Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάσχα 2022: Με τι μέτρα για τον κορονοϊό θα γίνει η Ανάσταση

Με μάσκα στην εκκλησία – Τι είπαν Γκάγκα, Παπαευαγγέλου και Μαγιορκίνης

Στην ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα Μίνα Γκάγκα, Βάνα Παπαευαγγέλου και Γκίκας Μαγιορκίνης αναφέρθηκαν στα μέτρα που θα πρέπει να ακολουθήσουμε για το Πάσχα.

«Θα πάμε στις εκκλησίες με μάσκες», τόνισε αναφερόμενη στο Πάσχα η Βάνα Παπαευαγγέλου ενώ συνέστησε να γίνεται ένα self test πριν δούμε ευάλωτα άτομα της οικογένειας μας.

Ερωτηθείσα για τις μάσκες η κα Παπαευαγγέλου υπογράμμισε πως αίρεται η υποχρεωτικότητα της μάσκας αλλά δεν πετάμε τις μάσκες καθώς θα πρέπει να υπάρχει προσωπική εκτίμηση του κινδύνου χωρίς να χρειαζόμαστε κάποιον να είναι από πάνω μας.

Που είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας

Η ίδια σημείωσε πως θα οριστεί με σαφήνεια σε ποιες περιπτώσεις θα είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας, αναφέροντας ως παραδείγματα τα ΜΜΕ, τα πλοία, τα σχολεία, τα νοσοκομεία και τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

H πανδημία φαίνεται να ελέγχεται καθώς έχουμε σταθερά λιγότερα κρούσματα και εισαγωγές στα νοσοκομεία οπότε τα πράγματα είναι καλύτερα, τόνισε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Η κα Γκάγκα, ανέφερε πως τα δύο τελευταία χρόνια, κατά την εκτίμηση της, μας έδειξαν ότι αντιμετωπίζουμε καθημερινά καινούρια πράγματα και έτσι έπρεπε να παρατηρήσουμε και να αλλάξουμε τον τρόπο της ζωής μας, πράγμα που κάναμε.

Ο ιός δεν θα εξαφανιστεί, αλλά υπάρχει ύφεση

Ο ιός δεν αναμένεται να εξαφανιστεί αλλά σε κάθε περίπτωση βλέπουμε σαφή ύφεση παγκοσμίως όσον αφορά την πανδημία έκανε λόγο ο επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

Όπως εξήγησε ο κος Μαγιορκίνης, βλέπουμε ότι μειώνονται οι διαγνώσεις κάτω από ένα εκατομμύριο, σε επίπεδα που έχουμε να δούμε από την έναρξη του κύματος της Όμικρον.
Παράλληλα, ανέφερε πως μειώθηκαν κατά 14% οι ασθενείς που πεθαίνουν, οι θάνατοι μειώνονται και φτάνουν σε επίπεδα έναρξης της πανδημίας.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη | Κακουργηματικές διώξεις στον απόστρατο που κλείστηκε με τα παιδιά του σε ΙΧ

Στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκε να απολογηθεί ο 62χρονος, «πρωταγωνιστής» του πρωτοφανούς περιστατικού που σημειώθηκε στο Μελισσοχώρι, όταν κλειδώθηκε με τα 2,5 ετών δίδυμα παιδιά του στο αυτοκίνητο, ανοίγοντας μία φιάλη υγραερίου με την οποία επιχείρησε να ανατινάξει το όχημα.

Μετά το εξιτήριο που πήρε από το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης που του απήγγειλε κατηγορίες για δύο κακουργήματα και τρία πλημμελήματα.

Πιο συγκεκριμένα, διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, απόπειρα έκρηξης από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπους, σωματική βλάβη σε βάρος συζύγου κατ’ εξακολούθηση, απειλή σε βάρος συζύγου κατά τη διάρκεια του γάμου και παράνομη οπλοφορία.

