ΚΑΒΑΛΑ

Μάκης Παπαδόπουλος | Hμερίδα “Smart Cities – Έξυπνες Πόλεις ” Μια υπόθεση που μας αφορά όλους”

Η ημερίδα “Smart Cities – Έξυπνες Πόλεις ” θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, στις 11.30 το πρωί, στο ξενοδοχείο LUCY με κεντρικους ομιλητες:

– Βασίλης Κοτίτσας, Επικεφαλής της AMAZON Δημόσιου Τομέα Ελλάδας – Κύπρου.

– Σπύρος Ιγνατιάδης, Διευθυντής Στρατηγικής Ανάπτυξης & Λειτουργίας της IDS CONSULTING – Σύμβουλος Στρατηγικής και Διεθνοποίησης Επιχειρήσεων.

– Γιώργος Νικόπουλος, Οικονομολόγος – Σύμβουλος Επιχειρήσεων με εξειδίκευση στην Οικονομική Βιωσιμότητα.

– Γιάννης Ιωαννίδης, Computer Scientist.

Οι ομιλητές θα παρουσιάσουν τις τεχνολογικές δυνατότητες και τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες που ανοίγονται με την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας στον Δήμο Καβάλας.

Υποδομές και Συστήματα Έξυπνων Πόλεων – Smart Cities

Κεντρικός στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη και χρήση νέων τεχνολογικών μέσων που θα βελτιώσουν τη διαχείριση και λειτουργικότητα του αστικού περιβάλλοντος, στις ελληνικές πόλεις. Ως έξυπνη πόλη, ένας δήμος θα είναι ένας τόπος όπου οι παραδοσιακές υπηρεσίες θα γίνουν πιο αποδοτικές, με τη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών και τεχνολογιών τηλεπικοινωνιών, προς όφελος των κατοίκων, των επισκεπτών και των επιχειρήσεων.

Μια έξυπνη πόλη επιδιώκει, πέρα από τη χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), την αποδοτικότερη διαχείριση των πόρων και τη μείωση των εκπομπών ρύπων. Μια έξυπνη πόλη επιδιώκει καλύτερες υπηρεσίες σε πλήθος τομέων της αστικής λειτουργίας, όπως: μετακίνηση, ύδρευση, φωτισμός, απορρίμματα. Επίσης, μια έξυπνη πόλη στοχεύει σε μια πιο διαδραστική και ευαίσθητη διοίκηση της πόλης, ασφαλέστερους δημόσιους χώρους και στην κάλυψη των αναγκών ενός γηράσκοντα πληθυσμού.

Οι ελληνικές πόλεις έχουν αποδειχθεί αρκετά τολμηρές στην υιοθέτηση καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων που στόχο έχουν να διευκολύνουν και να βελτιώσουν τη ζωή των κατοίκων τους.

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version