Connect with us

ΘΑΣΟΣ

Ναυτιλιακές εταιρείες προς δήμαρχο Θάσου για την μεταφορά των απορριμμάτων: «Να αναδιαρθρώσετε τον προϋπολογισμό σας ως τις 17 Φεβρουαρίου»

Στην δημοσιότητα έδωσε ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ την απάντηση που έδωσαν (με κοινό τους έγγραφο) στον δήμο Θάσου οι ναυτιλιακές εταιρείες ΑΝΕΘ και ΝΕΚ στην επιστολή που τους επιδόθηκε την Παρασκευή και στην οποία αναλυόταν η διαδικασία που απαιτείται για την πληρωμή ενός συνεργάτη ή προμηθευτή του δήμου -εν προκειμένω την πληρωμή των ναυτιλιακών εταιρειών για την μεταφορά των απορριμμάτων στο χερσαίο τμήμα του νομού.

Στην απάντησή τους ο πρόεδρος του ΔΣ της ΑΝΕΘ Δημήτρης Χαριτόπουλος και ο διαχειριστής της Κ/Π Πλοίων Καβάλας Θάσου Ιωάννης Μητσόπουλος τονίζουν ότι η μεταφορά των αυτοκινήτων του δήμου είναι αδύνατη χωρίς την ταυτόχρονη έκδοση σχετικού παραστατικού, προτείνοντας να γίνεται η έκδοση αυτή με πίστωση κάθε φορά που θα πραγματοποιείται μια μεταφορά και να εκδίδεται -στο τέλος κάθε μήνα- του σχετικού τιμολογίου για την άμεση πληρωμή του από τον δήμο.

Ακόμα οι κ. Χαριτόπουλος και Μητσόπουλος στέλνουν ένα μίνι “τελεσίγραφο» στην δημοτική αρχή, καλώντας την να αναδιαρθρώσει τον προϋπολογισμό της και να προσθέσει την πρόβλεψη κονδυλίου καταβολής των σχετικών ναύλων ως τις 17 Φεβρουαρίου, επισημαίνοντας ότι μέχρι τότε οι εταιρείες θα μεταφέρουν τα αυτοκίνητα του δήμου με την διαδικασία που περιέγραψαν.

Ο δήμαρχος Θάσου, σχολιάζοντας στην προσωπική του σελίδα στο facebook την απαντητική επιστολή, μίλησε για “υπεροψία, αυταρέσκεια και απαξίωση» από πλευράς ναυτιλιακών εταιρειών, ενώ κάλεσε τους κατοίκους του νησιού να συνεχίσουν να διεκδικούν την δωρεάν μεταφορά των απορριμμάτων στην Καβάλα τονίζοντας ότι καμία άλλη υποβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου δεν πρόκειται να γίνει δεκτή. Το πλήρες σχόλιο έχει ως εξής:

Ο αποκλεισμός του νησιού, συντονισμένα από τις δύο ναυτιλιακές εταιρείες και η έκθεση της υγείας των κατοίκων σε κίνδυνο, από την άρνηση τους να μεταφέρουν τα απορρίμματα απέναντι, είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι.

Με κοινό ανακοινωθέν, σε κοινό έγγραφο, το οποίο συνυπογράφουν οι δυο “ανταγωνιστές” και με ύφος γεμάτο υπεροψία, αυταρέσκεια και απαξίωση, πληροφορούν το δήμο για τον “εφεξής τρόπο μεταφοράς των αυτοκινήτων του”, βεβαίως με “άμεσα πληρωτέα” στο “τέλος εκάστου μηνός” τα ποσά των φορτωτικών.

Ως προϊστάμενος των υπηρεσιών του Δήμου της Θάσου είμαι υποχρεωμένος να καταβάλλω τα χρηματικά ποσά που αντιστοιχούν σε υπηρεσίες προσφερόμενες προς το νομικό πρόσωπο που εκπροσωπώ.

Ως δήμαρχος όμως αυτού του νησιού και ως εκλεγμένος εκπρόσωπος σας, καλώ όλους να διεκδικήσουμε σθεναρά και ενωμένοι ό,τι μας ανήκει.

Δωρεάν μεταφορά των απορριμμάτων στη Καβάλα, γιατί δεν ανεχόμαστε άλλη υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου, άλλο χαράτσι και μάλιστα από αυτούς που θησαυρίζουν χάρη στο δικό μας εισιτήριο.

Να έχουμε λόγο και άποψη στη διαμόρφωση των δρομολογίων, γιατί είναι ζήτημα ποιότητας της ζωής μας.

Να σταθούμε όλοι, όλες οι επαγγελματικές τάξεις, στο πλευρό των ανθρώπων μας, των ναυτεργατών, που κάτω από αντίξοες συνθήκες μοχθούν για να απολαμβάνουμε εμείς το κοινωνικό αγαθό των συγκοινωνιών.

Η κοινωνία της Θάσου με μηχανισμούς άμεσης δημοκρατίας και τους θεσμικούς εκπροσώπους της στο πλευρό της, πρέπει να διατηρηθεί σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα.

Οι Θάσιοι μπορούμε και το έχουμε αποδείξει.

Πηγή:kavalapress.gr

Click to comment

Απάντηση

ΘΑΣΟΣ

Συνάντηση του Δημάρχου Θάσου με την Αντιπεριφερειάρχη Μαρία Πολυμέρου

Την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Γραφείο του Δημάρχου Θάσου μεταξύ του Δημάρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη και της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Περιφέρειας ΑΜΘ κας. Μαρίας Πολυμέρου.

Στη συνάντηση η κα. Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον κ. Δήμαρχο για τις δράσεις που περιλαμβάνονται στο εγκεκριμένο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης του έτους 2023 και αφορούν τη Θάσο.

Ειδικότερα πρόκειται για τις δράσεις:

α). Ταξιδεύοντας στο Πράσινο: Εαρινό festival γεύσεων και ποδηλατικού τουρισμού Θάσου. Στα πλαίσια της εν λόγω δράσης, προγραμματίζεται η προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Θάσου μέσω δρώμενων πολιτισμού και γαστρονομίας, συνδυαστικά με αθλητικές ποδηλατικές δραστηριότητες (διαδρομές σε επιλεγμένα σημεία του νησιού, καταβάσεις με mountain bikes κλπ). Στόχος η προσέλκυση κοινού όλων των ηλικιών και όλων των βαθμών
εξοικείωσης με την ποδηλασία. Προϋπολογισμός δράσης 2023: 10.000€

β). 1° Φεστιβάλ αντισφαίρισης Θάσου για όλες τις ηλικίες. Η δράση αφορά την διοργάνωση φεστιβάλ tennis στο οποίο αφενός θα κληθούν σημαντικές προσωπικότητες της αντισφαίρισης μεταδίδοντας τις γνώσεις τους στο ευρύτερο κοινό και αφετέρου νέοι και βετεράνοι αθλητές, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε φιλικό τουρνουά με συμμετοχή από Ελλάδα και γείτονες χώρες. Προϋπολογισμός δράσης 2023: 10.000€

γ). Βαλκανική σύμπραξη πολιτισμού: Τα Ήθη και τα Έθιμα. Δράση η οποία αφορά την ανταλλαγή πολιτιστικών στοιχείων μεταξύ των Βαλκανικών λαών με έμφαση στις μουσικές και χορευτικές παραδόσεις. Προϋπολογισμός δράσης 2023: 15.000€

Οι ανωτέρω δράσεις, συνολικού προϋπολογισμού 35.000€, θα υλοποιηθούν από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας το έτος 2023.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Η συνεργασία μας με την κα. Αντιπεριφερειάρχη είναι συνεχής για όλα τα θέματα που αφορούν τον τόπο μας. Για πρώτη φορά μετά από αρκετά έτη, κατόπιν κοινής μας προσπάθειας και με την σύμφωνη γνώμη του κ. Περιφερειάρχη, περιλαμβάνονται συγκεκριμένες δράσεις στο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης του έτους 2023 που αφορούν τη Θάσο».

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Ομιλία της ιστορικού Μαρίας Ευθυμίου στο Καλογερικό της Θάσου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θάσου «Ο Γλαύκος» με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή φιλοξένησε τη Μαρία Ευθυμίου, καθηγήτρια Ιστορίας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συγγραφέα, με σκοπό να πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα «Ο κόσμος, τα Βαλκάνια και η Ελλάδα στις παραμονές του Μικρασιατικού εγχειρήματος».

Η ανταπόκριση των πολιτών της Θασου για την ομιλία της ιστορικού και καθηγήτρια του ΕΚΠΑ, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θάσου “Ο Γλαύκος” με την σειρα του ευχαριστεί όλους όσους τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους.

 

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Δήμος Θάσου | Υπογραφή Σύμβασης του έργου: “Βελτίωση βατότητας δημοτικού δασικού οδικού δικτύου”

Σήμερα, Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022, υπογράφηκε από το Δήμαρχο Θάσου κ. Ελευθέριο Κυριακίδη και την κα. Τσιμπώνη Χρυσούλα, εκπρόσωπο του Οικονομικού φορέα «ΤΣΙΜΠΩΝΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε. με δ.τ. BIODASOS»», η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου: «Βελτίωση βατότητας δημοτικού δασικού οδικού δικτύου Ν. Θάσου», συνολικού ποσού 410.400,01€ με Φ.Π.Α..

Η πίστωση του έργου προέρχεται από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 – 2020» (Π.Α.Α. 2014 – 2020) με συγχρηματοδότηση από το
Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης – Ε.Γ.Τ.Α.Α. και από Εθνική Δαπάνη.

Η διάρκεια υλοποίησης του έργου σύμφωνα και με τους όρους της διακήρυξης του έργου είναι 12 μήνες. Το έργο αφορά την συντήρηση και βελτίωση του δημοτικού δασικού οδικού δικτύου της Θάσου, που αποτελείται από 80 δασικούς δρόμους Α΄, Β΄, και Γ΄ κατηγορίας, συνολικού μήκους 201,239 χλμ.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:
«Πριν λίγες ημέρες υπογράφηκε η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου: «Συντήρηση και Καθαρισμός του δικτύου αντιπυρικών ζωνών των Δημοτικών Δασών του Δήμου Θάσου», συνολικού ποσού 865.800,00€ με Φ.Π.Α. Με την υπογραφή της παρούσας σύμβασης, που αφορά την συντήρηση και βελτίωση του συνόλου του δημοτικού δασικού οδικού δικτύου της Θάσου, ολοκληρώνεται η προσπάθεια του Δήμου Θάσου, που ξεκίνησε το 2020, για την χρηματοδότηση και την έναρξη εκτέλεσης δύο πολύ σημαντικών και συμπληρωματικών έργων για την αντιπυρική προστασία της Θάσου μετά από πολλά έτη.

Από την αρχή της ανάληψης της Διοίκησης του Δήμου, υπήρξε σταθερή επιδίωξή μας η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος του τόπου μας με την εκτέλεση έργων αντιπυρικής προστασίας αυτού του μεγέθους. Έργα που θα επιλύουν προβλήματα προηγούμενων ετών, θα έχουν αποτελέσματα
σε βάθος χρόνου και η υλοποίησή τους δεν θα επιβαρύνει οικονομικά το Δήμο και κατ’ επέκταση τους κατοίκους της Θάσου».

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: