ΘΑΣΟΣ

Με πράσινο αποτύπωμα Θάσος – Σαμοθράκη – Λήμνος

Μετά 1,5 σχεδόν χρόνο από το ξέσπασμα της πανδημίας το πρώτο ελεύθερο από περιορισμούς τριήμερο είναι πραγματικότητα. Με τους εμβολιασμούς να έχουν προχωρήσει σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και τους περιορισμούς στο ελάχιστο εκτιμάται ότι θα υπάρξει η πρώτη μαζική έξοδος. Παραλληλα εντείνεται η εκστρατεία εμβολιασμού στους τουριστικούς προορισμούς του βορειου Αιγαιου ελπίζοντας σε εισροή τουριστών, ωστε γινει  συνδέσει του ελληνικου καλοκαιριου  με το χτίσιμο του «τείχους ανοσίας».

Αξιζει να σημειωθεί πως η ζήτηση σε Σαμοθράκη, Θάσο, και Λήμνο είναι τεράστια, και οι πληρότητες αγγίζουν το 100%. Παραλληλα, αυξημένες κρατήσεις παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες για τον Ιούνιο και τους καλοκαιρινούς μήνες και από διεθνή τουριστικά γραφεία και tour operator του τουρισμού, δημιουργώντας συγκρατημένη αισιοδοξία για ένα καλό σενάριο για το φετινό καλοκαίρι που ίσως ξεπεράσει ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις.

Σε ακυρώσεις τουριστικών πακέτων τα οποία είχαν προγραμματιστεί τουλάχιστον έως τις αρχές Ιουλίου προχώρησε η εταιρεία κρατήσεων TUI εν μέσω της αβεβαιότητας που επικρατεί σχετικά με την «πράσινη λίστα» τουριστικών προορισμών της βρετανικής Κυβέρνησης. Η απόφαση ελήφθη αφότου η Jet2 ακύρωσε όλες τις διεθνείς και τουριστικές πτήσεις της έως και την 1η Ιουλίου και ενώ η Easyjet «επανεξετάζει» το πρόγραμμα δρομολογίων της. Η απόφαση της TUI Μπορει ναι μεν να επηρεαζει την χωρα μας,  δεν αγγίζει απο την αλλη πλευρά την Θάσο και την Σαμοθράκη καθως στήριγμα της τουριστικής αγοράς των δυο νησιών αποτελεί ο οδικός τουρισμός.

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version