Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. Γκαρά | Ανοχύρωτη η Υγεία και η Οικονομία μπροστά στην πανδημία

Δυστυχώς, βρισκόμαστε μπροστά σε μία οριακή κατάσταση με δυσμενείς εξελίξεις. Η Κυβέρνηση της ΝΔ, επαναπαύθηκε στις «δάφνες» της και δεν αξιοποίησε τον χρόνο που της έδωσαν οι πολίτες από την α΄ φάση της πανδημίας και μέχρι σήμερα, ώστε να θωρακίσει το ΕΣΥ και την οικονομία με ένα σαφές σχέδιο. Μάλιστα, η Κυβέρνηση δεν παύει καθημερινά να στοχοποιεί τους πολίτες, επιχειρώντας να μεταθέσει σε αυτούς τις δίκες της ευθύνες. 

Αντί να ενισχύσει το ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό, αντί να στηρίξει τους εργαζόμενους και τους επαγγελματίες, αντί να προστατέψει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, επέλεξε να κατευθύνει εκατοντάδες εκ. ευρώ στα ΜΜΕ, να εξυπηρετήσει ημετέρους με σκανδαλώδεις απευθείας αναθέσεις, να ψηφίσει τον Πτωχευτικό Κώδικα, να επιτεθεί στα εργασιακά δικαιώματα. 

Η αδιαφορία της ΝΔ για την προστασία της υγείας και της κοινωνίας είναι εγκληματική. 

Τρανή απόδειξη της καθολικής αποτυχίας διαχείρισης της κρίσης είναι η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στα σχολεία και το υγειονομικό προσωπικό, αλλά και η ακύρωση του 80% των τακτικών χειρουργείων στο ΕΣΥ. Ταυτόχρονα, γηροκομεία και άλλοι χώροι υψηλής ευαλωτότητας παραμένουν στην κυριολεξία «ξεχασμένοι» και χωρίς καμία προστασία από την Κυβέρνηση.

Οι αποφάσεις της Κυβέρνησης οδηγούν σε κλείσιμο πάνω από 45.000 επιχειρήσεις στην εστίαση. Ο κλάδος του πολιτισμού οδηγείται σε αφανισμό ενώ το ίδιο πάει να γίνει και με τον αθλητισμό. Οι αντιφατικοί, αλλοπρόσαλλοι κυβερνητικοί χειρισμοί, τα «βλέποντας και κάνοντας», οδηγούν σε χιλιάδες λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας χαμένες. Η κυβέρνηση αρνείται να αναλάβει οποιαδήποτε πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση της στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζόμενων, βυθισμένη στις  ιδεοληψίες της.

Απαιτείται άμεσα η θωράκιση του ΕΣΥ με προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών, με επίταξη ιδιωτικών ΜΕΘ, με τη δωρεάν συνταγογράφηση των διαγνωστικών τεστ και την ουσιαστική «εμπλοκή» και αξιοποίηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Παράλληλα, θα πρέπει άμεσα να δοθεί μη επιστρεπτέα προκαταβολή, για την ενίσχυση των  επιχειρήσεων που κλείνουν με εντολή της κυβέρνησης. Με κριτήριο τις θέσεις εργασίας να έχει κάθε επιχείρηση λαμβάνειν 2.000 ευρώ ανά εργαζόμενο.

Θα πρέπει σε όσες επιχειρήσεις έχουν κλείσει καθολικά να καλυφθεί στο 100% το μισθολογικό και ασφαλιστικό κόστος και σε όλες λειτουργούν πληττόμενες στο 40% το μισθολογικό και στο 100% το ασφαλιστικό κόστος.

Σε ότι αφορά στα ενοίκια, το Κράτος θα πρέπει να επιδοτήσει τις επιχειρήσεις σε ποσοστό 40% αυτών, όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες.

Τέλος, θα πρέπει η Κυβέρνηση, τώρα που δεν υπάρχουν δημοσιονομικοί περιορισμοί, να αξιοποιήσει χρήματα από το ΕΣΠΑ και από τα διαθέσιμα 37 δις για να στηρίξει τις επιχειρήσεις.

