Connect with us

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Ομάδα Αγροτών Παγγαιου Ζηταει εκτακτη ενισχυση απο τον Ν. Καβαλας

Για ακόμη μία χρονιά ο Αγροτικός κλάδος του Νομού Καβάλας δέχεται ένα πλήγμα συνεχίζοντας την καταστροφική συνέχεια του 2018 και 2019.Συγκεκριμένα οι σταφυλοπαραγωγοί του Νομού Καβάλας και συγκεκριμένα του δήμου Παγγαίου δέχτηκαν για ακόμη μία χρονιά οικονομική καταστροφή αυτή τη φορά λόγω εξωγενούς παράγοντα που λέγεται covid 19
Και ενώ η χρονιά κύλησε σχετικά άψογα όσο αφορά τις κλιματικές συνθήκες οι οποίες πρόσφεραν ένα ποιοτικό σταφύλι σε όλες τις ποικιλίες και δεν υπήρξαν προβλήματα με ασθένειες η κατάσταση με τον covid 19 δημιούργησε μία ευμετάβλητη κατάσταση στις εξαγωγές αλλά και στις πωλήσεις εντός των συνόρων του προϊόντος με αποτέλεσμα εξαιτίας της αβεβαιότητας να υπάρξουν πολλά προβλήματα στους παραγωγούς όσο αφορά την προώθηση του προϊόντος και τη διάθεση του αναγκάζοντάς τους να πουλήσουν το προϊόν σε πολύ χαμηλές τιμές η και ακόμα να μην καταφέρουν να πουλήσουν τα σταφύλια διότι οι έμποροι,τοπικοί και μη δεν αγόραζαν σταφύλια καθώς οι αγορές λόγο του covid 19 η με πρόσχημα την ύπαρξη του είχαν (?) μειωμένο αγοραστικό ενδιαφέρον.
Σε πολλές των περιπτώσεων οι έμποροι εκμεταλλεύτηκαν αυτή την κατάσταση και αγόρασαν προϊόντα σε πάρα πολύ χαμηλές τιμές εκμεταλλευόμενοι και την οικονομική δυστυχία των παραγωγών ενώ σε άλλες περιπτώσεις με πρόσχημα την αβεβαιότητα προώθησης του προϊόντος άφησαν μισό άκοπα αμπέλια  κρεμάζοντας έτσι τους παραγωγούς.
Τα φετινά προβλήματα ήρθαν να επισκιαστούν και από τις βροχοπτώσεις του Οκτωβρίου που δημιούργησαν προβλήματα σε Σουλτανίνες και προστέθηκαν στον φαύλο κύκλο του ΕΛΓΑ ο οποίος έχει γυρίσει την πλάτη του στους αγρότες βάζοντας πέρσι χαμηλά ποσοστά στις ζημιές από βροχοπτώσεις,χωρίς να έχει εκδώσει ακόμα τις ενστάσεις για τα περσινά πορίσματα των ζημιών από τις βροχοπτώσεις,χωρίς να έχει εξοφλήσει Αντιχαλαζικά προγράμματα και χωρίς ακόμα να έχει εκδώσει νεότερο Αντιχαλαζικό πρόγραμμα.
Ζητάμε και επιβάλλεται  οι πολιτικοί φορείς να πιέσουν και να διεκδικήσουν για τον νομό μας την ΕΚΤΑΚΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ η ένταξη στον κανονα ”de minimis” τόσο για τα Σταφύλια όσο και τις Ελιές τύπου Χαλκιδικής.Εαν θέλετε ο πρωτογενής τομέας να συνεχίσει να παράγει και ταυτόχρονα να είναι κινητήριος μοχλός της τοπικής οικονομίας στηρίξτε τον ουσιαστικά κι όχι με χτυπήματα στην πλάτη του Καβαλιωτη Αγροτη και με κερασμένους καφέδες στα καφενεία.

Click to comment

Απάντηση

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Αυτοψία Παναγιωτόπουλου στις πληγείσες αγροτικές περιοχές | Έρχεται Άμεση καθολική αποζημίωση

Την δική του αυτοψία πραγματοποίησε ο βουλευτής Καβάλας της Ν.Δ και Υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Παγγαίου.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αγρότες της περιοχής και να δει τα μεγάλα προβλήματα που δημιούργησε η έντονη βροχόπτωση αλλά και χαλαζόπτωση στις καλλιέργειες.

Μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του στο ENA Channel πρόσθεσε ότι αύριο Δευτέρα 4/7 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Ελευθερούπολη παρουσία του προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζου αλλά και αρκετών Υπουργών αρμοδίων για την αντιμετώπιση τέτοιους είδους προβλημάτων.

Στόχος όλων είναι η άμεση καθολική αποζημίωση όπως υπογράμμισε ο κ. Παναγιωτόπουλος χαρακτηριστικά.

Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Σύσκεψη την Δευτέρα παρουσία Υπουργών για τα προβλήματα των αγροτών του Δήμου Παγγαίου

Όπως ανάρτησε ο Δήμαρχος Παγγαίου στα social media :

Αύριο , Δευτέρα 4-7-2022 και ώρα 8.30 π.μ.θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Παγγαίου ευρεία σύσκεψη προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση μετά τις πρόσφατες θεομηνίες που έπληξαν το Δήμο Παγγαίου. Στη σύσκεψη θα μετέχουν πέραν των τοπικών παραγόντων ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές κ Christos Triantopoulos, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζος Θεοφ. Ανδρέας, ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης, η Γ.Γ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χ. Καλογήρου, ο Γ.Γ. Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών κ. Ν. Κουλοχέρης και ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Β. Παπαγεωργίου.

Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

“Μετρούν” τις πληγές τους οι αγρότες του Δήμου Παγγαίου μετά τις καταστροφές

Μία ακόμα συγκέντρωση για τα προβλήματα και τις άμεσες αποζημιώσεις στις καταστροφές στις καλλιέργειες του πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης 30 Ιουνίου 2022 αγρότες στο Ποδοχώρι.

Οι αγρότες ζητούν άμεσα λύσεις στα χρόνια προβλήματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: