ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Μαρία Τσάλλα” | Δημότης Αλιβερίου η Ρωσίδα κατάσκοπος

Στο μικροσκόπιο έχει μπει η ζωή στην Ελλάδα της “Μαρίας Τσάλλα”, της κατασκόπου που αποκαλύφθηκε από την ΕΥΠ ότι διέμενε στη χώρα μας, έχοντας αποκτήσει πλήρη ελληνικά στοιχεία και έγγραφα.

Η Ιρίνα Αλέντροβνα Σμίρεβα ζούσε στο Παγκράτι, όπου διατηρούσε και επιχείρηση με υπάλληλο, όμως χρησιμοποιούσε ως πιστοποιητικό γέννησης αυτό ενός νεκρού μωρού…

Η “Μαρία Τσάλλα” το 2018 εξέδωσε ληξιαρχική πράξη γέννησης χρησιμοποιώντας τα στοιχεία βρέφους που πέθανε στη γέννα με ημερομηνία γέννησης και θανάτου Δεκέμβριο του 1991, κάνοντας διαδικασίες για να γίνει δημότης του Δήμου Αλιβερίου στην Εύβοια.

Το eviathema.gr έφερε στη δημοσιότητα το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που χρησιμοποιούσε η Ρωσίδα κατάσκοπος, από τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου, το οποίου είναι δηλωμένη ως δημότης.

Σύμφωνα πάντα με το eviathema.gr, η μητέρα η οποία αναγράφεται στο Πιστοποιητικό με το όνομα “Αναστασία Τ.”, γεννημένη το 1959, φαίνεται να ήταν δημότης του Δήμου Μεσσαπίων έως το 1972, ενώ αμέσως μετά μεταδημότευσε στον Δήμο Αθηναίων.

Πώς αποκαλύφθηκε: Οι σκισμένες σελίδες σε έγγραφα που οδήγησαν στην ταυτοποίηση

Η αποκάλυψη της ταυτότητάς της έγινε πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν διαπιστώθηκε μία ανακολουθία στα έγγραφα ενός ληξιαρχείου, στην περιοχή της Αττικής. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, φάνηκε λοιπόν ότι είχε γίνει παραποίηση, ότι είχαν σκιστεί σελίδες και είχαν τοποθετηθεί στη θέση τους άλλες με εμφανώς διαφορετικό γραφικό χαρακτήρα σε σχέση με τα αρχεία της εποχής.

Στο μεταξύ, το evima.gr επικοινώνησε με τον δικηγόρο Νίκο Λυμπερόπουλο, του οποίου το όνομα έχει εμπλακεί στην υπόθεση της Ρωσίδας κατασκόπου, καθώς ο δικηγόρος που δραστηριοποιείται στην Εύβοια, κλήθηκε στο Δημαρχείο Αλιβερίου για να της εξηγήσει την διαδικασία της εγγραφής στο δημοτολόγιο Κύμης Αλιβερίου.

Ο κ. Λυμπερόπουλος ξεκαθάρισε πως δεν έχει καμία σχέση, επαφή ή περαιτέρω επικοινωνία με τη Σμίρεβα και τη συνάντησε πρώτη φορά στο Δημαρχείο όπου και εκλήθη για να της εξηγήσει τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει. Από εκεί και έπειτα δεν έχει καμία επαφή και γνώση για τα ίχνη και το άτομο της.

Από τον δήμο Κύμης Αλιβερίου, ξεκαθαρίστηκε ότι η υπηρεσία έκανε άψογα τη δουλειά της και δεν προκύπτει καμία παράλειψη ή λάθος.

Όπως περιέγραψε, η εν λόγω κυρία ήρθε έχοντας συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να εγγραφεί στο δηματολόγιο, ενώ είχε και ληξιαρχική πράξη.

“Όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούμε εμείς να αναλύουμε την γνησιότητα, ενώ την ίδια ώρα δεν μπόρεσε να το κάνει η ίδια η αστυνομία” σχολίασε, ενώ πρόσθεσε πως “Έγω από την πλευρά μου όφειλα να ελέγξω- και αυτό έκανα για ένα μήνα” είπε και αποκάλυψε πως η Σμίρεβα είχε ακόμη και διαβατήριο.

thetoc.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version