Έχουμε μπροστά μας να οργανώσουμε από κοινού μία μεγάλη μάχη για την προστασία της ζωής, την ενίσχυση των δομών υγείας και την οικονομική στήριξη της κοινωνίας που σήμερα πλήττεται βαρύτατα. Απέναντι σε μια κυβέρνηση που έχει άλλες προτεραιότητες και δείχνει εγκληματική ανικανότητα κι αδράνεια. 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Α. Ιωσηφίδου | Θα είμαι υποψήφια για δήμαρχος Καβάλας

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Α. Ιωσηφίδου για Δήμαρχος στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές

Τους τελευταίους μήνες, μια ομάδα ανθρώπων που αντιλαμβάνονται την κρίσιμη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος Καβάλας εξαιτίας των
συνεχών αδιεξόδων που δημιουργεί η σημερινή διοίκηση, εργάστηκε πάνω στην δημιουργία μιας νέας δημοτικής παράταξης ικανής να ανταποκριθεί στα
κελεύσματα της εποχής και στις ανάγκες του δήμου μας.

Σήμερα η προετοιμασία αυτή ολοκληρώθηκε και με ιδιαίτερη τιμή σας προσκαλούμε όλους στην επίσημη παρουσίαση της δημοτικής μας παράταξης
η οποία θα γίνει την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022 και ώρα 19:30 στον χώρο του πρώην εντευκτηρίου του ΝΟΚ (νυν FRIENDS).

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ξεπέρασαν τις 20.000 τα ημερήσια κρούσματα

Μεγάλη αύξηση στα κρούσματα και στους θανάτους, καταγράφεται στο σημερινό επιδημιολογικό δελτίο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.
Κατακόρυφη άνοδος των λοιμώξεων καταγράφει η έκθεση του ΕΟΔΥ. Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 20.084.

Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.644.889 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 48.6% άνδρες. Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 3.664 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 165.417 (4.3% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 16, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 30.206 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Στο Διάγραμμα 3 παρουσιάζεται η ημερήσια κατανομή των θανάτων και ο 7ήμερος κυλιόμενος μέσος όρος του αριθμού των θανάτων.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 95 (60.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 71 έτη. To 91.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 41 (43.16%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 54 (56.84%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.726 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 231 (ημερήσια μεταβολή +10%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 208 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 37 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 80 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Η κατανομή
12.606 στην Αττική.
1.640 στη Θεσσαλονίκη.
Οι νέες λοιμώξεις στο Λεκανοπέδιο και στην ΠΕ Νήσων:

1.410 από την Ανατολική Αττική.
2.273 από τον Βόρειο Τομέα Αθήνας.
398 από τη Δυτική Αττική.
1.506 από τον Δυτικό Τομέα Αθήνας.
3.669 από τον Κεντρικό Τομέα Αθήνας.
1.698 από τον Νότιο Τομέα Αθήνας.
1.500 από τον Πειραιά.
152 από τις Νήσους Αργοσαρωνικού.
Χθες, ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής – Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, μας επανανέφερε στη δραματική πραγματικότητα εκτιμώντας πωςσήμερα θα δούμε πάνω από 20.000 κρούσματα κοροοϊού στην έκθεση του ΕΟΔΥ.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Επίσκεψη Υπουργου Πολιτισμού και Αθλητισμού σε περιοχές της Θράκης

Την περιοδεία της στην Θράκη ξεκίνησε από την Κομοτηνή η Υπουργός Πολιτισμού, κ. Λινά Μενδώνη. Αρχικά η κ. Μενδώνη, παρευρέθηκε σε μια πολύωρη σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς και τον περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, κ. Χρήστο Μέτιο, όπου ενημερώθηκε για την πορεία των χρηματοδοτούμενων έργων από το ΕΣΠΑ στην περιοχή και την επόμενη φάση αυτών.

Μετά την σύσκεψη η κ. Μενδώνη, συνοδευόμενη από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, κ. Παντελεήμων, βρέθηκε για την επιθεώρηση των έργων στον Μητροπολιτικό Ναό, όπου όπως η ίδια δήλωσε είναι αρκετά ικανοποιημένη με την πορεία των έργων.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: