Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Μακάριος Λαζαρίδης | «Η Καβάλα μπαίνει για τα καλά στο χάρτη των επενδύσεων»

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, για τις εξελίξεις στο διαγωνισμό για τον εμπορικό λιμένα «Φίλιππος Β’» (διαβάστε σχετικά εδώ) έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική για την Καβάλα. Πέντε επενδυτικά σχήματα εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για το διαγωνισμό σχετικά με την υποπαραχώρηση του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης του εμπορικού λιμένα “Φίλιππος Β’”. Με την εξέλιξη αυτή ανοίγει και επισήμως ο δρόμος ώστε η περιοχή μας να καταστεί ισχυρός πυλώνας ανάπτυξης, προς όφελος πάντα της τοπικής κοινωνίας. Η Καβάλα – με την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη – μπαίνει για τα καλά στο χάρτη των επενδύσεων.

Οι προοπτικές είναι εξαιρετικά ευοίωνες. Η αξιοποίηση του λιμένα “Φίλιππος Β’” και οι περαιτέρω επενδύσεις που θα ακολουθήσουν, είναι δεδομένο πως θα βελτιώσουν ακόμα περισσότερο τις υπάρχουσες υποδομές, θα διασφαλίσουν ποιοτικές λιμενικές υπηρεσίες και θα δημιουργήσουν νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Με μια φράση, θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό και συνεχίζουμε».

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Καβάλα | Αποφυλακίζεται ο ένας εκ των τριών κατηγορουμένων της Δίκης για υπεξαίρεση 4,2 εκ. ευρώ

Δημοσιεύτηκε

στις

Το μεσημέρι της Δευτέρας 30 Νοεμβρίου 2020 ολοκληρώθηκε η συζήτηση σε πρώτο βαθμό της υπόθεσης υπεξαίρεσης του αστρονομικού ποσού των 4,2 εκ. ευρώ που έλαβε χώρα τον Ιανουάριο του 2019 από το υποκατάστημα πολυεθνικής εταιρίας χρηματαποστολών στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας.

Η δίκη είχε ξεκινήσει την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020 στην Κομοτηνή, συνεχίστηκε την επόμενη μέρα και η «αυλαία» έπεσε σήμερα με το προεδρείο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θράκης να ανακοινώνει τις ποινές.

Κατηγορούμενοι ήταν τρεις: ο διευθυντής του υποκαταστήματος της εταιρίας χρηματαποστολών, ο 66χρονος πρώην επιχειρηματίας -συνταξιούχος πλέον- και κουμπάρος του διευθυντή και ο γιος του. Οι δύο πρώτοι είχαν ομολογήσει τη συμμετοχή τους στο «κόλπο της χρονιάς» με τον τρίτο, νεαρότερο σε ηλικία, να αρνείται κάθε εμπλοκή.

Τον 66χρονο συνταξιούχο εκπροσώπησε νομικά ο ποινικολόγος Καβάλας Σταύρος Καϊτατζής, τον γιο του ο δικηγόρος Αθηνών Αλέξης Κούγιας και τον διευθυντή της εταιρίας χρηματαποστολών ο ποινικολόγος Καβάλας Παύλος Γκουρτζής.

Υπενθυμίζεται ότι και οι τρεις κατηγορούμενοι, από τη διαλεύκανση της υπόθεσης από την Ελληνική Αστυνομία τον Δεκέμβριο του 2019 μέχρι και σήμερα κρατούνταν προσωρινά: ο διευθυντής στο κατάστημα Νιγρίτας, ο συνταξιούχος πατέρας στα Διαβατά Θεσσαλονίκης και ο γιος του στο κατάστημα κράτησης της Άμφισσας.

Μετά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας, η Εισαγγελία πρότεινε την ενοχή όλων των κατηγορουμένων και την απόρριψη του αιτήματος των συνηγόρων τους για αναγνώριση ελαφρυντικών.

Μετά την εισαγγελική πρόταση και τις τελικές αγορεύσεις των δικηγόρων η Έδρα του Δικαστηρίου ανακοίνωσε την ετυμηγορία τhw: Έκρινε ένοχους όλους τους κατηγορούμενους και επέβαλε τις εξής ποινές:

για τον διευθυντή της εταιρίας χρηματαποστολών, συνολική ποινή κάθειρξης 8 χρόνων,
για τον 66χρονο συνταξιούχο, συνολική ποινή κάθειρξης 6 χρόνων και 3 μηνών και
για τον επιχειρηματία γιο του, συνολική ποινή κάθειρξης 6 χρόνων και 6 μηνών.
Σε όλους τους κατηγορούμενους, το Δικαστήριο επίσης αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Και οι τρεις κατέθεσαν έφεση επί της πρωτόδικης απόφασης.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Καβάλα | Καραμπολα οχημάτων στην Ραψάνη

Δημοσιεύτηκε

στις

Καραμπόλα οχημάτων σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας 30 Νοεμβρίου 202ο στην περιοχή της Ραψάνης Καβάλας.

Λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου καθώς βρέχει από το πρωί στην πόλη προκλήθηκε ένα ακόμα τροχαίο ατύχημα, ευτυχώς χωρίς τραυματίες

Δείτε βίντεο από το συμβάν

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

ΟΕΒΕ Καβάλας | Ζητά παρέμβαση ΓΣΕΒΕΕ για την επιστρεπτέα προκαταβολή 4

Δημοσιεύτηκε

στις

Η Ομοσπονδία ΕΒΕ Καβάλας διαπίστωσε την άδικη μεταχείριση των επαγγελματιών που ενισχύθηκαν με τα προγράμματα επιστρεπτέας προκαταβολής 1, 2 και 3 σε σχέση με το πρόγραμμα 4 και ζήτησε την παρέμβαση της ΓΣΕΒΕΕ προς το Υπουργείο Οικονομικών για την τροποποίηση των όρων επιστροφής στα τρία πρώτα προγράμματα.

Πιο συγκεκριμένα, στις τρεις πρώτες περιπτώσεις ενίσχυσης, ο επαγγελματίας υποχρεούται να επιστρέψει το σύνολο της ενίσχυσης σε 40 τοκοχρεωλυτικές δόσεις, εκτός από τις περιπτώσεις εκείνες που η επιχείρηση αποδείξει ότι έχασε το 70% του κύκλου εργασιών της, οπότε σε αυτή την περίπτωση θα επιστρέψει το 70% της ενίσχυσης.

Αντιθέτως στο πρόγραμμα επιστρεπτέας προκαταβολής 4, ο επαγγελματίας υποχρεούται να επιστρέψει το 50% της ενίσχυσης σε 40 δόσεις, εφόσον διατηρήσει το ίδιο επίπεδο απασχόλησης μέχρι τις 31/3/2021. Ως Ομοσπονδία Επαγγελματιών Εμπόρων και Βιοτεχνών Νομού Καβάλας, θεωρούμε ότι αφενός το πλαίσιο της επιστροφής της ενίσχυσης στο πρόγραμμα 4 είναι στη σωστή βάση ενόψει των μεγάλων προβλημάτων που δημιουργήθηκαν σε όλες τις επιχειρήσεις.

Πανελλαδικά από την υγειονομική κρίση, αφετέρου θα πρέπει να υπάρξει παρέμβαση της ΓΣΕΒΕΕ προς το Υπουργείο Οικονομικών, έτσι ώστε στο πλαίσιο της ίσης μεταχείρισης μεταξύ ιδίων κοινωνικών ομάδων (επαγγελματιών), να τροποποιήσει τα προηγούμενα προγράμματα επιστρεπτέας προκαταβολής 1, 2 και 3, με την πρόβλεψη και σε εκείνα τα προγράμματα οι επαγγελματίες να επιστρέψουν το 50% της ενίσχυσης που έλαβαν.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Συνελήφθη ο Νότης Σφακιανάκης

Δημοσιεύτηκε

στις

Στη σύλληψη του γνωστού τραγουδιστή προχώρησε η αστυνομία το βράδυ της Κυριακής. Μετά από έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του ένα όπλο καθώς και μικροποσότητα κοκαΐνης.

Στη σύλληψη του Νότη Σφακιανάκη προχώρησε η αστυνομία το βράδυ της Κυριακής, μετά από έλεγχο που τού έγινε από την ομάδα ΔΙΑΣ στη συμβολή των οδών Λεωφόρου Βουλιαγμένης και Ιασωνίδου.

Στην κατοχή του βρέθηκε ένα όπλο, καθώς και μικροποσότητα κοκαΐνης.

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, σταμάτησαν τον γνωστό τραγουδιστή για τον καθιερωμένο έλεγχο που γίνονται αυτό το διάστημα για την τήρηση των μέτρων. Ωστόσο, μετά από έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητό του, διαπιστώθηκε πως είχε παρανόμως στην κατοχή του ένα όπλο, καθώς και μικροποσότητα ναρκωτικής ουσίας και συγκεκριμένα κοκαΐνης.

Ο Νότης Σφακιανάκης συνελήφθη και οδηγήθηκε στο ΑΤ Ελληνικού-Αργυρούπολης.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Ανοιχτά καταστήματα

Επαγγελματικος Οδηγος

Katoikia

.

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δημοφιλή

Popular posts:

TAP

Mladen Group 34

Monopolio Delivery

Mladen Group 32

Mladen Group 31

Mladen Group 30

Mladen Group 28

Mladen Group 29

Mladen Group 33

Mladen Group 01

Free Group 01

ΠΙΟ ΣΧΟΛΙΑΣΜΕΝΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