ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μητσοτάκης | Έρχεται και νέα αύξηση του κατώτατου μισθού

Με τα ζητήματα της ακρίβειας, και την πεποίθηση ότι παρότι οι τιμές είναι ακόμα υψηλές, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν αποκλιμάκωση του πληθωρισμού, ξεκίνησε την πρώτη θεματική συνέντευξη Τύπου ο πρωθυπουργός.

O Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι το καλάθι του νοικοκυριού πρόσφερε διαφάνεια σε βασικά προϊόντα και αποκλιμάκωση τιμών, ενώ αναμένεται να συμβάλει περισσότερο στη βελτίωση της κατάστασης, και το market pass. Επανέλαβε ότι την 1η Απριλίου θα γίνει η αύξηση του κατώτατου μισθού ενώ και τόνισε ότι «η αύξηση την οποία έχουμε νομοθετήσει επί διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι μία σημαντική αύξηση, έχουμε πάει από τα 650 στα 713 ευρώ, αναμένεται μία ακόμα αύξηση του κατώτατου μισθού σε συνέχεια της διαδικασίας η οποία έχει δρομολογηθεί από το υπουργείο Εργασίας. Δεν είμαι αυτή τη στιγμή σε θέση να την εξαγγείλω. Πιστεύω ότι θα είναι μία σημαντική αύξηση η οποία, όμως, δε θα υπονομεύσει ταυτόχρονα και την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων».

Επίσης, αναφέρθηκε και στην πολιτική μείωσης των φόρων, με κυρίαρχα τη μεσοσταθμική μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 35%, και τη μείωση των εισφορών. «Όταν έλεγα προεκλογικά ότι ο κ. Τσίπρας έχει αφανίσει τη μεσαία τάξη, και ότι θα της επιστρέψουμε αυτά που της πήραν το εννοούσα, και το κάναμε», επισήμανε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version