ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ

Νυχτερινή παρέλαση

Κέφι και διάθεση για ζωή

Η Ξάνθη βράβευσε τους «Βίστωνες» και τους «Απαράδεκτους»

Δέν πτοούνε τους Ξανθιώτες τα μνημόνια. Ξεκάθαρο μύνημα πρός κάθε ενδοιαφερόμενο που προσπαθεί να πνίξει την διάθεση για ζωή, έστειλαν χθές το βράδυ οι Ξανθιώτες με την μεγάλη νυχτερινή καρναβαλική παρέλαση προπομπό της μεγάλης παρέλασης της Κυριακής που θα ξεκινήσει στις 13:00.
Μία πρώτη γεύση της μεγάλης κεντρικής παρέλασης που θα πραγματοποιηθεί σε λίγο στην Ξάνθη, έδωσαν χθες το βράδυ οι καρναβαλιστές συμμετέχοντας στην νυχτερινή καρναβαλική παρέλαση. Ήταν μία εντυπωσιακή εμφάνιση γεμάτη από αγάπη για αυτό που κάνουν τόσες δεκαετίες όπου το κέφι, παρ όλα τα προβλήματα περίσσευε.
Η τροχαία από νωρίς είχε «ανοίξει» τους δρόμους για τους καρναβαλιστές, κλείνοντας τους για τα οχήματα από την πλατεία Ελευθερίας προς την 28η Οκτωβρίου.
Κάτω από τους ήχους της ανάλογης μουσικής, οι καρναβαλιστές σε σχήματα ξεχύθηκαν στην κυριολεξία στην κεντρική πλατεία όπου ακολούθησε ο χορός και η διασκέδαση για πολλές ώρες.
Τα πυροτεχνήματα έλαμψαν στον Ξανθιώτικο ουρανό πάνω από το νέο Δημαρχείο.

Βράβευση συλλόγων
Ο Δήμος Ξάνθης και το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου βράβευσαν μετά από απόφαση της επιτροπής τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Βίστωνες» για την καλύτερη οργάνωση και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Απαράδεκτοι» για την καλύτερη στολή, κατά τη συμμετοχή τους στη Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών – Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2013.
Ο Δήμαρχος της Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης που ήταν από νωρίς στις εκδηλώσεις της βραδυνής παρέλασης, θυμήθηκε πολλά χαρούμενα «περιστατικά» που σημειώθηκαν στην παρέλαση του 2013 και έκανε ο ίδιος τις απονομές στους βραβευθέντες.

 

Πηγή: xanthitimes.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version