Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μυτιλήνη | Ναυάγιο βάρκας με μετανάστες – Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης

Νέο ναυάγιο με μετανάστες έγινε στο Αιγαίο, αυτή τη φορά ανοιχτά της Λέσβου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε εξέλιξη είναι μεγάλη επιχείρηση διάσωσης στην θαλάσσια περιοχή «Προβοσκίδα», ανατολικά του νησιού.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, το λιμενικό έχει εντοπίσει μέχρι στιγμής 4 σορούς μετά το ναυάγιο. Πολλοί μετανάστες αγνοούνται ενώ 16 έχουν διασωθεί.

«Η θάλασσα είναι σπαρμένη με ανθρώπους»

Η  λέμβος η οποία μετέφερε τους μετανάστες, χτύπησε σε βραχώδες σημείο. Οι διασωθέντες δήλωσαν ότι στη βάρκα βρίσκονταν συνολικά 41 άνθρωποι.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα stonisi.gr, που επικαλείται μαρτυρίες «η θάλασσα είναι σπαρμένη από ανθρώπους».

Το πέρασμα της συγκεκριμένης βάρκας αποτολμήθηκε σε συνθήκες παγετού και έντονου κυματισμού στην περιοχή, τοπικά με ριπές οκτώ μποφόρ.

Στην έρευνα συμμετέχουν ένα Super Puma, δύο περιπολικά του Λιμενικού και ένα πλοίο ανοικτής θαλασσής, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται έρευνες και από ξηράς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το δεύτερο κατά σειρά ναυάγιο σε νησί μέσα σε λίγες ημέρες (το πρώτο έγινε στην Λέρο την Κυριακή, δείτε εδώ)

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Τριήμερη περιοδεία Πέτρου Κόκκαλη σε Κεντρική-Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Τριήμερη περιοδεία σε πόλεις της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποιήσε, ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων και γραμματέας του ΚΟΣΜΟΥ, Πέτρος Κόκκαλης, κατά την οποία είχε μια σειρά επαφών με τοπικούς παράγοντες ενω συμετείχε σε εκδηλώσεις με παραγωγικούς φορείς και φορείς που δραστηριοποιούνται στο περιβάλλον.

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Εθελοντική δράση καθαρισμού και βελτίωσης στο δασάκι της Παναγούδας

Εθελοντική δράση καθαρισμού και βελτίωσης στο δασάκι της Παναγούδας πραγματοποίησε  ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινότητα Καβάλας.

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Συνάντηση Πέτρου Κόκκαλη με την επιστημονική ομάδα «Οψόμεθα εις Φιλίππους»

Ο Πέτρος Κόκκαλης συναντήθηκε με την επιστημονική ομάδα «Οψόμεθα εις Φιλίππους» στο πλαίσιο της περιοδείας κλιμακίου του ΚΟΣΜΟΥ σε Κεντρική-Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Η ομάδα έχει αποστολή τη συσπείρωση του επιστημονικού δυναμικού, όπου ενεργοποιώντας τις τοπικές κοινωνίες, σχεδιάζει και αναπτύσσει ολιστικά την ευρύτερη περιοχή της πεδιάδας των Φιλίππων, ονομάζοντάς την “Πάρκο Φιλίππων”.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en