Ο κατηγορούμενος, απόστρατος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, πήρε προθεσμία για να απολογηθεί και παραμένει υπό κράτηση.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο 62χρονος βρισκόταν τον τελευταίο καιρό σε αντιδικία με την πρώην σύζυγό του. Η τελευταία είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του, επικαλούμενη λεκτική και σωματική βία σε βάρος της. Ο κατηγορούμενος στη συνέχεια κατέθεσε αίτηση διαζυγίου, η οποία συζητήθηκε πρόσφατα και εκδόθηκε προσωρινή απόφαση με την οποία ανατέθηκε η επιμέλεια των ανήλικων διδύμων (ενός αγοριού και ενός κοριτσιού) στην μητέρα και ρυθμίστηκαν τα ζητήματα επικοινωνίας.

Το επεισόδιο συνέβη το βράδυ της περασμένης Κυριακής κι έγινε αντιληπτό από την πρώην σύζυγο του 62χρονου, η οποία κάλεσε την ‘Αμεση Δράση της ΕΛ.ΑΣ. Περιπολικό του Αστυνομικού Σταθμού Σοχού έφτασε άμεσα στο σημείο και τα μέλη του πληρώματος έσπασαν το παρμπρίζ του αυτοκινήτου, απεγκλωβίζοντας τα παιδιά και τον πατέρα τους.

Η έγκαιρη επέμβαση των αστυνομικών απέτρεψε τα χειρότερα, καθώς από την έντονη δυσοσμία στην καμπίνα του οχήματος τα ανήλικα δίδυμα είχαν περιέλθει σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Διακομίστηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο «Ιπποκράτειο», όπου νοσηλεύτηκαν εκτός κινδύνου. Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

 

 

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Ανάστατοι οι κάτοικοι στο Δροσερό με την εν ψυχρω δολοφονια | Ζητούν αμεσα Δικαιοσύνη

Αναστάτωση επικρατεί στο Δροσερό της Ξάνθης μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 46χρονου από τον 37χρονο.

Όπως μεταφέρουν οι ίδιοι οι κάτοικοι, συγγενείς και φίλοι του άτυχου 46χρονου ζητούν άμεσα δικαιοσύνη στην υπόθεση αλλιώς θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους!

Σοβαρές καταγγελίες και κατά του εισαγγελέα της Ξάνθης ο οποίος ενώ γνώριζε ποιος είναι ο 37χρονος τον άφησε ελεύθερο.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στα δελτία ειδήσεων και τις εκπομπές του ENA Channel.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ξάνθη | Πυρπόλησαν το σπίτι συγγενή του 37χρονου που σκότωσε τον 45χρονο

Φωτιά στο σπίτι συγγενή του 37χρονου ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία ενός 45χρονου, στο Δροσερό της Ξάνθης, έβαλαν άγνωστοι λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Η πυρκαγιά στη μονοκατοικία, η οποία βρίσκεται στο Δροσερό, ξέσπασε λίγο πριν τις 12. Στο σημείο έσπευσαν τρία οχήματα της Πυροσβεστικής με επτά πυροσβέστες.

Από τα πρώτα στοιχεία προέκυψε πως η φωτιά προκλήθηκε από εμπρησμό.

Κατά πληροφορίες, το σπίτι ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο του 37χρονου, που κατηγορείται ότι σκότωσε με πέντε σφαίρες έναν 45χρονο και μάλιστα λίγο πριν παραδοθεί στην Αστυνομία ανέβασε βίντεο στο TikTok.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ταυτοποιηθεί ο δράστης ή οι δράστες του εμπρησμού.

Σημειώνεται, ωστόσο, πως από την πρώτη στιγμή εκφράστηκαν φόβοι για βεντέτα ανάμεσα στις οικογένειες δράστη και θύματος. Μάλιστα, συγγενείς του θύματος ανήρτησαν βίντεο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσω των οποίων διαμηνύουν πως θέλουν εκδίκηση.

thestival.gr

Continue Reading

Κατοικία

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: