Quantcast
Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

Ξεπέρασαν τους 2.200 οι νεκροί στην Ινδία

image_print
Θα συνεχιστεί και την επόμενη βδομάδα το κύμα καύσωνα
Το κύμα καύσωνα που διαρκεί εδώ και εβδομάδες στην Ινδία προκάλεσε το θάνατο 2.200 και πλέον ανθρώπων, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές, την ώρα που οι σποραδικές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν σήμερα ανακούφισαν για λίγο τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών.

Καταιγίδες έπληξαν σήμερα τα κρατίδια Άντρα Πραντές και Τελανγκάνα, στο νότιο τμήμα της χώρας, όπως επίσης και την πρωτεύουσα της Ινδίας, το Νέο Δελχί, περιοχές που καταμετρούν τα περισσότερα θύματα από τον καύσωνα.

Η ανάπαυλα αυτή ωστόσο θα είναι σύντομης διάρκειας καθώς ο υδράργυρος αναμένεται να αγγίξει τους 45 βαθμούς τις επόμενες ημέρες στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο στη νότια Ινδία, στο δυτικό και το βόρειο τμήμα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Συνολικά «1.636 άνθρωποι έχουν πεθάνει μονάχα στο κρατίδιο Άντρα» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος, ο Π. Τούλσι Ράνι.

Επιπλέον 541 άνθρωποι έχουν πεθάνει στο κρατίδιο Τελανγκάνα λόγω του καύσωνα, ανέφερε ένας άλλος αξιωματούχος.

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Τραμπ απειλεί με πλήγματα στο Ιράν

image_print

Νέα προειδοποίηση για κλιμάκωση των αμερικανικών επιθέσεων κατά του Ιράν απηύθυνε ο Ντόναλντ Τραμπ, δηλώνοντας ότι η Ουάσινγκτον είναι έτοιμη να πλήξει κρίσιμες ενεργειακές και συγκοινωνιακές υποδομές, εάν η Τεχεράνη δεν αποδεχθεί την έναρξη διαπραγματεύσεων.

Σε συνέντευξή του στο Fox News, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι από την επόμενη εβδομάδα θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχο ηλεκτροπαραγωγικοί σταθμοί, ενώ στη συνέχεια οι επιθέσεις ενδέχεται να επεκταθούν και σε γέφυρες.

Ο Τραμπ προειδοποίησε ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί σημαντικά για το Ιράν, εάν η ηγεσία του δεν καθίσει στο τραπέζι των συνομιλιών για την επίτευξη συμφωνίας.

Ερωτηθείς για τη διάρκεια των αμερικανικών βομβαρδισμών, οι οποίοι συνεχίζονται για τέταρτη διαδοχική ημέρα, ξεκαθάρισε ότι οι επιχειρήσεις θα σταματήσουν μόνο όταν ο ίδιος κρίνει ότι έχουν επιτευχθεί οι στόχοι τους.

Παράλληλα, οι αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσαν νέο κύμα πληγμάτων εναντίον του Ιράν και την επαναφορά του αποκλεισμού στα νότια λιμάνια της χώρας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, πάντως, φάνηκε να υπαναχωρεί από προηγούμενη εξαγγελία περί επιβολής φόρου στα πλοία που διέρχονται από τα Στενά του Ορμούζ, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για το καθεστώς της διεθνούς ναυσιπλοΐας.

DNews Widget
Continue Reading

ΚΟΣΜΟΣ

Ιορδανία: Αναχαίτισε τρεις ιρανικούς πυραύλους

image_print

Τρεις ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους αναχαίτισαν και κατέστρεψαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ιορδανίας, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωσή τους.

Οι πύραυλοι καταρρίφθηκαν αμέσως μετά την είσοδό τους στον ιορδανικό εναέριο χώρο, καθώς η Τεχεράνη είχε ανακοινώσει ότι στοχοθέτησε στρατιωτική βάση την οποία χρησιμοποιούν οι δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών στο χασεμιτικό βασίλειο.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για τον ακριβή στόχο των πυραύλων ή για τυχόν ζημιές και τραυματισμούς από την αναχαίτιση.

DNews Widget
Continue Reading

ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Πλήγματα σε 20 ρωσικά πλοία

image_print

Σε νέα κλιμάκωση των επιχειρήσεων στη Μαύρη Θάλασσα, η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας 20 ρωσικά πλοία, εκ των οποίων τα 17 ήταν δεξαμενόπλοια μεταφοράς πετρελαίου.

Ο διοικητής των ουκρανικών δυνάμεων μη επανδρωμένων συστημάτων, Ρόμπερτ Μπρόβντι, ανέφερε μέσω Telegram ότι ανάμεσα στους στόχους βρίσκονταν επίσης δύο πλοία μεταφοράς υγροποιημένου αερίου και ένα ρυμουλκό.

Την ίδια ώρα, η Ρωσία συνέχισε τις επιθέσεις της σε ουκρανικές λιμενικές εγκαταστάσεις, υποστηρίζοντας ότι έπληξε τέσσερα πλοία που μετέφεραν φορτία για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν με τηλεκατευθυνόμενα όπλα ακριβείας και επιθετικά drones στα λιμάνια της Οδησσού και του Τσορνομόρσκ.

Οι ρωσικές δυνάμεις φέρονται να έπληξαν εγκαταστάσεις εκφόρτωσης καυσίμων και λιπαντικών, δεξαμενές αποθήκευσης, καθώς και τέσσερα πλοία στα λιμάνια Τσορνομόρσκ και Ντνίπρο Μπουχ.

Οι ισχυρισμοί των δύο πλευρών για την έκταση των πληγμάτων και τις ζημιές δεν έχουν επιβεβαιωθεί ανεξάρτητα.

Στο Κίεβο η φον ντερ Λάιεν

Στο μεταξύ, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έφθασε στο Κίεβο, ανακοινώνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση προωθεί νέες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των ευρωπαϊκών και ουκρανικών αμυντικών βιομηχανιών.

Όπως ανέφερε, στόχος είναι να αυξηθεί και να επιταχυνθεί η παραγωγή στρατιωτικού εξοπλισμού και πυρομαχικών.

Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η Ουκρανία φέρεται να εξασφάλισε εξαίρεση που θα της επιτρέψει να χρησιμοποιήσει μέρος ευρωπαϊκού δανείου για την αγορά κινεζικών εξαρτημάτων κατασκευής drones.

Η εξαίρεση φέρεται να αφορά μέρος δόσης ύψους 6 δισ. ευρώ. Η σχετική πληροφορία, πάντως, δεν έχει επιβεβαιωθεί ανεξάρτητα.

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en