Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Ν.Ε. Κινημα Αλλαγής Καβάλας σχετικά με την ασυνεννοησία των τελευταίων ημερών για την διαχείριση των κρουσμάτων στην Π.Ε. Καβάλας

Δεν έχουμε διανύσει ούτε την μισή διαδρομή μέχρι το τέλος της τουριστικής περιόδου και ήδη ο κυβερνητικός σχεδιασμός για την διαχείριση των εισαγόμενων κρουσμάτων Covid-19 προκαλεί πανικό.
Με αφορμή τα διάσημα πλέον «8 κρούσματα» στην Π.Ε. Καβάλας αλλά και όσα προέκυψαν εκ των υστέρων, αποκαλύφθηκε το τι εννοούσε η Νέα Δημοκρατία κάνοντας λόγο για «επιτελικό Κράτος».
Φήμες και διαρροές αντί υπεύθυνης και έγκαιρης ενημέρωσης από επίσημα χείλη, δημιούργησαν πέπλο μυστηρίου και ισχυρό κλίμα φόβου.
Είναι κατανοητό πως η διαχείριση μιας πανδημίας δεν είναι εύκολη υπόθεση, ωστόσο τα κενά που παρουσιάστηκαν στον σχεδιασμό της Νέας Δημοκρατίας δεν δικαιολογούνται.

Μεταξύ πολλών ακόμα τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:
Ποια υπηρεσία είναι αρμόδια για την διαχείριση τόσο των ύποπτων όσο και των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Π.Ε. Καβάλας;
Η εν λόγω αρμόδια υπηρεσία –αν πρόκειται για μια- είναι επαρκώς ενισχυμένη σε ανθρώπινο δυναμικό και τεχνογνωσία;
Πως, πότε και από ποιον πρέπει να γίνονται οι αναγκαίες ανακοινώσεις;
Ποιες είναι οι αρμοδιότητες των αιρετών θεσμικών φορέων σχετικά με το εν λόγω θέμα;
Γιατί υπήρξε αυτή η ασυνεννοησία με τα «8 κρούσματα»; Είναι ευθύνη των υπηρεσιών ή οφείλεται σε ατυχή σχεδιασμό της κυβέρνησης;
Έχει γίνει ιχνηλάτηση όλων των κρουσμάτων και διενεργήθηκαν τεστ σε όσα άτομα ήρθαν σε επαφή με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα;
Δεν ζητούμε απαντήσεις κουνώντας το δάχτυλο σε κανέναν.
Δεν είναι, άλλωστε, αυτός ο ρόλος μας.

Πρέπει, όμως, να αποσαφηνισθεί πλήρως και κυρίως να τηρείται η προσήκουσα διαδικασία εντοπισμού, ιχνηλάτησης και αντιμετώπισης κρουσμάτων Covid-19, αν φυσικά υπάρχει και αν το σχέδιο δράσης της Νέας Δημοκρατίας είναι προβληματικό και ατελές, τότε να σχεδιασθεί εκ νέου και άμεσα.
Ζητούμε άμεσες απαντήσεις και πρωτοβουλίες από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αν φυσικά τελείωσαν με τις «βαπτίσεις».

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα σταματήσει να στηρίζει τον αγροτικό κόσμο»

Βασικά σημεία των πεπραγμένων της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στον πρωτογενή τομέα και της στήριξης των παραγωγών, υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης.

Πρόκειται για ένα ακόμα βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Βουλευτή ο οποίος, ενόψει των επικείμενων Ευρωεκλογών, επικοινωνεί στους πολίτες σε οπτικοποιημένη μορφή την υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λαζαρίδης αναφέρει:

«Πρωτογενής τομέας. Ένας από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης για την Ελλάδα που θέλουμε. Όραμά μας, να καταστήσουμε τα προϊόντα μας ανταγωνιστικά στις εγχώριες και τις διεθνείς αγορές. Είμαστε δίπλα στους παραγωγούς μας, τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.

Και το αποδεικνύουμε καθημερινά.

Μειώνοντας τη φορολογία, δίνοντας κίνητρα για την ανάπτυξη της συνεταιριστικής και συμβολαιακής γεωργίας, καταργώντας το νόμο Κατρούγκαλου, επιστρέφοντας
τον Ε.Φ.Κ. του πετρελαίου, μειώνοντας τον Φ.Π.Α. σε ζωοτροφές, λιπάσματα και αγροτικά μηχανήματα, μειώνοντας το ενεργειακό κόστος. Ενισχύοντας το εισόδημα των παραγωγών μας από τις αλλεπάλληλες κρίσεις και ειδικά την κλιματική κρίση.

Αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες, που ήδη έχουν αρχίσει και φέρνουν αποτελέσματα, για την αναθεώρηση της Κ.Α.Π.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι στηρίζει τον αγροτικό κόσμο και δεν θα σταματήσει να το κάνει».

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Χ. Δαλκίτζης για την ημερίδα εξωστρέφειας στην Καβάλα : “Πέτυχε τον στόχο της, την εξειδικευμένη πληροφόρηση”

Σε συνέντευξη στον Αναλυτή προχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Διεθνών Σχέσεων Χάρης Δαλκίτζης για την Πρώτη Ημερίδα Εξωστρέφειας στην Καβάλα.

Δημοσιογράφος: Καλησπέρα κύριε Δαλκίτζη. Σας ευχαριστούμε που είστε μαζί μας σήμερα. Πώς θα περιγράφατε την πρώτη ημερίδα εξωστρέφειας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Μαΐου στην Καβάλα;

Χάρης Δαλκίτζης: Καλησπέρα και από μένα. Ήταν μια εξαιρετική εκδήλωση που συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον τόσο από την τοπική κοινωνία όσο και από επαγγελματίες, φορείς και φοιτητές από την Καβάλα. Η ημερίδα είχε στόχο την προώθηση της εξωστρέφειας της περιοχής μας και την ενίσχυση των διεθνών σχέσεων.

Δημοσιογράφος: Ποιοι ήταν οι κύριοι ομιλητές της ημερίδας;

Χάρης Δαλκίτζης: Είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε σημαντικούς ομιλητές από διάφορους τομείς. Μεταξύ αυτών ήταν και ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης, εκπρόσωποι διεθνών επιχειρήσεων, πανεπιστημιακοί, καθώς και στελέχη οργανισμών που ασχολούνται με την εξωστρέφεια και την διεθνή συνεργασία. Όλοι τους μοιράστηκαν τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους, προσφέροντας πολύτιμες πληροφορίες και κατευθύνσεις.

Δημοσιογράφος: Ποια θέματα συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της ημερίδας;

Χάρης Δαλκίτζης: Καλύψαμε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Από τη διεθνοποίηση των τοπικών επιχειρήσεων και τις ευκαιρίες εξαγωγών, μέχρι τις στρατηγικές συνεργασίες με ξένους επενδυτές και την ενίσχυση του τουριστικού προφίλ της περιοχής. Επίσης, συζητήσαμε για την καινοτομία και την τεχνολογία ως κινητήριες δυνάμεις για την εξωστρέφεια.

Δημοσιογράφος: Ποια ήταν η ανταπόκριση του κοινού στην ημερίδα;

Χάρης Δαλκίτζης: Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή. Οι παρευρισκόμενοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τα θέματα που συζητήθηκαν και υπήρχε έντονος διάλογος και ανταλλαγή απόψεων κατά τη διάρκεια των συνεδριών.

Δημοσιογράφος: Ποια είναι τα επόμενα βήματα μετά την ημερίδα αυτή;

Χάρης Δαλκίτζης: Σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε τα συμπεράσματα και τις ιδέες που προέκυψαν από την ημερίδα για να σχεδιάσουμε συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε περαιτέρω την εξωστρέφεια της περιοχής μας, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για τις τοπικές επιχειρήσεις και προωθώντας την Καβάλα ως έναν σημαντικό κόμβο διεθνών σχέσεων και συνεργασιών.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Όλα έτοιμα για την διεξαγωγή του Food Truck Festival στις Κρηνίδες

“FOOD TRUCK FESTIVAL”

Παρασκευή 31 Μαΐου έως  Κυριακή 2 Ιουνίου

ΦΙΛΙΠΠΟΙ – ΚΑΒΑΛΑΣ

Guest : Γιώργος Αξάς Full Band – “Άνω Κάτω”

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΛΕΚΑΝΙΔΗ

ΚΡΗΝΙΔΕΣ

Ωράριο:

Παρασκευή: 17:00 – 00:00

Σάββατο: 12:00 – 00:00

Κυριακή: 12:00 – 00:00

Περισσότερα: https://www.facebook.com/100085908626005/videos/777406644478359. Διοργάνωση : Εμπορικός Σύλλογος Φιλίππων. Με την υποστήριξη: Σωματείο Street Food In Greece – Food Truck Festival. Υπό την αιγίδα :Δήμος Καβάλας , Επαγγελματικό Επιμελητήριο Καβάλας. Είσοδος: Δωρεάν.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en