτοβουλίες όπως αυτή του Α.Τ Ελευθερούπολης.

Συγκεκριμένα αναφερει τα εξής :

Τα τελευταία χρόνια ο Δήμος μας έχει έρθει πολλές φορές αντιμέτωπος με το φαινόμενο της πυρκαγιάς. Ένα φαινόμενο που βρίσκεται σε έξαρση και μπορεί να προκαλέσει δυσχερείς καταστάσεις. Ως κάτοικοι του Δήμου Παγγαίου οφείλουμε να στεκόμαστε δίπλα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και να την διευκολύνουμε στο έργο της.
Ο Δήμος Παγγαίου και ο Δήμαρχος Αναστασιάδης Φίλιππος πήραν την πρωτοβουλία της δημιουργίας μιας εκπαιδευμένης εθελοντικής ομάδας πυροφυλάκων,(καθώς 85 και πλέον συμπολίτες μας, έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους) και στην αξιοποίηση της εμπειρίας που απέκτησαν κατά την τρέχουσα περίοδο, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2/11/22, η πρώτη από τις δυο εκπαιδευτικές συναντήσεις (μια θεωρητική και μια πρακτική) στο Αμφιθέατρο “Φρίξος Παπαχρηστίδης” με την συμμετοχή 40 εκπαιδευόμενων εθελοντών, δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα κοινωνικής προσφοράς σε όλη την κοινωνία. Θα ακολουθήσει η πρακτική εκπαίδευση, την Τετάρτη 9/11/22 στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελευθερούπολης.
Αξιοσημείωτο το γεγονός πως οι εθελοντές προέρχονται από οικισμούς όλου του Δήμου Παγγαίου και συγκεκριμένα από αυτούς:
Της Αυλής, των Αντιφιλίππων, του Ακροποτάμου , της Γεωργιανής , των Δωματίων, της Ελευθερούπολης, της Κάρυανης, του Κοκκινόχωματος, της Νέας Περάμου, της Νικήσιανης, του Ορφανίου, του Παλαιοχωρίου, του Πλατανοτόπου, του Ποδοχωρίου, του Σιδηροχωρίου, της Φωλιάς και του Χρυσόκαστρου.
Στόχος μας, η επιπλέον συμμετοχή και εκπαίδευση περισσοτέρων εθελοντών από το σύνολο των οικισμών του Δήμου μας, καθώς η κοινωνική προσφορά είναι ένα συλλογικό αγαθό το οποίο ωφελεί το σύνολο των πολιτών.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παγγαίο | Ξεκίνησε η καταβολή των αποζημιώσεων των αγροτών

Από την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου ξεκίνησε η έναρξη των καταθέσεων των προκαταβολών στους πληγέντες δικαιούχους αποζημιώσεων των καταστροφών που προκλήθηκαν σε αμπελώνες και άλλες καλλιέργειες του Ν. Καβάλας από την χαλαζόπτωση που σημειώθηκε στις αρχές καλοκαιριού.

Όπως είναι γνωστό, ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων η σχετική τροπολογία με την οποία ο ΕΛΓΑ απέκτησε, πλέον, την δυνατότητα να καταβάλλει προκαταβολές από τις αποζημιώσεις εκείνων των καταστροφών.

Υπενθυμίζεται πως η προσπάθεια που γίνεται με γνώμονα την ανάπτυξη και την αντιμετώπιση των προβλημάτων των παραγωγών είναι συνεχής ενώ επίκειται και η καταβολή της ενίσχυσης deminimis στα σταφύλια.

 

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: