Connect with us

ΘΑΣΟΣ

Μαρία Πολυμέρου | Η μοναδική έδρα της Θάσου ανήκει στους κατοίκους της οι οποίοι μου την εμπιστεύτηκαν

Δύο χρόνια από την τιμή που μου έκαναν οι συντοπίτες μου να με επιλέξουν ως μοναδικό εκπρόσωπο της ΠΕ Θάσου στο περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ, είναι οι μόνοι που μπορούν να με κρίνουν για την έως σήμερα πορεία μου. Δεν θα μπω καν στην διαδικασία να απαντήσω στη λασπολογία και τα ψέματα που ειπώθηκαν εις βάρος μου. Η μοναδική έδρα της Θάσου ανήκει στους κατοίκους της οι οποίοι μου την εμπιστεύτηκαν.

Από την πλευρά μου το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι με αίσθημα ευθύνης απέναντι τους προσπάθησα να αναδείξω ζητήματα που μας απασχολούν στο νησί και να προτείνω λύσεις. Για το σκοπό αυτό ζήτησα και απαίτησα, με δυνατή φωνή και πάντοτε στα πλαίσια των πολιτικών ορίων. Σε αυτή τη πορεία θα συνεχίσω με μόνο γνώμονα την ανάπτυξη και την πρόοδο του νησιού μου και των συμπολιτών μου. Αυτό και μόνο αξίζει ώστε να προσπαθώ να εκπροσωπώ το νησί μου με όλες τις δυνάμεις μου.

Εχθές το πρωί μίλησα με τον επικεφαλής της Περιφερειακής Σύνθεσης κο Χριστόδουλο Τοψίδη και του ανέλυσα τις σκέψεις μου, τους λόγους και την απόφαση μου να ανεξαρτητοποιηθώ. Μου ζήτησε χρόνο πριν στείλω οποιαδήποτε δημόσια δήλωση. Ενώ το σεβάστηκα, αυτός έστειλε δελτίο τύπου όπου ανακοίνωνε τη διαγραφή μου, χωρίς φυσικά να τηρεί τα απαιτούμενα εκ του κανονισμού στοιχεία όπως τις υπογραφές τουλάχιστον 8 συμβούλων από τους 12 της Περιφερειακής Σύνθεσης. Ακολούθως απέστειλα στον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου τη δήλωση Ανεξαρτητοποίησης μου, όπως την είχα ετοιμάσει.

Η συμπεριφορά αυτή επιβεβαιώνει το ορθό της απόφασης μου. Ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για προσωπικές διαφωνίες αλλά για διεκδικήσεις,έργα και αποτελέσματα. Το μόνο χρέος που έχω, η μόνη υπόσχεση που δίνω, στο κόσμο της Θάσου είναι ότι θα είμαι παρούσα στα ζητήματα που μας απασχολούν και θα δουλέψω με όλες τις δυνάμεις μου ώστε να έχουμε πρακτικά μετρήσιμα αποτελέσματα στους τομείς που αφορούν την κοινωνία.

Click to comment

Απάντηση

ΘΑΣΟΣ

Διαψεύδει η διοίκηση του Νοσοκομείου Καβάλας μεταφορές γιατρών από το Κ.Υ Πρίνου

Τις προηγούμενες ημέρες ήρθε στο φως της δημοσιότητας μία καταγγελία μέσω ανακοίνωσης του σωματείου συνταξιούχων ΝΑΤ Καβάλας-Θάσου που “τάραξε τα νερά” στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Πιο συγκεκριμένα αυτή η καταγγελία φαίνεται πως έκανε λόγο πως γίνονται μεταφορές γιατρών από το ήδη υποστελεχωμένο Κ.Υ Πρίνου προς το Νοσοκομείο Καβάλας για την ενίσχυση του μεγάλου νοσηλευτικού ιδρύματος (διαβάστε την ανακοίνωση εδώ).

Μάλιστα την είδηση επιβεβαίωσε ο δημοτικός σύμβουλος Θάσου με την Λαϊκή Συσπείρωση Νίκος Χρυσάφης στον αέρα του Radio ENA 90,5.

Σε επικοινωνία του enanews.gr με τον Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας Αχιλλέα Γερόπουλο ο ίδιος διέψευσε την συγκεκριμένη καταγγελία κάνοντας λόγο πως σε επίπεδο Π.Ε Καβάλας δεν έχει γίνει ΚΑΜΙΑ μεταφορά γιατρού από μονάδα πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας προς το Νοσοκομείο.

Ο κ. Γερόπουλος ωστόσο τάχθηκε υπέρ των μεταφορών γιατρών από μονάδες της Πρωτοβάθμιας στα μεγάλα Νοσοκομεία των πόλεων για την καλυτερη και ομαλότερη λειτουργία των μεγάλων νοσηλευτικών ιδρυμάτων όπως τόνισε σχετικά ο ίδιος.

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος στη Θάσο

Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021 ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, Ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, επισκέφτηκε τη Νήσο Θάσο.
Κατά την παρουσία του, το πρωί της Κυριακής χοροστάτησε στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Παναγίας Θάσου, ενώ μετά το πέρας της πραγματοποίησε Ομιλία στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού με θέμα την συμπλήρωση 30 ετών Πατριαρχίας του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και αναφορές στην περιοχή της Ανατολικής Θράκης ως αλησμόνητη πατρίδα του Ελληνισμού, στα πλαίσια εκδήλωσης που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Θάσου από το Θασιακό Σύλλογο Μικράς Ασίας και Ανατολικής Θράκης «Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ».

Το πρωί της Δευτέρας 15 Νοεμβρίου 2021 ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης υποδέχθηκε το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σηλυβρίας κ. Μάξιμο στο
Γραφείο του όπου συζήτησαν ζητήματα της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης
δήλωσε: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το Δήμο Θάσου και για όλους τους Θάσιους η παρουσία στη Θάσο του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σηλυβρίας κ. Μάξιμου. Ο μειλίχιος αλλά και μεστός λόγος του Σεβασμιοτάτου μας δίδαξε και άγγιξε τις καρδιές όλων».

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Ο Μητροπολίτη Σηλυβρίας κ. Μάξιμος στη Θάσο

Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 11:00πμ, μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, στον προαύλιο χώρο του ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Παναγίας Θάσου, θα πραγματοποιηθεί Ομιλία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σηλυβρίας κ. Μάξιμου, Ιεράρχη του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Την εκδήλωση διοργανώνει ο Θασιακός Σύλλογος Μικράς Ασίας και Ανατολικής Θράκης «Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ» και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου
Θάσου. Θέματα της Ομιλίας, η συμπλήρωση 30 ετών Πατριαρχίας του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και αναφορά στη περιοχή της Ανατολικής Θράκης ως αλησμόνητη πατρίδα του Ελληνισμού.

 

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: