ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι εργαζόμενοι του Εργοστασίου Φωσφορικών Λιπασμάτων στον Δήμαρχο Καβάλας

Με αφορμή την ενέργεια του Δημάρχου Καβάλας Θόδωρου Μουριάδη να μεταβεί στην Εισαγγελία για το Εργοστάσιο Φωσφορικών Λιπασμάτων αντιπροσωπεία εργαζομένων του Εργοστασίου βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Δημαρχείο όπου και συνομίλησε με τον Δήμαρχο ενώ εξέφρασαν οι ίδιοι τις διαμαρτυρίες τους.

Πιο συγκεκριμένα στο υπόμνημα που παρέθεσαν στον Δήμαρχο αναφέρονται τα εξής : 

Οι εργοστασιακές εγκαταστάσεις στις οποίες εργαζόμαστε έχουν δεχθεί δυνάμει καταγγελιών, πλήθος ελέγχων για την τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Οι έλεγχοι αυτοί δεν έχουν διαπιστώσει καμία παραβίαση της κείμενης νομοθεσίας. Κάθε έλεγχος είναι καλοδεχούμενος αλλά το πλήθος και η συχνότητα τέτοιων ελέγχων το τελευταίο διάστημα είναι τέτοιο που να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι έχει στοχοποιηθεί το εργοστάσιο. Μια στοχοποίηση της οποία την πηγή όλοι γνωρίζουμε…

Εσείς κ. Δήμαρχε υιοθετήσατε άκριτα και μάλιστα χωρίς να είστε αρμόδιος υπερακοντίζοντας προβήκατε σε καταγγελία ενώπιον δικαστικών αρχών. Οι δήθεν αιτιάσεις περί παραβάσεων έχουν από τα πλέον αρμόδια χείλη (περιφέρεια) χαρακτηριστεί απολύτως ανεδαφικές. Απευθυνόμενοι στον Δήμαρχο μας, γιατί και δικό μας Δήμαρχο σας θεωρούμε, σας ενημερώνουμε πως οι πομποί τέτοιων καταγγελιών δεν εξυπηρετούν σκοπούς αλλά σκοπιμότητες. Είμαστε πεποισμένοι ότι θα μας προστατεύσετε και δεν θα υιοθετείτε άκριτα το οτιδήποτε μπορεί να μας οδηγήσει στην ανεργία. Το εργοστάσιο σέβεται την περιβαλλοντική νομοθεσία και τηρεί τους νόμους και τις οικείες διατάξεις και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Η καλύτερη εγγύηση είναι η εργασία μας σε αυτούς τους χώρους και το αίσθημα ασφάλειας και σεβασμού προς το περιβάλλον, ένα αίσθημα που βιώνουμε καθημερινά.

Έχουμε φωνή και είναι δυνατή.

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version