ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέρκελ: Μοιράζει αυξήσεις!

Την ώρα που η Γερμανίδα Καγκελάριος έχει εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στον Ευρωπαϊκό Νότο, προκειμένου οι χώρες να αυξήσουν τα όρια συνταξιοδότησης, καταθέτει νομοσχέδιο για την αύξηση των συντάξεων.

Η κυβέρνηση της Καγκελαρίου κατέθεσε νομοσχέδιο για τη… μείωση των ορίων συνταξιοδότησης και αύξηση των συντάξεων για ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων.
Η πρόταση μπορεί να κοστίσει περί τα 160 δισ. ευρώ έως και το 2030.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση των επιχειρηματικών κύκλων και ορισμένων βουλευτών καθώς η πρόταση μπορεί να κοστίσει περί τα 160 δισ. ευρώ έως και το 2030.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι από το 2012 είχε αποφασιστεί η σταδιακή αύξηση του ορίου πλήρους συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 μέχρι το 2013.
Ωστόσο προτείνεται η τροποποίηση του νόμου και το όριο ηλικίας πρόωρης συνταξιοδότησης να οριστεί στα 63, σε περίπτωση που έχουν συμπληρωθεί 45 χρόνια εργασίας.

Η πρόταση του γερμανικού υπουργικού συμβουλίου έχει τύχει ευρείας κοινωνικής αποδοχής, όπως δείχνουν οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις, ωστόσο στις επιχειρηματικές τάξεις υπήρξαν σημαντικές αντιδράσεις.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version