ΘΑΣΟΣ

Μαρκόπουλος | Επίσκεψη στην Θάσο

Επίσκεψη στις περιοχές της Θάσου που επλήγησαν από τις έντονες βροχοπτώσεις πραγματοποίησε την Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου 2014, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος, επικεφαλής κλιμακίου, το οποίο αποτελούσαν, οι προϊστάμενοι της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, του τμήματος Δομών Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Καβάλας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε στο νησί, με τον υποδιοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θάσου, τον προϊστάμενο της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Δήμου Θάσου και κατοίκους της περιοχής.

Συγκεκριμένα, το κλιμάκιο επισκέφθηκε την περιοχή της Καλλιράχης -στη θέση «Κλίσμα»- και τις Μαριές –στον οδικό άξονα που συνδέει το χωριό με την εθνική οδό. Από την καταγραφή των ζημιών, διαπιστώθηκαν προβλήματα στο οδικό δίκτυο λόγω της μεταφοράς ποσοτήτων από φερτά υλικά που προήλθαν από τη λεκάνη απορροής της γύρω περιοχής, η οποία είχε αποψιλωθεί από τις πυρκαγιές τον Αύγουστο του 2013. Στην περιοχή των Λιμεναρίων υπήρχαν σοβαρά προβλήματα λόγω της υπερχείλισης δύο χειμάρρων που είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση καταστροφών σε αριθμό κατοικιών και επιχειρήσεων και την αλλοίωση τμήματος της παραλιακής οδού.

Ο κ. Μαρκόπουλος εξέφρασε την συμπαράστασή του για τις καταστροφές και συμμετείχε στη σύσκεψη, μεταξύ φορέων και πολιτών που ακολούθησε, κατά την οποία δόθηκαν οδηγίες για την άμεση αποκατάσταση τμήματος του οδικού δικτύου.

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version