Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Μ. Λαζαρίδης: «Η Ελλάδα από τις ευνοημένες χώρες στο Ταμείο Ανάκαμψης»

«Παρόλες τις καθυστερήσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του νεοσύστατου Ταμείου Ανάκαμψης, έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός». Αυτό τονίζει ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Κarfitsa» και το δημοσιογράφο κ. Γ. Νεοχωρίτη.

Υπενθυμίζει ότι πρόκειται για πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Γάλλου Προέδρου Μακρόν και άλλων επτά ευρωπαίων ηγετών και πλέον, όπως σημειώνει, η Ευρώπη «μπορεί να δανείζεται σε υπερεθνικό επίπεδο, δίνοντας στα κράτη – μέλη τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν επιχορηγήσεις και να προωθήσουν σημαντικές επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις. Η Ελλάδα ανήκει στις πιο ευνοημένες χώρες της συμφωνίας, καθώς οι εισροές που θα λάβει (32,1 δις ευρώ) θα είναι από τις υψηλότερες στην Ευρωζώνη ως ποσοστό του Α.Ε.Π.».

Ο κ. Λαζαρίδης υπογραμμίζει πως «η Κυβέρνηση εργάζεται συστηματικά για την ταχύτερη δυνατή εκταμίευση και αξιοποίηση πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης, ο Πρωθυπουργός βρίσκεται σε διαρκή διαπραγμάτευση με τους ομολόγους του και την ηγεσία της Ε.Ε., ακόμα περιμένουμε να δούμε ποιος θα είναι ο τελικός λογαριασμός των συνεπειών της πανδημίας», διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι «θα διεκδικήσουμε τα μέγιστα δυνατά οφέλη για τη χώρα μας».

Όσον αφορά την πανδημία, όπως λέει, «στόχος μας είναι να βρισκόμαστε πάντα μπροστά από τις εξελίξεις και να μην τρέχουμε πίσω από αυτές», ενώ για τους εμβολιασμούς αναφέρει ότι «μέχρι στιγμής λειτουργεί ο αρχικός σχεδιασμός, έχουν γίνει σχεδόν 900.000 εμβολιασμοί και φαίνεται ότι οι όποιες καθυστερήσεις των φαρμακευτικών εταιριών, αντιμετωπίζονται άμεσα, μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ερωτηθείς για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, ο κ. Λαζαρίδης τονίζει πως «ο λόγος ανήκει στους ειδικούς, με πρώτο τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, που έχει αποφανθεί, βάσει των κλινικών δοκιμών, ότι όντως, αποδίδουν. Δεν έχουμε κανέναν λόγο να το αμφισβητήσουμε. Είμαι αισιόδοξος ότι τα πιο δύσκολα έχουν περάσει και ότι σύντομα θα μπορέσουμε να πάρουμε ξανά τις ζωές μας πίσω».

Continue Reading
Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Wood Mackenzie | «Βουτιά» του πετρελαίου στα 10 δολάρια έως το 2050

H τιμή του πετρελαίου θα βυθιστεί έως το 2050, εάν ο κόσμος πετύχει τους στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού στρεφόμενος στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την ηλεκτροκίνηση. Αυτό είναι εκτίμηση της εταιρείας ερευνών και συμβουλευτικών υπηρεσιών Wood Mackenzie στη νέα έκθεσή της για τις προοπτικές της ενεργειακής αγοράς. 

Οι αναλυτές της Wood Mackenzie εξετάζουν ένα σενάριο επιταχυνόμενης μετάβασης σε καθερές μορφές ενέργειας, στο οποίο θα έχει περιοριστεί δραστικά η ανάγκη για τους υδρογάνθρακες που ρυπαίνουν τον πλανήτη. Σε ένα τέτοιο σενάριο η ζήτηση θα υποχωρούσε έως και 70% το 2050 από τα σημερινά επίπεδα. Αυτό δεν θα γίνει εν μία νυκτί. Όπως υπολογίζουν η παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο θα κορυφωθεί το 2022 και από το 2023 θα αρχίσει να υποχωρεί. Από εκείνο το σημείο θα μειώνεται με ετήσιο ρυθμό 2 εκατ. βαρελιών ημερησίως. 

Έτσι η τιμή του μπρεντ θα έχει υποχωρήσει από τα 37 έως τα 43 δολάρια το βαρέλι έως το 2030. Σημειώνεται ότι η τιμή του μπρεντ σήμερα είναι λίγο πάνω από τα 66 δολάρια το βαρέλι. Έως το 2040 η τιμή θα κινείται στα επίπεδα των 28 έως 32 δολαρίων το βαρέλι για να διολισθήσουν τελικά μεταξύ των 10 και 18 δολαρίων έως το 2050. 

Σχεδόν 200 χώρες έχουν επικυρώσει τη Συμφωνία του Παρισιού για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Οι ΗΠΑ εκ των κορυφαίων ρυπαντών στον κόσμο είχαν αποσυρθεί επί προεδρίας Τραμπ, αλλά επέστρεψαν στην πρώτη ημέρα της διακυβέρνησης Μπάιντεν. 

Πηγή: CNBC 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ασφυκτική Πίεση για κλίνες ΜΕΘ σε νοσοκομεία της ΑΜΘ

Ένα ακόμα crash test για το εθνικό σύστημα υγείας καθώς το τρίτο κύμα της πανδημίας δείχνει τα δόντια του στην Περιφέρεια ΑΜΘ. Η κλινική Covid του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής άνοιξε και λειτουργεί εκ νέου καθώς το Π.Γ. Ν στην Αλεξανδρούπολη αδυνατεί να εξυπηρετήσει τα κρουσματα απο την Ροδοπη.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σύλλογος Πνοή | “Δεν κάνουμε ποτέ Εράνους”

Ο Σύλλογος Πνοή για την οικογένεια και το παιδί και με στόχο την υποστήριξη θεμάτων υγείας των παιδιών και των οικογενειών τους προχώρησε στην ανάρτηση των εκθεμάτων που δημιουργήθηκαν από τις κυρίες του εργαστηριου για το πασχαλινό Bazzar. Παράλληλα, η Πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιάννα Χατζηβαρύτη ενημερώνει, πως, ο σύλλογος δεν διενεργεί  εράνους με βιβλία, πόρτα πόρτα, η στο δρόμo.

 

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: