ΚΑΒΑΛΑ

Ξενάγηση στα προβλήματα του Αγροτικού Συλλόγου, στα Τενάγη Φιλίππων

Στα προβλήματα του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας στην περιοχή των Τεναγών Φιλίππων, ξεναγήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Βαγγέλης Παππάς, επικεφαλής του συνδυασμού «Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση», σε συνέχεια προηγούμενων επαφών με τους αγρότες της περιοχής.

Οι επισημάνσεις του προέδρου Θέμη Καλπακίδη, επικεντρώθηκαν στο ζήτημα διαχείρισης των υδάτινων πόρων κι έθεσε υπόψη του κ. Παππά, σειρά προτάσεων που έχουν επεξεργαστεί οι αγρότες, προκειμένου να διασφαλίζεται η βέλτιστη κι ορθή διαχείριση των υδάτων άρδευσης για καλλιέργειες της περιοχής.

Παράλληλα, για μια ακόμη φορά υπογραμμίστηκε η ανάγκη ύπαρξης επιστημονικά οργανωμένου εδαφολογικού εργαστηρίου, το οποίο οι εκπρόσωποι των αγροτών, χαρακτήρισαν ως βασικό εργαλείο δουλειάς, τόσο για τους επί χρόνια απασχολούμενους στον πρωτογενή τομέα, όσο και για τους νέους που επιλέγουν την ενασχόληση με την εύφορη γη της περιοχής.

Τέλος, στο καυτό ζήτημα διέλευσης του αγωγού ΤΑΡ που -σύμφωνα με το σχεδιασμό της Κοινοπραξίας- ακυρώνει γόνιμες καλλιεργούμενες εκτάσεις, οι αγρότες απέσπασαν την κατηγορηματική δήλωση – δέσμευση του κ. Παππά ότι δε θα περάσει όπως σχεδιάζει η Κοινοπραξία αλλά, όπως προτείνει η τοπική κοινωνία, σύμφωνα με το σχεδιασμό και την πρόταση που έχει καταθέσει το ΤΕΕ-ΑΜ το προηγούμενο διάστημα.

Πηγή: k-tipos.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version