Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με ποιο καύσιμο δεν θα χάσω τα λεφτά μου;

Διανύουμε ίσως την πιο μεταβατική περίοδο από την αρχή της ιστορίας της αυτοκίνησης. Η Ε.Ε. και οι κυβερνήσεις έχουν μπει για τα καλά μέσα στα γραφεία στρατηγικής των βιομηχανιών αυτοκινήτου, και ουσιαστικά έχουν μπει και μέσα στα μυαλά μας. Η επιλογή του σωστού καυσίμου για το επόμενο αυτοκίνητο μας, έγινε πιο δύσκολη από ποτέ.

Ποιο καύσιμο να επιλέξω στο επόμενο αυτοκίνητο μου;

Πολλά ακούγονται και γράφονται τα τελευταία χρόνια για το μέλλον των αυτοκινήτων. Οι περιβαλλοντικές συνέπειες των αυτοκινήτων έχουν μπει στο στόχαστρο (και δικαίως) τα τελευταία χρόνια και το τοπίο έχει γίνει πιο «σκούρο» από ποτέ. Μαζί με τους ρύπους, στην εξίσωση έχουν μπει και τα καύσιμα, αλλά και οι τιμές τους. Όλα αυτά μαζί φέρνουν σε δύσκολη θέση τον υποψήφιο αγοραστή καινούργιου αυτοκινήτου και η επιλογή είναι αρκετά δύσκολη. Πλέον δεν αρκεί να κάνεις μια επιλογή ανάλογα με τις ανάγκες που έχεις αυτή την στιγμή, αλλά θα πρέπει να υπολογίσεις ή να προβλέψεις και τις συνθήκες της αγοράς τα επόμενα 10 χρόνια. Ας μην ξεχνάμε πως οι έρευνες έχουν αποδείξει πως ο Έλληνας δύσκολα αλλάζει αυτοκίνητο μέσα στα πρώτα 10 χρόνια από την ημέρα απόκτησης του, επομένως η απόφαση αυτή, είναι ιδιαιτέρως σοβαρή, ώστε να μην χάσει τα χρήματα του. Ποια είναι όμως η σωστή επιλογή και τι τελικά συμφέρει τους οδηγούς των αυτοκινήτων;

Η βενζίνη έφτασε στα 2 ευρώ το λίτρο

Καλώς ή κακώς όλοι μάθαμε τα αυτοκίνητα μας να είναι εφοδιασμένα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, και το μεγαλύτερο μερίδιο της Ελληνικής αγοράς, έχει στα χέρια του ένα αυτοκίνητο βενζίνης. Αποτελεί λοιπόν ένα κατεστημένο που δύσκολα μπορεί να σπάσει στο μυαλό του Έλληνα αγοραστή. Το τελευταίο διάστημα η άνοδος των καυσίμων έχει κορυφωθεί, και οι μέχρι τώρα ενδείξεις δεν δείχνουν πως θα συμβούν σημαντικές πτώσεις στην τιμή της. Οι ρύποι που ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα στους κινητήρες εσωτερικής καύσης, τα τελευταία χρόνια έχουν μειωθεί. Μαζί με αυτούς, έχουν μειωθεί και οι καταναλώσεις των αυτοκινήτων βενζίνης, με το undersized των κινητήρων, αλλά και τις τεχνολογίες απενεργοποίησης κυλίνδρων, που έχουν σχεδιάσει οι βιομηχανίες. Κι όμως, όλα αυτά δεν είναι αρκετά ώστε να φύγουν τα «μαύρα σύννεφα» πάνω από τους κινητήρες βενζίνης, με αποτέλεσμα η αύξηση της τιμής της να επιβαρύνει καθημερινά το πορτοφόλι των ιδιοκτητών. Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν (και δεν τους αδικούμε) πως η βενζίνη θα συνεχίσει να έχει υψηλή τιμή πώλησης, και μάλιστα μπορεί να δεχτεί και νέους φόρους, ώστε να μειωθεί η ζήτηση της, και να «πιεστεί» το αγοραστικό κοινό να κατευθυνθεί σε πιο πράσινες επιλογές.

