Connect with us

ΘΑΣΟΣ

Ξεκινάει την Δευτέρα η αποκομιδή απορριμμάτων από την Θάσο – Ετοιμάζεται κινητοποίηση την Δευτέρα στον Λιμένα

Δημοσιεύτηκε

στις

Έστω και την τελευταία στιγμή φαίνεται ότι οι ναυτιλιακές εταιρίες έβαλαν νερό στο κρασί τους, και έτσι η μεταφορά των απορριμμάτων από την Θάσο προς τον ΧΥΤΑ Καβάλας θα ξεκινήσει κανονικά από αύριο (μιας και, παρά το γεγονός ότι η ΑΝΕΘ απάντησε θετικά ήδη από την Παρασκευή, δεν υπήρχε επαρκής χρόνος για την έναρξη της διαδικασίας το Σάββατο – ο ΧΥΤΑ κλείνει το Σάββατο στις 12:30).

Οι εξελίξεις αυτές δρομολογήθηκαν μετά την τελευταία έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου, το πρωί της Παρασκευής, στην οποία πέρα από το ψήφισμα διαμαρτυρίας που πρότεινε η διοίκηση του δήμου (το οποίο έγινε ομόφωνα δεκτό και το οποίο ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ αναμένεται να επιδώσει στους εκπροσώπους των εταιριών στην επόμενη συνάντηση που έχει προγραμματιστεί στο γραφείο του εισαγγελέα πρωτοδικών Καβάλας, το πρωί της Δευτέρας), συζητήθηκε και η πρόταση του δημοτικού συμβούλου Μιχάλη Ξώγνου να σταλεί επιστολή στην ΝΕΚ και την ΑΝΕΘ με την οποία θα αναλυόταν η διαδικασία που απαιτείται για την πληρωμή ενός συνεργάτη ή προμηθευτή του -εν προκειμένω την πληρωμή των ναυτιλιακών εταιρειών για την μεταφορά των απορριμμάτων (έγκριση από επίτροπο, καταβολή 1 με 1,5 μήνα αργότερα κλπ.) Η πρόταση έγινε δεκτή και η επιστολή απεστάλη στα γραφεία των ναυτιλιακών εταιρειών, με την ΑΝΕΘ να απαντάει θετικά σχεδόν άμεσα.

Κώστας Χατζηεμμανουήλ: Είμαι υποχρεωμένος να πληρώσω, αλλά οι Θάσιοι απαιτούν δωρεάν μεταφορά

Ερωτηθείς από το KavalaPress για την οικονομική επιβάρυνση του δήμου Θάσου που δημιουργεί η νέα αυτή υποχρέωση (η επιβάρυνση αγγίζει τις 120.000 €) και για τους φόβους ότι τα χρήματα αυτά θα πρέπει να καταβάλλονται από τους δημότες υπό την μορφή πρόσθετων δημοτικών τελών ο κ. Χατζηεμμανουήλ τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι:

Η απαίτηση των Θάσιων είναι -και πρέπει να είναι- να μην επιβαρυνθεί το νοικοκυριό τους με πρόσθετα χαράτσια, διότι δεν αντέχει άλλα οικονομικά βάρη. Από την στιγμή που οι ναυτιλιακές εταιρίες “θησαυρίζουν» από τον λαό της Θάσου οι δημότες απαιτούν από αυτές το ελάχιστο, δηλαδή την δωρεάν μεταφορά των σκουπιδιών. Ωστόσο εγώ, ως δημοτική αρχή, δεν έχω δικαίωμα να μην πληρώσω. Από την στιγμή που κάποιος μου παρέχει μια υπηρεσία οφείλω, ως δημοτική αρχή, να τον πληρώσω. Από την στιγμή, λοιπόν, που ισχύουν αυτά τα δεδομένα οι ναυτιλιακές εταιρίες οφείλουν να δείξουν το κοινωνικό τους πρόσωπο και να σεβαστούν τις απαιτήσεις των δημοτών της Θάσου, μη επιμένοντας στην καταβολή αυτών των χρημάτων.

Διαμαρτυρία στα γραφεία των ναυτιλιακών εταιριών, το πρωί της Δευτέρας

Την ίδια στιγμή, πάντως, έχει προγραμματιστεί μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Λιμένα, στις 11 το πρωί, από κατοίκους του νησιού, οι οποίοι εν συνεχεία θα κατευθυνθούν προς τα γραφεία των ναυτιλιακών εταιρειών. Για την συγκέντρωση αυτή ο κ. Χατζηεμμανουήλ ανέφερε ότι:

Αυτό είχε αποφασιστεί κατά την διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου, η οποία έγινε παρουσία πολλών φορέων του νησιού, όταν δεν είχε γίνει γνωστή η θετική απάντηση της ΑΝΕΘ. Από την στιγμή που η ΑΝΕΘ δέχτηκε τα όσα ανέφερε η επιστολή που στείλαμε σε αυτήν, εκτιμώ ότι θα πρέπει να οργανωθεί καλύτερα αυτή η κίνηση για να μπορέσει να αποκτήσει ευρύτερη λαϊκή βάση και αποδοχή. Εφόσον, όμως, η συγκέντρωση της Δευτέρας πραγματοποιηθεί κανονικά είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει τον πρώτο πυρήνα της γενικότερης κινητοποίησής μας, αλλά θα είναι και ένα πρώτης τάξης βήμα για να ακουστεί η φωνή των πολιτών.

Πηγή: kavalapress.gr

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΘΑΣΟΣ

«Αποτύπωση της ζώνης παλαιού αιγιαλού και των ιδιοκτησιών στα Λιμενάρια από τον Δήμο Θάσου»

Δημοσιεύτηκε

στις

Ένα φλέγον πρόβλημα που εδώ και χρόνια ταλανίζει τους ιδιοκτήτες παραθαλάσσιων ακινήτων στα Λιμενάρια ευελπιστούμε ότι οδεύει προς λύση.

Μετά από ευρεία σύσκεψη που οργανώθηκε από τον Δήμο Θάσου και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, εξειδικευμένοι επιστήμονες – σύμβουλοι με μακρά εμπειρία σε παρόμοια θέματα και κάτοικοι των Λιμεναρίων, αποφασίστηκε, προς διευκόλυνση των πολιτών, μέσω του Δήμου, να γίνει αποτύπωση της ζώνης παλαιού αιγιαλού και των ιδιοκτησιών επί αυτού, με λεπτομερή καταγραφή των τμημάτων – κτισμάτων ιδιωτών και επιχειρήσεων.

Σημειώνεται εδώ ότι οι ως άνω επιχειρήσεις προϋπήρχαν του καθορισμού του παλαιού αιγιαλού και κατά το πλείστον, έχουν πολεοδομική άδεια.

Σκοπός όλων αυτών είναι – με τη συνεργασία της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου – να επιλυθεί αυτό το χρονίζον πρόβλημα της ομηρίας των ιδιοκτητών και επιχειρηματιών, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δεδομένης μάλιστα της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας που τόσο έχει ταλαιπωρήσει – και ακόμη ταλαιπωρεί – τους επιχειρηματίες του τουρισμού. Η αυτή προσπάθεια θα συνεχιστεί και για τις υπόλοιπες Κοινότητες του Δήμου που αντιμετωπίζουν παρόμοιο ζήτημα.

Γραφείο Δημάρχου

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΘΑΣΟΣ

Πριν από λίγο ο Δήμαρχος Θάσου επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του ΕΝΑ Channel για τα κρούσματα κορωνοϊού στην Θάσο

Δημοσιεύτηκε

στις

Πριν από λίγο ο Δήμος Θάσου με Δελτίο Τύπου που έστειλε στα ΜΜΕ επιβεβαίωσε τα ρεπορτάζ του ΕΝΑ Channel για ύπαρξη κρουσμάτων κορωνοϊού στον Δήμο Θάσου.

Το Δελτίο Τύπου είχε τίτλο…«Ενημέρωση για την επιβεβαίωση ύπαρξης ασυμπτωματικών φορέων του ιού Covid 19 στη Θάσο» επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είχε το ΕΝΑ Channel τις προηγούμενες ώρες.

Στο Δελτίο Τύπου αναφέρεται επί λέξη…

“Ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης ενημερώθηκε για την ύπαρξη εισαγόμενων επιβεβαιωμένων ασυμπτωματικών φορέων του ιού Covid 19 στη Νήσο Θάσο σήμερα.

Η επιβεβαίωση πραγματοποιήθηκε από δείγματα που ελήφθησαν κατά την είσοδό τους στη Χώρα μας. Επισημαίνεται ότι οι εν λόγω τουρίστες είναι ασυμπτωματικοί στη νόσο και έχουν μεταφερθεί σύμφωνα με τις οδηγίες και την επίβλεψη του ΕΟΔΥ στο ξενοδοχείο καραντίνας.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Διανύουμε μια “διαφορετική” τουριστική περίοδο για τη Θάσο. Η προσέλευση τουριστών στο νησί της Θάσου, καθιστά επιτακτική την τήρηση από όλους των μέτρων ατομικής προστασίας και την πιστή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Με ψυχραιμία και υπευθυνότητα αντιμετωπίζουμε κάθε ιδιαίτερη συγκυρία»”.  

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΘΑΣΟΣ

Δήμος Θάσου | Χορήγηση επιδομάτων στους πληγέντες από τα πλημμυρικά φαινόμενα

Δημοσιεύτηκε

στις

Ξεκίνησε η χρηματοδότηση του Δήμου Θάσου κατόπιν σχετικκής αιτήσεων στους δικαιούχους, για την χορήγηση του επιδόματος πρώτων βιοτικών αναγκών και για την αντιμετώπιση απλών επισκευαστικών εργασιών ή/και την αντικατάσταση οικοσκευής, λόγω των πλημμυρών του περασμένου Νοεμβρίου (21-26.11.2019)

Με πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, κατόπιν ενεργειών του Δήμου Θάσου, επιχορηγήθηκε ο Δήμος Θάσου με το ποσό των 33.840,00 €, για την υλοποίηση του προγράμματος κοινωνικής προστασίας όπως προβλέπεται από το Ν.Δ. 57/1973 και την αρίθμ. 33862/06-05-2019 ΚΥΑ (ΦΕΚ 1699/τ.Β΄/2019), με σκοπό την χορήγηση οικονομικών ενισχύσεων σε πληγέντες, συνεπεία πλημμυρικών φαινόμενων στις 21-26.11.2019.

Η χρηματοδότηση αφορά την χορήγηση στους ήδη αξιολογημένους δικαιούχους, κατόπιν σχετικής αιτήσεώς τους και αξιολόγησης αυτών από επιτροπή του Δήμου, του επιδόματος πρώτων βιοτικών αναγκών και για την αντιμετώπιση απλών επισκευαστικών εργασιών ή/και την αντικατάσταση οικοσκευής σε κύρια κατοικία.

Το ανωτέρω μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων διοικητικών και οικονομικών διαδικασιών του Δήμου Θάσου θα χορηγηθεί από τον Δήμο Θάσου στους Δικαιούχους.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Έχοντας ως μοναδικό γνώμονά μας την εξυπηρέτηση των πολιτών της Θάσου, και παρά τις έκτακτες συνθήκες που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε από την αρχή της θητείας μας με τα πλημμυρικά φαινόμενα στις 21-26.11.2019 και την Πανδημία του COVID 19 και παρά τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται σε αυτές τις περιπτώσεις, αποδεικνύουμε για άλλη μία φορά ότι ως Νέα Διοίκηση με στόχο, οργάνωση και δουλειά, ανταποκρινόμαστε ταχύτατα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να επωφεληθούν οι πληγέντες πολίτες της Θάσου.

Δέον να σημειωθεί ότι στην αντίστοιχη περίπτωση της Πυρκαγιάς του 2016, οι τότε δικαιούχοι αποζημιώθηκαν μετά από περίπου 2 χρόνια».

Γραφείο Δημάρχου

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΘΑΣΟΣ

Συγκρατημένη αισιοδοξία για τις κρατήσεις στα ενοικιαζόμενα δωμάτια της Θάσου

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Γιάννης Μαρκιανός ως πρόεδρος των ιδιωτών ενοικιαζομένων δωματίων τόσο στη Θάσο όσο και στην ΑΜΘ διατύπωσε την συγκρατημένη του αισιοδοξία για την τουριστική σεζόν που αυτήν την περίοδο ξεκινά. Μας αναφέρει ότι το ενδιαφέρον και οι κρατήσεις αφορούν το διάστημα μετά τις 15 Ιουλίου ενώ προς το παρόν οι τιμές (στα ενοικιαζόμενα δωμάτια) είναι όπως πέρσι το Καλοκαίρι.

Η συνέντευξη

Ερ: Σήμερα(χθες) η απόφαση για τα εποχιακά ξενοδοχεία σημαίνει ότι επαναλειτουργούν και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια ή εσείς έχετε ήδη λειτουργήσει;

Απ: Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια είναι αυτά τα οποία ξεκινάνε σήμερα(χθες). Ουσιαστικά δεν υπήρχαν πολλά στην περιοχή μας, 12μηνης λειτουργίας, ήταν στα δάκτυλα μετρημένα οπότε το σύνολο ξεκινάει σήμερα(χθες).

Ερ: Θα λειτουργήσουν οι συνάδελφοι σας ή αυτό θα εξαρτηθεί από τις κρατήσεις;

Απ: Φυσικά οι κρατήσεις παίζουν τον σπουδαιότερο ρόλο άλλα οι περισσότεροι ήδη έχουν αρχίζει και προετοιμάζονται από τις προηγούμενες μέρες ώστε να είναι σε ετοιμότητα.

Ερ: Τι πρέπει να κάνετε; Τι λένε τα πρωτόκολλα;

Απ: Τα πρωτόκολλα είναι τα ίδια τα οποία ισχύουν και για τα μεγαλύτερα καταλύματα όπως τα ξενοδοχεία. Με εξαίρεση ένα σχέδιο δράσης το οποίο πρέπει να εκπονηθεί στα μεγάλα καταλύματα. Η ευκολία η οποία υπάρχει είναι ότι σε μας δεν υπάρχουν πολλοί κοινόχρηστοι χώροι, τμήματα όπως σίτισης ώστε να υπάρχουν περισσότερες απαιτήσεις.

Ερ: Είναι απαραίτητο να συνεργάζεστε, να έχετε σε επιφυλακή έναν γιατρό, ένα ιδιώτη γιατρό για να τον έχετε σύμβουλο, να το έχετε ανά πάσα ώρα και στιγμή, αν κάποιος πελάτης σας π.χ. ανεβάσει κάποιος πυρετό;

Απ: Είναι απαραίτητο. Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ λένε ότι αν υπάρχει ύποπτο κρούσμα, οφείλουμε να έρθουμε σε επαφή πρώτα με κάποιον γιατρό τον οποίο συνεργάζεται με τον τρόπο που είπατε με το κατάλυμα.

Ερ: Οι τιμές πως είναι; Ο Βούλγαρος που θα έρθει σήμερα ή αυτή την εβδομάδα θα πληρώσει σε τιμές … κορωνοϊού ή θα πληρώσει όπως θα πλήρωνε 15 Ιουνίου του 2019;

Απ: Αυτό το οποίο βλέπω είναι ότι οι τιμές κυμαίνονται όπως το 2019. Ίσως λίγο χαμηλότερες. Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε μάθει ο Ιούνιος να μην είναι πολύ δυνατός. Οπότε κυμαινόμαστε στα ίδια επίπεδα.

Ερ: Μπορείτε να κάνετε μια πρόβλεψη για το φετινό καλοκαίρι ή είναι τόσο ρευστή η κατάσταση που δεν είναι εύκολη η πρόβλεψη ακόμη;

Απ: Με τα δεδομένα που έχουμε τη στιγμή αυτή, αυτό το οποίο βλέπουμε είναι ότι υπάρχει ζήτηση μετά τις 15 Ιουλίου. Είναι η στιγμή που φαίνονται αρκετές κρατήσεις. Θα παίξει ρόλο και πως θα είναι η ροή στους συνοριακούς σταθμούς.

Αν θα επιτραπεί η πρόσβαση. Αν θα είναι εύκολη η πρόσβαση και δεν θα υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις. Πιστεύουμε ότι όλα αυτά θα παίξουν το ρόλο τους για θετικό πρόσημο μετά τις 15 Ιουλίου.

Ερ: Είναι για σας έκπληξη ότι τα μεγάλα εποχιακά ξενοδοχεία στη Θάσο, θα λειτουργήσουν την επόμενη εβδομάδα και την 1η Ιουλίου; Το περιμένατε;

Απ: Ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο γιατί τα έξοδα τόσο να ξεκινήσουν όσο να συντηρηθούν και να λειτουργήσουν είναι πάρα πολύ μεγάλα για τα μεγάλα ξενοδοχεία. Οπότε λογικό είναι όσο μπορέσουνε να το πάνε λίγο προς τα πίσω, σε χρονική περίοδο που θα υπάρχουν κρατήσεις.

Ερ: Μαθαίνουμε τα νέα του κέντρου υγείας του Πρίνου και βλέπουμε ότι αναβαθμίζεται, εξοπλίζεται, με προσωπικό, με εξοπλισμό. Είναι καλά νέα;

Απ: Είναι καλά νέα . Ελπίζουμε ότι μέσα στην εβδομάδα να έχουμε το ευχάριστο, ώστε να αποκτηθεί ένας μοριακός αναλυτής από το κέντρο υγείας. Να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες με δωρεές κυρίως και ελπίζουμε ότι θα έχουμε αίσιο αποτέλεσμα και θα βοηθήσει πάρα πολύ στη συνέχεια.

proininews

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

Monopolio Delivery

Δημοφιλή

Popular posts:

PABTEBOY ME GIATRO

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Mladen Group 16

Mladen Group 17

Mladen Group 18

Mladen Group 19

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