ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη Πυρκαγιά ανάμεσα σε Μελία και Νίψα στην Αλεξανδρούπολη

Δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα “Καναντέρ”, άλλα δύο “Πετζετέλ” και δυο πυροσβεστικά ελικόπτερα, ξεκίνησαν με το πρώτο φως της ημέρας να κάνουν ρίψεις νερού στην μεγάλη φωτιά που ξέσπασε από χθες στις 7 το απόγευμα και απείλησε σοβαρά το χωριό Νίψα της Αλεξανδρούπολης.

Οι ολονύκτιες υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων από ολόκληρο τον Έβρο, με ενίσχυση από τους νομούς Ροδόπης, Ξάνθης, Δράμας ακόμα και Σερρών, είχαν ως αποτέλεσμα η φωτιά να περιοριστεί κιαι να σταματήσει στον δρόμο του φράγματος της ΔΕΥΑ και να μην περάσει στον δρυμό της Νίψας. Σε μια τέτοια περίπτωση θα απειλούσε σοβαρά το χωριό και γι’ αυτό άλλωστε υπήρχε έτοιμο σχέδιο εκκένωσης του.

Πυροσβέστης μεταφέρθηκε στο Π.Γ.Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Τα πράγματα το βράδυ ήταν εξαιρετικά δύσκολα, λόγω του δύσβατου της περιοχής και των δυνατών ανέμων. Για να σταματήσει η πορεία της προς το χωριό της Νίψας, δημιουργήθηκε μεγάλη αντιπυρική ζώνη πριν από το σημείο δρυμός Νίψας από οχήματα του Δήμου Αλεξανδρούπολης, της Περιφέρειας και του στρατού για να παγιδευτεί η φωτιά και να μην εξαπλωθεί προς την περιοχή Προφήτη-Ηλία Λουτρών.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version