ΕΒΡΟΣ

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ | Αναχωρεί το Τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο από την Αλεξανδρούπολη

Ένα πολιτικό, διπλωματικό και στρατιωτικό θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη από το μεσημέρι του Σαββάτου στην Αλεξανδρούπολη μετά την προσγείωση τουρκικού στρατιωτικού ελικοπτέρου τύπου Blackhawk στις 11:50, το οποίο μετέφερε οκτώ πραξικοπηματίες από την Τουρκία. Οι στασιαστές ζήτησαν άσυλο , η Αγκυρα ζήτησε την έκδοσή τους και η Αθήνα πρέπει να λάβει μια δύσκολη απόφαση.

Ενώ λίγο μετά τις 10 το βράδυ στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης  προσγειώθηκε Τουρκικό  στρατιωτικό ελικόπτερο ,όπου μετέφερε Τούρκους  πιλότους  για να  οδηγήσουν το ελικόπτερο πίσω στην χώρα τους. Παράλληλα ο  υπουργός Εξωτερικών Μ. Τσαβούσογλου ζήτησε την έκδοση των στρατιωτικών που δραπέτευσαν στην Ελλάδα.

Σε πρώτη φάση οι 8  συλληφθέντες αναμένεται  να οδηγηθούν στον εισαγγελέα και θα παραπεμφθούν στο Αυτόφωρο.Θα λάβουν μια τριήμερη προθεσμία και μετά ή θα οριστεί τακτική δικάσιμος όπου θα αποφασιστεί ποινή , κατά πάσα πιθανότητα με αναστολή και διοικητική απέλαση.Όμως επειδή έχει ζητηθεί η έκδοσή τους από την Τουρκία και  έχουν υποβάλλει αίτημα για πολιτικό άσυλο υπάρχει μια διεθνής διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί. 

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version