Το πετρέλαιο δέχτηκε τον μεγαλύτερο πόλεμο καυσίμων

Δεν είναι πολλά χρόνια πριν, που τα diesel αυτοκίνητα έγιναν τα αγαπημένα των Ελλήνων. Η απελευθέρωση κυκλοφορίας τους στις μεγαλουπόλεις, έσπρωξε την αγορά να αποκτήσει ένα αυτοκίνητο με κινητήρα πετρελαίου. Σε πολλές περιπτώσεις έγιναν βέβαια και υπερβολές, αφού τα diesel αυτοκίνητα είναι για συγκεκριμένη χρήση. Δεν προλάβαμε λοιπόν να αγαπήσουμε (όπως του έπρεπε) το diesel αυτοκίνητο, και ο πόλεμος που δέχτηκε από την Ε.Ε. για τους ρύπους του περιβάλλοντος, ήταν ανηλεής!
Τα diesel αυτοκίνητα παλαιάς τεχνολογίας ήταν ιδιαιτέρως ρυπογόνα και ήταν αυτά που δέχτηκαν μια τεράστια επίθεση από όλους. Οι πιέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης έφεραν νέες τεχνολογίες, με κινητήρες πετρελαίου που έχουν αρκετά μειωμένους ρύπους, αλλά όπως και στην περίπτωση της βενζίνης, δεν ήταν αρκετό. Οι πιο πολλές βιομηχανίες έχουν ήδη σταματήσει ή θα σταματήσουν σύντομα να εξελίσσουν κινητήρες diesel, και αυτό δείχνει ξεκάθαρα πως το μέλλον τους δεν θα είναι ζοφερό. Οι ίδιες «σειρήνες» που μιλάνε για φόρους και αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης, λένε πως τα ίδια θα ισχύσουν και για το πετρέλαιο.

Πηγή : https://www.autoagora.gr/news

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Η επιστολική ψήφος για τις Ευρωεκλογές 2024

Ένας μήνας σχεδόν πριν από τις Ευρωεκλογές της 9ης  Ιουνίου , και τα πολιτικά κόμματα έχουν μπει στον ρυθμό για τα καλά.

Το ίδιο φαίνεται πως έχει γίνει και με το τμήμα του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στην Καβάλα, όπου πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο “Airotel Galaxy” συνέντευξη τύπου για την επιστολική ψήφο.

Βασικός σκοπός ; Να ενημερωθούν οι Έλληνες πολίτες του εξωτερικού και για το πως θα μπορέσουν μέσα από αυτήν την διαδικασία να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση δικτύωσης και ενημέρωσης

Συνάντηση δικτύωσης και ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου στον χώρο του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας με θέμα την αντιμετώπιση περιστατικών έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας αλλά και πολλαπλών διακρίσεων.

Διοργανωτής της ημέρας , το Ινστιτούτο Πρόληψης και θεραπείας της βίας και προώθησης της ισότητας των φύλων «βία στόπ». Συνεργάτες ωστόσο τόσο το λύκειο Ελληνίδων όσο και ο Σύλλογος για το παιδί και την οικογένεια πνοή που κατόρθωσαν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον πολλών γυναικών της πόλης μας αλλά και να εμπλουτίσουν την ομιλία με ειδικούς του χώρου.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έχουν ξεκινήσει τα πασχαλινά ψώνια στην αγορά της

Λίγες μέρες πριν την Μεγάλη Εβδομάδα και οι Καβαλιώτες έχουν ξεκινήσει τα πασχαλινά τους ψώνια στην αγορά της πόλης.

Όπως μας δηλώνει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Γιάννης Κελγιώργης, η κατάσταση και η κίνηση στην αγορά φέρνουν αισιοδοξία στους καταστηματάρχες ενώ επίσης γίνεται γνωστό και το εορταστικό ωραρίο των καταστημάτων με την Κυριακή των Βαϊων να είναι ανοιχτά.

Ωστόσο δεν είναι μόνο το εορταστικό ωράριο αλλά και η αισιόδοξη κίνηση που απασχολεί τους καταστηματάρχες της πόλης αλλά και η οργάνωση θεσμός πλέον της Λευκής Νύχτας που έρχεται για ακόμη μια χρόνια στην πόλη της Καβάλας με πολλά δρώμενα και συναυλίες στις 24 Μαΐου.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en