ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Οι Βούλγαροι δεν ειδοποίησαν για τον ποταμό Στρυμόνα

 

ΣΕΡΡΕΣ | ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΣΤΡΥΜΟΝΑ

Πυκνή χιονόπτωση σημειώθηκε από αργά το απόγευμα του Σαββάτου στο Νομό Σερρών, όπου άμεσα η Αντιπεριφέρεια Σερρών και οι Δημοί προχώρησαν στη ρίψη αλατιού σε κάθε επικίδυνο σημείο. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, ιδιαίτερο βάρος δίνεται στην περιοχή του Ροδολίβους όπου έχει σημειωθεί παγετός και είναι επικίνδυνο για τις καλλιέργειες των αγροτών.

Η κάτασταση έως και αργά το βράδυ της Κυριακής, ήταν σε πλήρη έλεγχο. Σε ότι αφορά τον ποταμό Στρυμόνα, οι χωματουργικές εργασίες που έγιναν στην Ελληνική πλευρά είχαν ως αποτέλεσμα να αυξήσουν τις αντοχές εισροής όγκου νερού, ωστόσο οι αρμόδιες αρχές της Βουλγαρίας δεν προχώρησαν σε καμία ενημέρωση – ως όφειλαν –  στην Ελληνική πλευρά, αφού στο Βουλγαρικό έδαφος σημειώθηκαν σοβαρές ζημιές. Η Ελληνική Πρεσβεία στη Σόφια παρενέβη και ενημέρωσε τις Ελληνικές αρχές αργότερα, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

ΛΗΜΝΟΣ | ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΑ

Ισχυρή χιονόπτωση έπληξε το νησί της Λήμνου, από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτο. Οι χαμηλοί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση του όγκου του χιονιού, κυρίως στο Βορειοδυτικό τμήμα του νησιού. Η Δημοτική Αρχή Λήμνου με τη συνδρομή τεσσάρων γρκέιντερ και άλλων εκχιονισιτικών μηχανημάτων κράτησε καθαρό το οδικό δίκτυο, με μικρά προβλήματα επικοινωνίας να σημειώνονται σε κτηνοτροφικές μονάδες.

 

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version