Connect with us

ΘΑΣΟΣ

Μακάριος Λαζαρίδης | Η λειτουργία του Κ.Ε.Π. στα Λιμενάρια βελτίωσε την καθημερινότητα των πολιτών

Τις σκέψεις, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις των κατοίκων της Θάσου είχε την ευκαιρία να ακούσει ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης κατά τη διάρκεια περιοδείας του στο νησί.

Ο κ. Λαζαρίδης συζήτησε για τα ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών, αντάλλαξε απόψεις μαζί τους για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις και τους ενημέρωσε για τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες σε όλα τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν την κοινωνία.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος δήλωσε για την αποτελεσματική λειτουργία του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) στα Λιμενάρια, μια από τις βασικές προεκλογικές του δεσμεύσεις που υλοποιήθηκαν. Είχαν προηγηθεί επαφές του κ. Λαζαρίδη με την τοπική κοινωνία και ακολούθως με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Αμέσως μετά την επίσκεψή του στο Κ.Ε.Π. στα Λιμενάρια, ο κ. Λαζαρίδης έκανε την εξής δήλωση:

«Άλλη μία επίσκεψη στο όμορφο νησί της Θάσου, το “διαμάντι της Μεσογείου”. Είμαστε εδώ – οι συνεργάτες μου και εγώ – για να παρακολουθήσουμε την πορεία των προεκλογικών μου δεσμεύσεων. Πολλές από αυτές τις έχουμε ήδη υλοποιήσει, ευρισκόμενοι κοντά στους Θάσιους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητάς τους.

Στις 26 Αυγούστου του 2019 είχα ανακοινώσει τη δημιουργία του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών στα Λιμενάρια.

Στις 19 Σεπτεμβρίου 2020 το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών ξεκίνησε να λειτουργεί, εξυπηρετώντας τους συμπολίτες μου στη νότια Θάσο. Μία ακόμη προεκλογική μου δέσμευση έγινε πράξη. Ένα δίκαιο και διαχρονικό αίτημα των Θασίων υλοποιήθηκε, βελτιώνοντας την καθημερινότητά τους».

Click to comment

Απάντηση

ΘΑΣΟΣ

Δήμος Θάσου | «Υπογραφή Σύμβασης του έργου: “Ανατολική Έξοδος Λιμεναρίων”»

Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023, υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Θάσου κ. Ελευθέριο Κυριακίδη και τον κ. Χαράλαμπο Τσέλο, εκπρόσωπο του οικονομικού φορέα «ΤΡΙΕΔΡΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με διακριτικό τίτλο «ΤΡΙΕΔΡΟΝ ΑΤΕ», η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου:

“Ανατολική Έξοδος Λιμεναρίων”, συνολικής δαπάνης 461.025,99€ με ΦΠΑ. Η διάρκεια υλοποίησης του έργου ορίζεται σε 9 μήνες και χρηματοδοτείται από το
Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020, προσέγγιση CLLD LEADER¨, με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα (Ε.Γ.Τ.Α.Α).
Το έργο αφορά στην ολική αναβάθμιση της ανατολικής εξόδου του παραλιακού τμήματος του οικισμού των Λιμεναρίων, μέσω της ανακατασκευής της οδού εξόδου, της εγκατάστασης υποδομών για την κυκλοφορία των πεζών (πεζοδρόμιο) και ηλεκτροφωτισμού.

Ειδικότερα περιλαμβάνει, χωματουργικές εργασίες εκσκαφής, την κατασκευή τεχνικών έργων παροχέτευσης όμβριων υδάτων, την κατασκευή πεζοδρομίου
πλάτους 1,5 μέτρων, την ασφαλτόστρωση της οδού και την εγκατάσταση σήμανσης και φωτιστικών σωμάτων ύψους 4 μέτρων.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Ακόμη ένα έργο, θεωρητικά “ώριμο και έτοιμο προς υλοποίηση”, που κληρονομήσαμε από την προηγούμενη Διοίκηση, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης,
μετά την αποτελεσματική αντιμετώπιση και την επίλυση πολλών και σύνθετων προβλημάτων για την υλοποίησή του.

Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με συνέπεια, πρόγραμμα και ρεαλισμό, επιδιώκοντας τον σχεδιασμό έργων στοχεύοντας όχι μόνο στην υποβολή προτάσεων και στην ένταξή τους σε χρηματοδότηση αλλά και στην απρόσκοπτη υλοποίησή τους προς όφελος των κατοίκων και του τόπου μας».

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Δήμος Θάσου | «Στόχος του Υπουργείου Πολιτισμού η λειτουργία του Αρχαίου Θεάτρου Θάσου το Καλοκαίρι του 2023»

Ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης την Παρασκευή 13-01-2023 μετέβη στην Κομοτηνή, όπου, αρχικά συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη με Δημάρχους από όλη την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη με την παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα, και στην συνέχεια συμμετείχε στην Παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος Θράκης υπό τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο περιθώριο των ανωτέρω εκδηλώσεων ο Δήμαρχος Θάσου είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη σχετικά με ζητήματα που αφορούν τη Θάσο.
Μάλιστα, στα πλαίσια της Παρουσίασης του Αναπτυξιακού Προγράμματος Θράκης η Υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού κα. Λίνα Μενδώνη, τόσο σε προσωπικό επίπεδο προς τον Δήμαρχο, όσο και δημοσίως έκανε ειδική αναφορά στο Αρχαίο Θέατρο της Θάσου, εκφράζοντας την πεποίθησή της ότι είναι ρεαλιστικός ο στόχος το καλοκαίρι του 2023 να έχουμε την χαρά να απολαύσουμε παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο της Θάσου.

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Θάσος | Κατασκευή πεζοδρομίων από πεζόδρομο Αγίου Βασιλείου έως οδό Δημητριάδου στον Λιμένα

Σήμερα, Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023, υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Θάσου κ. Ελευθέριο Κυριακίδη και τον κ. Χαράλαμπο Τσέλο, εκπρόσωπο του οικονομικού φορέα «ΤΡΙΕΔΡΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με διακριτικό τίτλο «ΤΡΙΕΔΡΟΝ ΑΤΕ», η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου: Κατασκευή πεζοδρομίων από πεζόδρομο Αγίου Βασιλείου έως οδό Δημητριάδου στον Λιμένα (Θάσος) Δήμου Θάσου», συνολικής δαπάνης 115.429,99€ με ΦΠΑ.

Η διάρκεια υλοποίησης του έργου ορίζεται σε 4 μήνες και χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου Θάσου.

Το έργο αφορά στην κατασκευή πεζοδρομίων συνολικού μήκους 273 μέτρων και πλάτους 3 μέτρων συμπεριλαμβανομένης της αναγκαία υποδομή οδοφωτισμού, κατά μήκος της οδού που συνδέει την Παραλιακή οδό με την οδό Δημητριάδου στο ύψος του Σούπερ Μάρκετ «ΜΑΣΟΥΤΗΣ» στο Λιμένα Θάσου.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Προσπαθούμε, στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων του Δήμου, με συνεχείς παρεμβάσεις μας αφενός να βελτιώσουμε την ασφάλεια μετακίνησης των πεζών και την προσβασιμότητα των ΑμεΑ παραπλέυρως των δημοτικών οδών και αφετέρου να βελτιώσουμε την ασφάλεια διέλευσής των διερχόμενων οχημάτων από τις δημοτικές οδούς».

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: