Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Μια ακόμα συζήτηση για το Περιγιάλι – Θ. Μουριάδης: «Το θέμα έχει τελειώσει»

Πριν από 10 χρόνια η εφημερίδα ΕΒΔΟΜΗ φιλοξενούσε ένα άρθρο το οποίο αφορούσε την κοπή της πίτας του Περιγιαλίου, και στην οποία ο τότε βουλευτής Καβάλας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Τσακλίδης διαβεβαίωνε ότι η ανοικοδόμηση του Περιγιαλίου μπορούσε να ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο του…2004.

Έχουμε φτάσει στο 2014, και το ζήτημα της πολύπαθης αυτής περιοχής συνεχίζει να απασχολεί την τοπική επικαιρότητα, παρά το γεγονός ότι κατά καιρούς έχουμε γίνει μάρτυρες πανηγυρισμών αλά…EURO 2004 (Σχόλιο γράφοντος: ή αλά Ευρωμπάσκετ 1987 -καθότι φαν της πορτοκαλί μπάλας), με κρασιά και σαμπάνιες. Οι τελευταίες εξελίξεις για το θέμα αυτό, μετά και την τελευταί επίσκεψη του δημάρχου Καβάλας Κωστή Σιμιτσή και του αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών Θεόδωρου Μουριάδη στην Αθήνα, απασχόλησαν και την χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας.

Ο κ. Μουριάδης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “Μετά από διαδικασία που κράτησε 30 χρόνια -με ακυρώσεις του σχεδίου πόλης- το ΦΕΚ υπογράφτηκε το 2010. Ετοιμάστηκε η πράξη εφαρμογής, η οποία υποβλήθηκε στην περιφέρεια τον Μάιο του 2012, και τον Οκτώβριο του 2013 έγινε η ολική κύρωση του σχεδίου πόλης. Από εκεί και πέρα ζητήσαμε από το Εθνικό Κτηματολόγιο να αποσταλούν οι απαραίτητες προδιαγραφές, κάτι που έγινε τα Χριστούγεννα, και πλέον οι μελετητές αυτή την στιγμή ετοιμάζουν την μελέτη ώστε να γίνει η εγγραφή στο Κτηματολόγιο. Την περασμένη εβδομάδα κατεβήκαμε στην Αθήνα και μας ενημέρωσαν ότι θα το κάνουν όσο πιο γρήγορα γίνεται (εφόσον οι μελετητές ολοκληρώσουν έγκαιρα την μελέτη – εκτιμούμε εντός 2 μηνών από τώρα-). Βέβαια υπάρχουν και άλλα σχέδια πόλης για τα οποία θα πρέπει να ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία, συνεπώς δεν μπορούμε να ξέρουμε με σιγουριά πότε θα ολοκληρωθεί η εγγραφή του Περιγιαλίου από το Εθνικό Κτηματολόγιο.»

Η ενημέρωση από τον κ. Μουριάδη προκάλεσε την αντίδραση του Στάθη Εριφυλλίδη, ο οποίος επεσήμανε ότι “χάθηκαν 8 πολύτιμα χρόνια. Πλέον έχουμε επανέλθει στο καθεστώς του Μαΐου του 1999, όταν όντες δημοτική αρχή φτάσαμε στο σημείο που βρίσκεται αυτή την στιγμή η διοίκηση Σιμιτσή. Ο κ. Σιμιτσής πήρε έτοιμη τροφή από εμάς και το μόνο που είχε να κάνει ήταν να τρέξει τις διαδικασίες για το προεδρικό διάταγμα, μέσα σε ένα περιβάλλον πολιτικά, τεχνικά και νομικά ήρεμο. Αισθανθήκαμε έκπληξη, λοιπόν, όταν διαβάσαμε σε τοπική εφημερίδα τις δηλώσεις Σιμιτσή, στις οποίες ο ίδιος εμφανίστηκε πολύ απαισιόδοξος, εκτιμώντας ότι η όλη υπόθεση θα αργήσει. Το μότο σας, στις εκλογές του 2010, ήταν ότι λύσατε τον Γόρδιο Δεσμό του Περιγιαλίου. Σε αυτές τις εκλογές, μετά από τόσες καθυστερήσεις που έχουν παρατηρηθεί, και εκτιμώντας ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτε, τι πρόκειται να πείτε στους Καβαλιώτες;

Από την άλλη ο Άρης Βέρρος εξέφρασε την ελπίδα να τελειώσει σύντομα το σχέδιο πόλης του Περιγιαλίου, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι “Αν είχε τελειώσει πριν από πολλά χρόνια θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα για όσους έχουν ιδιοκτησίες ή προσωπικά συμφέροντα στην περιοχή. Σε κάθε περίπτωση θέλω να πιστεύω ότι αυτή την φορά θα είμαστε πιο προσεκτικοί και δεν θα ζήσουμε σκηνές πανηγυρισμών με σαμπάνιες -τις οποίες ζήσαμε στο πρόσφατο παρελθόν, διότι σε αντίθετη περίπτωση θα βρούμε τους πολίτες εναντίον μας.»

Σε όλες αυτές τις παρατηρήσεις ο κ. Μουριάδης απάντησε ξεκαθαρίζοντας ότι το θέμα έχει πλέον ολοκληρωθεί και ότι απλά έχουν απομείνει κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες. “Όντως υπήρξαν μεγάλες καθυστερήσεις τα προηγούμενα χρόνια και μόνο χάρη στην νομική υποστήριξη που είχαμε “ξέφυγε» το σχέδιο από τα ράφια στα οποία έχουν καταχωνιαστεί πολλά άλλα σχέδια. Το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε ήταν ότι η κύρωση της πράξης εφαρμογής δεν έγινε από την πολεοδομία Καβάλας αλλά από την πολεοδομία της περιφέρειας ΑΜΘ -όπως προβλέπεται από τον Καλλικράτη-, δηλαδή από ανθρώπους που δεν είχαν γνώση του αντικειμένου. Πλέον, όμως, η πράξη εφαρμογής έχει υπογραφεί και μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι το θέμα είναι λυμένο. Αυτό που απομένει -δηλαδή η κύρωση της μελέτης εφαρμογής και η εγγραφή στο Εθνικό Κτηματολόγιο- είναι ένα καθαρά τεχνικό, πλην όμως απαραίτητο κομμάτι, το οποίο θα λυθεί πολύ σύντομα.» ήταν, μεταξύ άλλων, τα όσα είπε ο αντιδήμαρχος.

Πηγή: kavalapress.gr

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Νέα Πρόεδρος του Δ.Σ των Κατασκηνώσεων της Νέας Περάμου η Μυρσίνη Χρυσαφούδη

Όπως ανάρτησε η κ.α Χρυσαφούδη :

“Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα η απόφαση του Δημάρχου Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης να με ορίσει Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου των Κατασκηνώσεων της Ν. Περάμου.

Τον ευχαριστώ θερμά και δεσμεύομαι να φανώ αντάξια των απαιτήσεων. Αποτελεί μία ιδιαίτερα υπεύθυνη και απαιτητική θέση που αποσκοπεί στην κοινωνικοποίηση, τη ψυχαγωγία και τη δημιουργία ευχάριστου περιβάλλοντος για τα παιδιά, αλλά και τους ενήλικες κατασκηνωτές, κατά τη διάρκεια της κατασκηνωτικής περιόδου.

Βασική προϋπόθεση για την επίτευξη των προαναφερθέντων είναι η ύπαρξη των κατάλληλων υποδομών, που ο Δήμος μας διαθέτει. Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται οι απαραίτητες ενέργειες για την ύπαρξη σύγχρονων και λειτουργικών υποδομών, καθώς και εξοπλισμού. Οι κατασκηνώσεις μας φιλοξενούν μικρούς και μεγάλους, παρέχοντας τους πλήρες πρόγραμμα ψυχαγωγίας με ειδικούς ψυχαγωγούς (αθλητισμός, μουσική, χειροτεχνία κ.α.). Επιπλέον, διαθέτουμε 2 ναυαγοσώστες και ιατρό για την ασφάλεια και περίθαλψη των κατασκηνωτών.

Επίσης, υπάρχει ειδική μέριμνα για τα άτομα ΑμεΑ, διαθέτοντας τις απαραίτητες υποδομές για την άρτια φιλοξενία και ψυχαγωγία τους. Αξίζει να αναφερθεί η ύπαρξη ειδικής ράμπας Sea Access, η οποία χρησιμοποιείται από άτομα με περιορισμένη κινητικότητα ΑμεΑ, ώστε να έχουν ασφαλή και αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα. Τέλος, οι κατασκηνώσεις μας έχουν όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά, καθώς οι εκθέσεις των ελέγχων είναι άριστες! Ένα αποτέλεσμα των πολυετών προσπαθειών του Δήμου Παγγαίου, καθώς και του προηγούμενου προέδρου Τάσος Μεταξάς , οι οποίοι κατάφεραν να δημιουργήσουν μία από τις καλύτερες κατασκηνώσεις πανελλαδικά.

Με λίγα λόγια… καλή κατασκηνωτική περίοδο να έχουμε!”

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Διαδικτυακό κάλεσμα για ψήφισμα “διάσωσης” των παλιών Δικαστηρίων και της παλιάς Μεραρχίας Καβάλας

Η πόλη της Καβάλας βρίσκεται στο επίκεντρο μιας σημαντικής πρωτοβουλίας για τη διάσωση και την ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς της, καθώς οι πολίτες ενώνουν τις δυνάμεις τους μέσω ενός διαδικτυακού καλέσματος και μιας εκστρατείας συγκέντρωσης υπογραφών για τη διατήρηση του Παλιού Δικαστικού Μεγάρου και της Παλιάς Μεραρχίας.

Αυτή η πρωτοβουλία ξεκίνησε από την ανησυχία πολιτών της πόλης για την κατάσταση των δύο ιστορικών κτιρίων και πιο συγκεκριμένα των Κωστή Σιμιτσή, Γιώργου Τσακίρη και Ανδρέα Καραγιώργη.

Το Παλιό Δικαστικό Μέγαρο, με την επιβλητική νεοκλασική αρχιτεκτονική του, και η Παλιά Μεραρχία, που φέρει έντονα τα σημάδια της στρατιωτικής ιστορίας της πόλης, κινδυνεύουν να χαθούν αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για την αποκατάσταση και την προστασία τους.

Μπορείτε να υπογράψετε και εσείς πατώντας εδώ

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: «Η Κυβέρνηση αλλάζει το τοπίο στην Εκπαίδευση»

Συνεχίζοντας την προβολή και επικοινωνία του κυβερνητικού έργου μέσω οπτικοποιημένων παρεμβάσεών του, ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, με δήλωσή του, αναφέρεται σε όσα έχουν γίνει από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, στον τομέα της Παιδείας.

Σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Πέντε χρόνια τώρα η Κυβέρνηση αλλάζει το τοπίο σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο αυτό, προσλάβαμε πάνω από 25.000 εκπαιδευτικούς. Διευρύναμε το ωράριο στα ολοήμερα σχολεία.

Προσθέσαμε ψηφιακά εργαλεία και από τον προσεχή Σεπτέμβριο όλες οι τάξεις από την Ε’ Δημοτικού μέχρι και την Γ’ Λυκείου θα είναι εφοδιασμένες με διαδραστικούς πίνακες.

Ψηφίσαμε τον εμβληματικό – ιστορικό νόμο για την ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων ΑΕΙ στη χώρα μας. Θέσαμε σε λειτουργία την Ειδική Ψηφιακή πλατφόρμα υποβολής καταγγελιών (stop-bullying.minedu.gov.gr) και ξεκίνησε η εκστρατεία ενημέρωσης για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού από το Υπουργείο Παιδείας.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en