Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μακάριος Λαζαρίδης | Το έγκλημα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού δεν έχει παραγραφεί

Τη μουσικο-αφηγηματική παράσταση «Ο ήχος της σιωπής», που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ποντίων Νέστου για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, παρακολούθησε χθες, Κυριακή 15 Μαΐου, στη Χρυσούπολη, ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης.

Παρά τις αδιάψευστες μαρτυρίες για το ειδεχθές έγκλημα, όπως είπε κατά το χαιρετισμό του, «ακόμα και σήμερα η Τουρκία, όχι μόνο δεν έχει ζητήσει συγγνώμη, αλλά σε κάθε ευκαιρία προκαλεί περαιτέρω, ισχυριζόμενη ότι “είναι αναπόφευκτες οι ακρότητες στον πόλεμο”»!

Μια γενοκτονία, σημείωσε ο κ. Λαζαρίδης, «μπορεί να συντελεστεί δύο φορές, η πρώτη με τη διενέργειά της ως πράξη και η δεύτερη με την λήθη της και την
αποσιώπηση της αλήθειας. Δεν μιλάμε για εκδίκηση, αλλά για την αυτονόητη δικαίωση των προγόνων μας, με την αναγνώριση από την παγκόσμια κοινότητα της
Γενοκτονίας. Το διαπραχθέν αυτό έγκλημα δεν έχει παραγραφεί και οι αξιώσεις επανόρθωσης παραμένουν ενεργές. Χρέος όλων μας είναι να αντισταθούμε στην
προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας, σε εξυπηρέτηση των δραστών», και, «ως Πόντιος στην καταγωγή», κάλεσε όλους σε εγρήγορση «προκειμένου μια μεγάλη αδικία να αποκατασταθεί».

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Δήμος Καβάλας | Τι ισχύει για την Ακτή Καλαμίτσας

«Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για την αποδοχή της παραχώρησης της Ακτής “Καλαμίτσα” βρίσκεται σε ισχύ και προχωρούμε κανονικά στην εφαρμογή της» αναφέρει σε ανακοίνωση ο Δήμος Καβάλας.

Η Επιτροπή του άρθρου 152 του νόμου 3463 απεφάνθη ότι ισχύει η απόφαση 133/22 της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας, με την οποία έγινε η αποδοχή της παραχώρησης της Ακτής «Καλαμίτσα» από την ΕΤΑΔ στον Δήμο για 30 έτη.

Σύμφωνα με τον Δήμο Καβάλας πενθυμίζεται ότι:

Κατά της απόφασης 133/22 της Οικονομικής Επιτροπής είχε προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση η δημοτική σύμβουλος Αναστασία Ιωσηφίδου.

Ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης έκανε εν μέρει αποδεκτή την προσφυγή της κ. Ιωσηφίδου.

Κατά της απόφασης του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης προσέφυγαν στην Επιτροπή του άρθρου 152 του νόμου 3463, οι αντιδήμαρχοι Λεωνίδας Παππάς και Γιώργος Μιχαηλίδης.

Μετά την σημερινή ανακοίνωση της Επιτροπής του άρθρου 152 του νόμου 3463, ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, δήλωσε τα εξής:

«Η ομόφωνη απόφαση Επιτροπής μάς δικαιώνει, αναφέροντας ότι η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής κακώς προσεβλήθη από την κυρία Ιωσηφίδου και κακώς εξεδόθη η απόφαση του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που ακύρωσε την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, επειδή ο συντονιστής δεν έχει την αρμοδιότητα να ακυρώνει ή να ελέγχει τη νομιμότητα τέτοιου είδους πράξεων.

Η σύμβαση του Δήμου με την ΕΤΑΔ είναι ιδιωτικού δικαίου και όποιος έχει πρόβλημα μπορεί να προσφύγει μόνο στα πολιτικά δικαστήρια.

Συνεπώς, η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για την αποδοχή της παραχώρησης της Ακτής “Καλαμίτσα” βρίσκεται σε ισχύ και προχωρούμε κανονικά στην εφαρμογή της».

(Δήμος Καβάλας)

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Ώρα Δημιουργίας” | Ανακοινώθηκε η παράταξη της υποψήφιας Δημάρχου Καβάλας Αναστασίας Ιωσηφίδου

Λίγα λεπτά μετά τις 20:00 το απόγευμα της Τετάρτης 6 Ιουλίου 2022 ανακοινώθηκε το όνομα της νέας παράταξης της Υποψηφίας Δημάρχου Καβάλας Αναστασίας Ιωσηφίδου.

Σε μία ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό η κ.α Ιωσηφίδου παρουσίασε τις θέσεις της παράταξης αλλά και το όνομα αυτής που θα λέγεται “Ώρα Δημιουργίας”.

Δείτε φωτογραφίες :

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | H εταιρία Kourtidis Group παρουσιάζει το νέο project «The Dolphin»

Ο Όμιλος επιχειρήσεων Kourtidis Group και η Remax Choice πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη παρουσίαση του The Dolphin, ενός νέου και μεγάλου project για την Καβάλα, την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022 στα γραφεία της RE/MAX Choice Καβάλας . 

Το βιομηχανικό κτήριο της πρώην βιοτεχνίας «Δελφίνι» μετατρέπεται σε εμβληματικό και πρότυπο συγκρότημα βιώσιμης αρχιτεκτονικής και πολυτελών κατοικιών. Ο σχεδιασμός έχει ήδη ολοκληρωθεί απο μια σπουδαία ομάδα συνεργατών και επιστημόνων.

 

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: