ΚΑΒΑΛΑ

Οικονομική Επιτροπή δήμου Καβάλας: Ορίστηκε ο προσωρινός μειοδότης για την ανάπλαση στις καμάρες

Με δέκα θέματα εντός ημερήσιας διάταξης και ένα έκτακτο ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα η συνεδρίαση των μελών της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Καβάλας, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τα δύο πρώτα θέματα αφορούσαν ανάληψη υποχρέωσης και ψήφιση πίστωσης προϋπολογισμού του δήμου Καβάλας για το οικονομικό έτος 2014, όπου μετά από διευκρινιστικές ερωτήσεις του μέλους της αντιπολίτευσης και της δημοτικής παράταξης “Ώρα για Έργο», Ηλία Καλανταρίδη, ψηφίστηκαν ομόφωνα.

Μάλιστα, στο θέμα που είχε να κάνει με την στείρωση των αδέσποτων, ο δήμαρχος Καβάλας και πρόεδρος της Επιτροπής, Κωστής Σιμιτσής, τόνισε ότι πρωταρχικό μέλημα του δήμου είναι η ενημέρωση των πολιτών, σημειώνοντας ότι φέτος είναι πολύ πιθανό, ελέω των οικονομικών του δήμου, να εκδοθεί ένα ενημερωτικό φυλλάδιο για το εν λόγω θέμα.

Όσον αφορά στην Επιτροπή που θα επιφορτίζεται, κατά κάποιο τρόπο, με τα καθήκοντα της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας, σχετικά με την στάθμευση των οχημάτων, για παράδειγμα, στα πεζοδρόμια ή στους πεζοδρόμους, τα μέλη της έχουν το δικαίωμα να βγάζουν τις πινακίδες και να βεβαιώνουν την παράβαση, σύμφωνα με τον κανονισμό που έχει ψηφιστεί, με το σχετικό πρόστιμο να ορίζεται στα 200 ευρώ.

Όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ψηφίστηκαν ομόφωνα, εκτός από το θέμα που αφορούσε στην έγκριση πρακτικών δημοπράτησης του έργου: “Αποκατάσταση περίφραξης Βερούλειου γηπέδου», το οποίο πέρασε κατά πλειοψηφία, με τον κ. Καλανταρίδη να δηλώνει “παρών», ενώ εγκρίθηκαν τα πρακτικά της δημοπράτησης του έργου του Καπλανίδειου Ιδρύματος στη Νέα Καρβάλη, με την έκπτωση του έργου να φτάνει στο 52%.

Όσον αφορά στο έκτακτο θέμα, για την αποκατάσταση του Παλαιού Μεντρεσέ στις καμάρες και την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής, ορίστηκε ως προσωρινός μειοδότης η εταιρεία “Μέδουσα» με έκπτωση 49,5%.

Πηγή: Εφημερίδα ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version