Connect with us

ΘΑΣΟΣ

Ναυτιλιακές εταιρείες προς δήμαρχο Θάσου για την μεταφορά των απορριμμάτων: «Να αναδιαρθρώσετε τον προϋπολογισμό σας ως τις 17 Φεβρουαρίου»

Στην δημοσιότητα έδωσε ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ την απάντηση που έδωσαν (με κοινό τους έγγραφο) στον δήμο Θάσου οι ναυτιλιακές εταιρείες ΑΝΕΘ και ΝΕΚ στην επιστολή που τους επιδόθηκε την Παρασκευή και στην οποία αναλυόταν η διαδικασία που απαιτείται για την πληρωμή ενός συνεργάτη ή προμηθευτή του δήμου -εν προκειμένω την πληρωμή των ναυτιλιακών εταιρειών για την μεταφορά των απορριμμάτων στο χερσαίο τμήμα του νομού.

Στην απάντησή τους ο πρόεδρος του ΔΣ της ΑΝΕΘ Δημήτρης Χαριτόπουλος και ο διαχειριστής της Κ/Π Πλοίων Καβάλας Θάσου Ιωάννης Μητσόπουλος τονίζουν ότι η μεταφορά των αυτοκινήτων του δήμου είναι αδύνατη χωρίς την ταυτόχρονη έκδοση σχετικού παραστατικού, προτείνοντας να γίνεται η έκδοση αυτή με πίστωση κάθε φορά που θα πραγματοποιείται μια μεταφορά και να εκδίδεται -στο τέλος κάθε μήνα- του σχετικού τιμολογίου για την άμεση πληρωμή του από τον δήμο.

Ακόμα οι κ. Χαριτόπουλος και Μητσόπουλος στέλνουν ένα μίνι “τελεσίγραφο» στην δημοτική αρχή, καλώντας την να αναδιαρθρώσει τον προϋπολογισμό της και να προσθέσει την πρόβλεψη κονδυλίου καταβολής των σχετικών ναύλων ως τις 17 Φεβρουαρίου, επισημαίνοντας ότι μέχρι τότε οι εταιρείες θα μεταφέρουν τα αυτοκίνητα του δήμου με την διαδικασία που περιέγραψαν.

Ο δήμαρχος Θάσου, σχολιάζοντας στην προσωπική του σελίδα στο facebook την απαντητική επιστολή, μίλησε για “υπεροψία, αυταρέσκεια και απαξίωση» από πλευράς ναυτιλιακών εταιρειών, ενώ κάλεσε τους κατοίκους του νησιού να συνεχίσουν να διεκδικούν την δωρεάν μεταφορά των απορριμμάτων στην Καβάλα τονίζοντας ότι καμία άλλη υποβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου δεν πρόκειται να γίνει δεκτή. Το πλήρες σχόλιο έχει ως εξής:

Ο αποκλεισμός του νησιού, συντονισμένα από τις δύο ναυτιλιακές εταιρείες και η έκθεση της υγείας των κατοίκων σε κίνδυνο, από την άρνηση τους να μεταφέρουν τα απορρίμματα απέναντι, είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι.

Με κοινό ανακοινωθέν, σε κοινό έγγραφο, το οποίο συνυπογράφουν οι δυο “ανταγωνιστές” και με ύφος γεμάτο υπεροψία, αυταρέσκεια και απαξίωση, πληροφορούν το δήμο για τον “εφεξής τρόπο μεταφοράς των αυτοκινήτων του”, βεβαίως με “άμεσα πληρωτέα” στο “τέλος εκάστου μηνός” τα ποσά των φορτωτικών.

Ως προϊστάμενος των υπηρεσιών του Δήμου της Θάσου είμαι υποχρεωμένος να καταβάλλω τα χρηματικά ποσά που αντιστοιχούν σε υπηρεσίες προσφερόμενες προς το νομικό πρόσωπο που εκπροσωπώ.

Ως δήμαρχος όμως αυτού του νησιού και ως εκλεγμένος εκπρόσωπος σας, καλώ όλους να διεκδικήσουμε σθεναρά και ενωμένοι ό,τι μας ανήκει.

Δωρεάν μεταφορά των απορριμμάτων στη Καβάλα, γιατί δεν ανεχόμαστε άλλη υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου, άλλο χαράτσι και μάλιστα από αυτούς που θησαυρίζουν χάρη στο δικό μας εισιτήριο.

Να έχουμε λόγο και άποψη στη διαμόρφωση των δρομολογίων, γιατί είναι ζήτημα ποιότητας της ζωής μας.

Να σταθούμε όλοι, όλες οι επαγγελματικές τάξεις, στο πλευρό των ανθρώπων μας, των ναυτεργατών, που κάτω από αντίξοες συνθήκες μοχθούν για να απολαμβάνουμε εμείς το κοινωνικό αγαθό των συγκοινωνιών.

Η κοινωνία της Θάσου με μηχανισμούς άμεσης δημοκρατίας και τους θεσμικούς εκπροσώπους της στο πλευρό της, πρέπει να διατηρηθεί σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα.

Οι Θάσιοι μπορούμε και το έχουμε αποδείξει.

Πηγή:kavalapress.gr

Click to comment

Απάντηση

ΘΑΣΟΣ

Θάσος | Δενδροφύτευση στο Δασύλλιο Πρίνου στα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρας Δασοπονίας

Σήμερα, στα πλαίσια εορτασμού της 21ης Μαρτίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας, ο Δήμος της Θάσου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Πρίνου Θάσου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο. Το Μικρό Καζαβίτι” πραγματοποίησε συμβολική περιβαλλοντική δράση δενδροφύτευσης περίπου 200 θάμνων (Πρίνων) από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πρίνου στην περιοχή του Δασυλλίου Πρίνου με σύνθημα “Τα παιδιά χρειάζονται το δάσος και το δάσος τα παιδιά”.

Κατά τη διάρκεια της δενδροφύτευσης, που είχε ως βασικό σκοπό την ευαισθητοποίηση των μικρών παιδιών για την προστασία του δάσους, διανεμήθηκαν από το Δήμο Θάσου στους μαθητές 30 ποτιστήρια καθώς και 180 μπλουζάκια με το σύνθημα “Τα παιδιά χρειάζονται το δάσος και το δάσος τα παιδιά”.

Παράλληλα, οι μαθητές ενημερώθηκαν από ειδικούς για την καθιέρωση εορτασμού της 21ης Μαρτίου, από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών το 1971, ως ημέρας προβληματισμού σχετικά με τον ρόλο και την αξία των δασών και ευαισθητοποίησης των πολιτών προς την κατεύθυνση προστασίας τους.

Επίσης, οι μαθητές ενημερώθηκαν για την αξία των δασών για τη ζωή και τον άνθρωπο καθώς αποτελούν μοναδικό φυσικό πόρο που προσφέρει πολλαπλά οφέλη όχι μόνο στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη ενός τόπου. Την δράση πλαισίωσε, πραγματοποιώντας ομιλία, ο Δασάρχης Θάσου κ. Γεώργιος Ράνης καθώς και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Θάσου με την αποστολή ειδικού πυροσβεστικού οχήματος.

Στην δράση παρέστη ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κ. Ευστράτιος Πυρήνας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πρίνου κ. Ευάγγελος Γιάντσος, αρμόδιοι υπάλληλοι του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θάσου, ο Διευθυντής και εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Πρίνου, εκπρόσωποι και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου “Το Μικρό Καζαβίτι”, γονείς και μαθητές.

Μετά το πέρας της δράσης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κ. Ευστράτιος Πυρήνας δήλωσε:

«Είναι χαρά μας να βλέπουμε τα παιδιά μας, με την υποστήριξη όλων μας, να συμμετέχουν και να δρουν για την διατήρηση και την προστασία του περιβάλλοντος και του δάσους, που αποτελεί έναν μοναδικό φυσικό πόρο του τόπου μας, άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία της Θάσου. Ο Δήμος της Θάσου στηρίζει και θα συνεχίζει να στηρίζει ενεργά προσπάθειες προς την κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης των πολιτών και της προστασίας του πολύτιμου φυσικού περιβάλλοντος του τόπου μας».

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Δήμος Θάσου | Η εκδήλωση στο Βελιγράδι ενθουσίασε τους Σέρβους προσκεκλημένους

Ο Δήμος της Θάσου ολοκλήρωσε με επιτυχία, το βράδυ της Παρασκευής 17 Μαρτίου 2023, μία ακόμα δράση προβολής του Νησιού μας, αυτή τη φορά στο Βελιγράδι της Σερβίας.

Σε μια ειδικά σχεδιασμένη εκδήλωση, στο κέντρο της πόλης, σε ένα ποταμόπλοιο αγκυροβολημένο στις όχθες του Σάββα, οι εκπρόσωποι του Δήμου Θάσου υποδέχτηκαν δεκάδες προσκεκλημένους από τον χώρο των Media, του τουρισμού, των τεχνών και του πολιτισμού και παρουσίασαν τους λόγους που καθιστούν την Θάσο έναν μοναδικό και μαγικό προορισμό.

