Quantcast
Connect with us

ΘΑΣΟΣ

Ναυτιλιακές εταιρείες προς δήμαρχο Θάσου για την μεταφορά των απορριμμάτων: «Να αναδιαρθρώσετε τον προϋπολογισμό σας ως τις 17 Φεβρουαρίου»

Στην δημοσιότητα έδωσε ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ την απάντηση που έδωσαν (με κοινό τους έγγραφο) στον δήμο Θάσου οι ναυτιλιακές εταιρείες ΑΝΕΘ και ΝΕΚ στην επιστολή που τους επιδόθηκε την Παρασκευή και στην οποία αναλυόταν η διαδικασία που απαιτείται για την πληρωμή ενός συνεργάτη ή προμηθευτή του δήμου -εν προκειμένω την πληρωμή των ναυτιλιακών εταιρειών για την μεταφορά των απορριμμάτων στο χερσαίο τμήμα του νομού.

Στην απάντησή τους ο πρόεδρος του ΔΣ της ΑΝΕΘ Δημήτρης Χαριτόπουλος και ο διαχειριστής της Κ/Π Πλοίων Καβάλας Θάσου Ιωάννης Μητσόπουλος τονίζουν ότι η μεταφορά των αυτοκινήτων του δήμου είναι αδύνατη χωρίς την ταυτόχρονη έκδοση σχετικού παραστατικού, προτείνοντας να γίνεται η έκδοση αυτή με πίστωση κάθε φορά που θα πραγματοποιείται μια μεταφορά και να εκδίδεται -στο τέλος κάθε μήνα- του σχετικού τιμολογίου για την άμεση πληρωμή του από τον δήμο.

Ακόμα οι κ. Χαριτόπουλος και Μητσόπουλος στέλνουν ένα μίνι “τελεσίγραφο» στην δημοτική αρχή, καλώντας την να αναδιαρθρώσει τον προϋπολογισμό της και να προσθέσει την πρόβλεψη κονδυλίου καταβολής των σχετικών ναύλων ως τις 17 Φεβρουαρίου, επισημαίνοντας ότι μέχρι τότε οι εταιρείες θα μεταφέρουν τα αυτοκίνητα του δήμου με την διαδικασία που περιέγραψαν.

Ο δήμαρχος Θάσου, σχολιάζοντας στην προσωπική του σελίδα στο facebook την απαντητική επιστολή, μίλησε για “υπεροψία, αυταρέσκεια και απαξίωση» από πλευράς ναυτιλιακών εταιρειών, ενώ κάλεσε τους κατοίκους του νησιού να συνεχίσουν να διεκδικούν την δωρεάν μεταφορά των απορριμμάτων στην Καβάλα τονίζοντας ότι καμία άλλη υποβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου δεν πρόκειται να γίνει δεκτή. Το πλήρες σχόλιο έχει ως εξής:

Ο αποκλεισμός του νησιού, συντονισμένα από τις δύο ναυτιλιακές εταιρείες και η έκθεση της υγείας των κατοίκων σε κίνδυνο, από την άρνηση τους να μεταφέρουν τα απορρίμματα απέναντι, είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι.

Με κοινό ανακοινωθέν, σε κοινό έγγραφο, το οποίο συνυπογράφουν οι δυο “ανταγωνιστές” και με ύφος γεμάτο υπεροψία, αυταρέσκεια και απαξίωση, πληροφορούν το δήμο για τον “εφεξής τρόπο μεταφοράς των αυτοκινήτων του”, βεβαίως με “άμεσα πληρωτέα” στο “τέλος εκάστου μηνός” τα ποσά των φορτωτικών.

Ως προϊστάμενος των υπηρεσιών του Δήμου της Θάσου είμαι υποχρεωμένος να καταβάλλω τα χρηματικά ποσά που αντιστοιχούν σε υπηρεσίες προσφερόμενες προς το νομικό πρόσωπο που εκπροσωπώ.

Ως δήμαρχος όμως αυτού του νησιού και ως εκλεγμένος εκπρόσωπος σας, καλώ όλους να διεκδικήσουμε σθεναρά και ενωμένοι ό,τι μας ανήκει.

Δωρεάν μεταφορά των απορριμμάτων στη Καβάλα, γιατί δεν ανεχόμαστε άλλη υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου, άλλο χαράτσι και μάλιστα από αυτούς που θησαυρίζουν χάρη στο δικό μας εισιτήριο.

Να έχουμε λόγο και άποψη στη διαμόρφωση των δρομολογίων, γιατί είναι ζήτημα ποιότητας της ζωής μας.

Να σταθούμε όλοι, όλες οι επαγγελματικές τάξεις, στο πλευρό των ανθρώπων μας, των ναυτεργατών, που κάτω από αντίξοες συνθήκες μοχθούν για να απολαμβάνουμε εμείς το κοινωνικό αγαθό των συγκοινωνιών.

Η κοινωνία της Θάσου με μηχανισμούς άμεσης δημοκρατίας και τους θεσμικούς εκπροσώπους της στο πλευρό της, πρέπει να διατηρηθεί σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα.

Οι Θάσιοι μπορούμε και το έχουμε αποδείξει.

Πηγή:kavalapress.gr

Click to comment

Απάντηση

ΘΑΣΟΣ

Εφορία Αρχαιοτήτων Καβάλας | Απάντηση σχετικά με τη μη προσβασιμότητα των ΑμεΑ στο αρχαίο θέατρο της Θάσου

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα για τη μη προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία στο αρχαίο θέατρο της Θάσου η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας πληροφορεί το κοινό ότι το αρχαίο θέατρο της Θάσου ήταν και είναι μερικώς προσβάσιμο με όχημα εκτός δρόμου μέσω δασικού δρόμου από τη δημοτική οδό Λιμένα-Μακρυάμμου.

Για τον δρόμο αυτό που διέρχεται από δημοτική δασική έκταση έχει εκπονηθεί σχετική μελέτη βελτίωσης βατότητας, η υλοποίηση της οποίας προγραμματίζεται από το Δήμο Θάσου. Ως γνωστόν, το αρχαίο θέατρο της Θάσου χωροθετείται σε δασική έκταση, σε υψόμετρο 55μ., θέση που παρουσιάζει δυσκολίες εν τη γενέσει της.

Επιπρόσθετο πρόβλημα αποτελεί ότι ανάμεσα σε δημόσιες και δημοτικές γαίες μεσολαβούν και ιδιωτικές. Η ολιστική επίλυση του θέματος είναι ένα σύνθετο τεχνικό έργο που απαιτεί ώριμες τεχνικές μελέτες και σύμπραξη και άλλων φορέων στους οποίους ανήκει η γη.

Το έργο της αναστήλωσης του αρχαίου θεάτρου, ενταγμένου στο ΕΣΠΑ 2014-2020, περιλάμβανε την αποκατάσταση του κοίλου, το δίκτυο αποστράγγισης όμβριων υδάτων, τη βελτίωση του πυροσβεστικού δικτύου, τη βελτίωση του φωτισμού και παροχής ρεύματος, τη βελτίωση του ανατολικού μονοπατιού, τη βελτίωση του δυτικού λιθόστρωτου βαθμιδωτού μονοπατιού, και την κατασκευή νέας περίφραξης.

Επρόκειτο για ένα μεγαλεπήβολο έργο με πολλές περιφερειακές εργασίες, πλην του αναστηλωτικού έργου, η ολοκλήρωση του οποίου αποτελεί από μόνο του άθλο. Στην φάση αυτή η πρόβλεψη για ΑΜΕΑ είναι η τοποθέτηση infokiosk στο Μουσείο Θάσου, όπου θα υπάρχει εικονική περιήγηση 360, η οποία μπορεί να λειτουργεί και σε ιστοσελίδα εκτός μουσείου, ώστε να είναι προσβάσιμη από παντού.

Η λύση αυτή χρησιμοποιείται και στα μνημεία του Αγίου Όρους, όπου αποκλείεται η προσβασιμότητα του 50% σχεδόν του πληθυσμού, και γίνεται αποδεκτή κατά την αξιολόγηση των προγραμμάτων, όταν οι δυσκολίες σε πρώτη φάση είναι ανυπέρβλητες.

Κάθε έργο εντασσόμενο σε συγχρηματοδοτημένο πρόγραμμα έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και προϋπολογισμό, και ως εκ τούτου οι εργασίες που επιλέγονται να ενταχθούν είναι αυτές που υποστηρίζονται από ώριμες μελέτες, ώστε να μπορούν να υλοποιηθούν και να μην κινδυνεύσει να απενταχθεί το έργο.

Στόχος της υπηρεσίας μας είναι να συμπράξουμε και με άλλους φορείς, ώστε να ωριμάσουν οι ενδεδειγμένες λύσεις που θα μπορέσουν να υλοποιηθούν στο πλαίσιο της προγραμματικής περιόδου 2021-2027.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Yψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο (14/6) στη Θάσο

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για αύριο Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) για την Π.Ε Θάσου.

Η Αυτοτελής Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της ΠΑΜΘ συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Συνάντηση του Δημάρχου Θάσου με τον Αστυνομικό Διευθυντή Καβάλας

Σήμερα, Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Γραφείο του Δημάρχου Θάσου μεταξύ του Δημάρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη και του νέου Αστυνομικού Διευθυντή Καβάλας κ. Κωνσταντίνου Σιμούδη. Τον Αστυνομικό Διευθυντή συνόδευε ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου κ. Στυλιανός Ψαρογιάννης.

Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Ιωάννης Γεωργίου και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θάσου κ. Ευστράτιος Πυρήνας. Η παρούσα επίσκεψη ήταν η πρώτη επίσημη επίσκεψη του νέου Αστυνομικού Διευθυντή Καβάλας μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων του και η πρώτη συνάντηση με τον Δήμαρχο Θάσου και στελέχη του Δήμου Θάσου.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα συνεργασίας και συνεννόησης, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την απρόσκοπτη αστυνόμευση στη Θάσο, εντός μάλιστα της τρέχουσας τουριστικής περιόδου, καθώς και ζητήματα έλλειψης της αναγκαίας αστυνομικής δύναμης στο Νησί.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε τα εξής: «Η συνεργασία μεταξύ του Δήμου Θάσου και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας είναι αγαστή και συνεχής, με μοναδικό στόχο την καλύτερη δυνατή αστυνόμευση στον τόπο μας προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών του. Ευχαριστούμε τον Αστυνομικό Διευθυντή για την επίσκεψή του στη Θάσο και για το έντονο ενδιαφέρον του για τον τόπο μας. Του ευχόμαστε από καρδιάς καλή δύναμη στην επιτέλεση των νέων του καθηκόντων».

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en