ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Με κρούσματα κορωνοϊου κατέπλευσε το επιβλητικό κρουαζιερόπλοιο “Europa”

Κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν στο κρουαζιερόπλοιο «Europa», το οποίο κατέπλευσε στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος», το πρωί της Δευτέρας (21-3-2022).

Τα κρούσματα, 6 τον αριθμό, εντοπίστηκαν σε μέλη του πληρώματος. Ενημερώθηκε η Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και τέθηκε σε εφαρμογή το σχετικό πρωτόκολλο, που προβλέπει πως μπορούν να βγουν από το πλοίο μόνο όσοι διαθέτουν αρνητικό τεστ covid19.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη από τις 06/02/22 ο ΟΛΚ είχε υπογράψει ειδικό σχέδιο αντιμετώπισης κρουσμάτων covid σε κρουαζιερόπλοιο. Πιο συγκεριμένα ο ΟΛΚ υπέγραψε σχέδιο με εμπιστευτικό χαρακτήρα που αφορά συγκεκριμένες ενέργειες που θα γίνουν στην Καβάλα αν σε κάποιο από τα κρουαζιερόπλοια που θα αφιχθούν στην Καβάλα υπάρξει κάποιο περιστατικό covid. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο σχέδιο συμμετέχουν εκτός φυσικά από τον ΟΛΚ, το ΓΝΚ, το ΕΚΑΒ Καβάλας, το Λιμεναρχείο Καβάλας και η Διεύθυνση Υγείας. Μία σημαντική συνύπαρξη φορέων με πρωτοβουλία του ΟΛΚ για να ενισχυθούν οι παροχές αλλά και ο τρόπος που μπορεί να αντιμετωπίσει η Καβάλα ένα τέτοιο περιστατικό. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι το συγκεκριμένο σχέδιο ήταν δωρεάν και δεν υπήρξε κανένα κόστος για τον ΟΛΚ και δόθηκε από τον ειδικό σύμβουλο κρουαζιέρας που συνεργάζεται με τον ΟΛΚ, το Επιμελητήριο Καβάλας, τον Δήμο Καβάλας, την Δημωφέλεια αλλά και τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας για το μεγαλόπνοο σχέδιο προσέλκυσης κρουαζιερόπλοιων για την Καβάλα.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version