Ο κ. Πάρης Παρασχούδης, Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θάσου και Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου παρουσίασε τους «πέντε λόγους για τους οποίους θα πρέπει να επισκεφτείς τη Θάσο» ενώ τα επτά θεματικά βίντεο που προβλήθηκαν κέρδισαν το ενδιαφέρον και ενθουσίασαν όλους τους
παριστάμενους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βελιγράδι (ο κ. Κων/νος Ανδρουλάκης και η κα Όλγα Μπάρμπα), καθώς και πάνω από τριάντα εκπρόσωποι των media και του τουριστικού κλάδου.

Η βραδιά κύλησε όμορφα, υπό τους ήχους ελληνικής και σερβικής ζωντανής μουσικής, δίνοντας στην εκδήλωση έναν τόνο ζεστασιάς και γλεντιού, αντανακλώντας την εικόνα που έχουν οι Σέρβοι επισκέπτες από τη Θάσο.

Επισημαίνουμε πως η αγορά της Σερβίας αποτελεί παραδοσιακά μια από τις σημαντικότερες για το Νησί της Θάσου και ο Δήμος μας είναι αποφασισμένος να αναλάβει πρωτοβουλίες για να την ενισχύσει ακόμη περισσότερο.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Oι Σέρβοι αγαπούν την Ελλάδα και ασφαλώς αγαπούν και το Νησί μας, την Θάσο. Ενισχύουμε την εικόνα της Θάσου ως έναν ιδανικό προορισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου προσεγγίζοντας Σέρβους καθοδηγητές της κοινής γνώμης και τουριστικούς πράκτορες».

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Δήμος Θάσου | Εγκρίθηκαν παρεμβάσεις για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας

Με κοινή απόφαση των αναπληρωτών υπουργών εσωτερικών και οικονομικών, εντάχθηκε το έργο του Δήμου Θάσου: «Βελτίωση οδικής ασφάλειας Δήμου Θάσου», με ποσό χρηματοδότησης (με Φ.Π.Α.) 1.109.579,71 ευρώ, στο πλαίσιο της Πρόσκλησης «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας», του έργου «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο», του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το έργο αφορά στην αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας και οι παρεμβάσεις θα γίνουν στα ακόλουθα τμήματα:

α) οδός που διέρχεται από την δυτική πλευρά του νέου Δημαρχείου στον Λιμένα και συνδέει την Ε.Ο. 69 με την οδό Δημητριάδου, με την κατασκευή πεζοδρομίων και την βελτίωση του οδοστρώματός της,

β) οδός στον οικισμό του Λιμένα που είναι παράλληλη στην προαναφερθείσα οδό, στα δυτικά αυτής, με την κατασκευή πεζοδρομίων και την βελτίωση του οδοστρώματος,

γ) οδός που εκκινεί από το camping Πρίνου και φτάνει μέχρι το ξενοδοχείο Ilio Mare Beach, με την κατασκευή πεζοδρομίων, τοπική ασφαλτόστρωση και ανακατασκευή τμημάτων των υφιστάμενων πεζοδρομίων, από το camping προς το λιμάνι Σκάλας Πρίνου,

δ) οδός που βρίσκεται στην περιοχή «Δαίμονας», του οικισμού Λιμεναρίων, με την κατασκευή πεζοδρομίων,

ε) οδοί που ανήκουν στους οικισμούς Λιμένα, Σκάλα Ραχωνίου, Ραχώνι, Πρίνος, Καζαβίτι, Σκάλα Καλλιράχης, Καλλιράχη, Σκάλα Σωτήρος, Σωτήρας, Σκάλα Μαριών, Μαριές, Λιμενάρια, Κάστρο, Ποτός, Θεολόγος, Σκάλα Ποταμιάς, Σκάλα Παναγίας, με την τοποθέτηση κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης.

Ο δήμαρχος Θάσου, Ελευθέριος Κυριακίδης, δήλωσε: «Μία ακόμα προσπάθεια μας έχει αποτέλεσμα. Ένας ακόμα στόχος μας, γίνεται πραγματικότητα. Ευχαριστώ την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για την άψογη συνεργασία, σε συνθήκες υποστελέχωσης, αλλά και την συνεχή και αδιάκοπη παρακολούθηση όλων των προτάσεων χρηματοδότησης προς όφελος της κοινωνίας μας. Συνεχίζουμε με σχέδιο και πρόγραμμα, για μία Θάσο καλύτερη για όλους μας».

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: