Quantcast
Connect with us

ΘΑΣΟΣ

Ναυτιλιακές εταιρείες προς δήμαρχο Θάσου για την μεταφορά των απορριμμάτων: «Να αναδιαρθρώσετε τον προϋπολογισμό σας ως τις 17 Φεβρουαρίου»

Στην δημοσιότητα έδωσε ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ την απάντηση που έδωσαν (με κοινό τους έγγραφο) στον δήμο Θάσου οι ναυτιλιακές εταιρείες ΑΝΕΘ και ΝΕΚ στην επιστολή που τους επιδόθηκε την Παρασκευή και στην οποία αναλυόταν η διαδικασία που απαιτείται για την πληρωμή ενός συνεργάτη ή προμηθευτή του δήμου -εν προκειμένω την πληρωμή των ναυτιλιακών εταιρειών για την μεταφορά των απορριμμάτων στο χερσαίο τμήμα του νομού.

Στην απάντησή τους ο πρόεδρος του ΔΣ της ΑΝΕΘ Δημήτρης Χαριτόπουλος και ο διαχειριστής της Κ/Π Πλοίων Καβάλας Θάσου Ιωάννης Μητσόπουλος τονίζουν ότι η μεταφορά των αυτοκινήτων του δήμου είναι αδύνατη χωρίς την ταυτόχρονη έκδοση σχετικού παραστατικού, προτείνοντας να γίνεται η έκδοση αυτή με πίστωση κάθε φορά που θα πραγματοποιείται μια μεταφορά και να εκδίδεται -στο τέλος κάθε μήνα- του σχετικού τιμολογίου για την άμεση πληρωμή του από τον δήμο.

Ακόμα οι κ. Χαριτόπουλος και Μητσόπουλος στέλνουν ένα μίνι “τελεσίγραφο» στην δημοτική αρχή, καλώντας την να αναδιαρθρώσει τον προϋπολογισμό της και να προσθέσει την πρόβλεψη κονδυλίου καταβολής των σχετικών ναύλων ως τις 17 Φεβρουαρίου, επισημαίνοντας ότι μέχρι τότε οι εταιρείες θα μεταφέρουν τα αυτοκίνητα του δήμου με την διαδικασία που περιέγραψαν.

Ο δήμαρχος Θάσου, σχολιάζοντας στην προσωπική του σελίδα στο facebook την απαντητική επιστολή, μίλησε για “υπεροψία, αυταρέσκεια και απαξίωση» από πλευράς ναυτιλιακών εταιρειών, ενώ κάλεσε τους κατοίκους του νησιού να συνεχίσουν να διεκδικούν την δωρεάν μεταφορά των απορριμμάτων στην Καβάλα τονίζοντας ότι καμία άλλη υποβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου δεν πρόκειται να γίνει δεκτή. Το πλήρες σχόλιο έχει ως εξής:

Ο αποκλεισμός του νησιού, συντονισμένα από τις δύο ναυτιλιακές εταιρείες και η έκθεση της υγείας των κατοίκων σε κίνδυνο, από την άρνηση τους να μεταφέρουν τα απορρίμματα απέναντι, είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι.

Με κοινό ανακοινωθέν, σε κοινό έγγραφο, το οποίο συνυπογράφουν οι δυο “ανταγωνιστές” και με ύφος γεμάτο υπεροψία, αυταρέσκεια και απαξίωση, πληροφορούν το δήμο για τον “εφεξής τρόπο μεταφοράς των αυτοκινήτων του”, βεβαίως με “άμεσα πληρωτέα” στο “τέλος εκάστου μηνός” τα ποσά των φορτωτικών.

Ως προϊστάμενος των υπηρεσιών του Δήμου της Θάσου είμαι υποχρεωμένος να καταβάλλω τα χρηματικά ποσά που αντιστοιχούν σε υπηρεσίες προσφερόμενες προς το νομικό πρόσωπο που εκπροσωπώ.

Ως δήμαρχος όμως αυτού του νησιού και ως εκλεγμένος εκπρόσωπος σας, καλώ όλους να διεκδικήσουμε σθεναρά και ενωμένοι ό,τι μας ανήκει.

Δωρεάν μεταφορά των απορριμμάτων στη Καβάλα, γιατί δεν ανεχόμαστε άλλη υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου, άλλο χαράτσι και μάλιστα από αυτούς που θησαυρίζουν χάρη στο δικό μας εισιτήριο.

Να έχουμε λόγο και άποψη στη διαμόρφωση των δρομολογίων, γιατί είναι ζήτημα ποιότητας της ζωής μας.

Να σταθούμε όλοι, όλες οι επαγγελματικές τάξεις, στο πλευρό των ανθρώπων μας, των ναυτεργατών, που κάτω από αντίξοες συνθήκες μοχθούν για να απολαμβάνουμε εμείς το κοινωνικό αγαθό των συγκοινωνιών.

Η κοινωνία της Θάσου με μηχανισμούς άμεσης δημοκρατίας και τους θεσμικούς εκπροσώπους της στο πλευρό της, πρέπει να διατηρηθεί σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα.

Οι Θάσιοι μπορούμε και το έχουμε αποδείξει.

Πηγή:kavalapress.gr

Click to comment

Απάντηση

ΘΑΣΟΣ

15 υποτροφίες σε φοιτητές χορηγεί και φέτος η Μητρόπολη

15 υποτροφίες σε φοιτητές χορηγεί και φέτος η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου στη μνήμη του μακαριστού Προκόπιου

Αιτήσεις ως τις 27 Οκτωβρίου 2023.

Δείτε εδώ τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την κατάθεση των αιτήσεων.

kavalanews.gr

 

 

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Έσβησε η φωτιά στον Παράδεισο Κοινύρων στη Θάσο

Φωτιά εκδηλώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 27 Σεπτεμβρίου 2023 στον Παράδεισο Κοινύρων στη Θάσο

Άμεση ήταν η επέμβαση της πυροσβεστικής και η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό πλήρη έλεγχο.

«Εύχομαι να είναι και η τελευταία για φέτος.

Πάντως εμείς είμαστε και θα είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα για ότι προκύψει!»,

έγραψε στο προφίλ του στο Facebook ο διοικητής του πυροσβεστικού κλιμακίου Θάσου, Κώστας Κοντογεωργίου.

kavalanews.gr

 

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Δείτε ζωντανά το Debate των Υποψηφίων Δημάρχων Θάσου στο ENA Channel

Το παρών δίνουν οι Υποψήφιοι Δήμαρχοι :

Λευτέρης Κυριακίδης – Σύμπραξη Ευθύνης

Λευτέρης Μερέσης – Νέα Αρχή

Νίκος Χρυσάφης – Λαϊκή Συσπείρωση

Δείτε το debate :

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: