Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Μάκης Παπαδόπουλος | «Το Χαλκερό αξίζει μια καλύτερη αντιμετώπιση, ένα αισιόδοξο μέλλον!»

Το Χαλκερό “σηκώνει” για δεκαετίες το βάρος μιας στρεβλής “ανάπτυξης”, η οποία προκαλεί “ασφυξία” στην ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Η Κοινότητα αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Ξεχασμένο οδικό δίκτυο, παρωχημένα δίκτυα υποδομής, ύδρευσης και αποχέτευσης, αλλά και τα έργα ποιότητας ζωής που έχουν μείνει μισά προκαλούν! Ιδιοκτησίες κατοίκων έχουν υποβαθμιστεί από σχέδια που δεν υλοποιήθηκαν ποτέ από τις προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου Καβάλας, όπως το σχέδιο επέκτασης του Δημοτικού Νεκροταφείου που έχει μείνει στα χαρτιά και με εκκρεμότητες σε βάρος των ιδιοκτητών των οικοπέδων.

Ο αποκλεισμός των κατοίκων από τα κάθε λογής διόδια τους στερούν την απρόσκοπτη πρόσβασή τους ακόμη και στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας… Η ανάπτυξη του Εμπορικού Λιμένα, η σιδηροδρομική σύνδεση της Καβάλας με τη Θεσσαλονίκη, αλλά και η λειτουργία της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Μ.Ε.Α.) είναι ζητήματα που απαιτούν λύσεις σε συνεργασία με τους δημότες της Κοινότητας Χαλκερού.

Ως δημοτική παράταξη «Ο Τόπος της Ζωής μας», είμαστε αποφασισμένοι και δεσμευόμαστε να εφαρμόσουμε ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο που θα συζητήσουμε με τους κατοίκους και τους επαγγελματίες του Χαλκερού, μέσα από τους εξής στόχους:

– τη δημιουργία μιας Ζώνης Επιχειρηματικότητας και Διαμετακομιστικού Κόμβου Μεταφορών – Logistics.

– τη διασύνδεση του Χαλκερού με τον Κόμβο Ενέργειας που σχεδιάζεται να δημιουργηθεί στην ευρύτερη περιοχή.

– την αξιοποίηση του αναξιοποίητου αλλά θαυμάσιου δασύλλιου του Χαλκερού, με τη δημιουργία πάρκου ζώων της τοπικής μας πανίδας και χώρους αναψυχής.

– την αξιοποίηση του ξεχασμένου θερμοκήπιου του Δήμου Καβάλας με μια σύγχρονη πρόταση αμφίδρομης δράσης με τους δημότες μας!

Το Χαλκερό αποτελεί για εμάς έναν κομβικό οικισμό που μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη ολόκληρου του Δήμου Καβάλας!

Ήρθε η ώρα να δούμε το Χαλκερό όχι σαν μία ακόμη “δεξαμενή ψήφων”, αλλά ως πόρο ανάπτυξης με σεβασμό στο περιβάλλον!

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αγιασμός του Συλλόγου Εβριτών Νομού Καβάλας στο Πολιτιστικό Κέντρο “Πυθαγόρας”

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, Απόστολος Μουμτσάκης, παρέστη στην τελετή αγιασμού του Συλλόγου Εβριτών Νομού Καβάλας, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 3 Οκτωβρίου 2022, στο Πολιτιστικό Κέντρο “Πυθαγόρας”.

Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αλιευτικής Πολιτικής ΑΜΘ, Ανδρέας Καραγιώργης, ο περιφερειακός σύμβουλος, Αρχέλαος Γρανάς και πολλά μέλη του Συλλόγου.
“Ο Δήμος Καβάλας και κυρίως η Δημωφέλεια, κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να κρατήσουν τον χώρο καθαρό και να υποδεχθούν υπό τις καλύτερες συνθήκες όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους που φιλοξενεί ο “Πυθαγόρας”.
Η σημερινή διοίκηση του Δήμου Καβάλας, θα σταθεί με κάθε τρόπο στο πλευρό των ανθρώπων που στηρίζουν τα ιδανικά και τις αξίες μας, προκειμένου να επανέλθουν ομαλά στους κανονικούς ρυθμούς, μετά την πολύμηνη διακοπή λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Κλείνοντας, θέλω να συγχαρώ τον Πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου Εβριτών Νομού Καβάλας, για τη διαχρονική προσφορά του στον Πολιτισμό”.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τα ΚΑΠΗ Καβάλας γιόρτασαν τη Παγκόσμια Ημέρα για την τρίτη ηλικία

Ο δήμος Καβάλας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ηλικιωμένων διοργάνωσε εκδλώσεις σε όλα τα ΚΑΠΗ της πόλης , σήμερα Τρίτη 4 Οκτωβρίου.

Η Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη του Δήμου Καβάλας δημιούργησε ζεστή ατμόσφαιρα στους χώρους των ΚΑΠΗ, με μουσική, χορούς, τραγούδια και μεζέδες, για τους απόμαχους της ζωής.
Στις εκδηλώσεις της Νέας Καρβάλης και των Ποταμουδίων παρέστη, συνομίλησε με τα μέλη των ΚΑΠΗ και τους ευχήθηκε υγεία και μακροημέρευση ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο και τα μέλη της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανέστη Δημητριάδη, Ανθή Χατζηφραντζή και Παύλο Χαβιαρόπουλο, τη γενική διευθύντρια των ΚΑΠΗ του Δήμου Καβάλας, Αθηνά Παυλίδου και την υπεύθυνη του ΚΑΠΗ Ποταμουδίων, Αναστασία Κανέλα.
Στις Κρηνίδες, με πρωτοβουλία των υπευθύνων του ΚΑΠΗ και παρουσία του Αντιδημάρχου Πρωτογενούς Τομέα και Κοινοτήτων, Θόδωρου Παπαδόπουλου, γιόρτασε τα εκατοστά γενέθλια του ο κ. Γιώργος Βασιλειάδης.
Στις εκδηλώσεις της Νέας Καρβάλης παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν ο πρόεδρος της Κοινότητας, Νίκος Καρακεϊσογλου και η Βίκυ Νάτση, εκπρόσωπος της βουλεύτριας Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνιας Ελευθεριάδου.
Για την πραγματοποίηση των σημερινών εκδηλώσεων, συνεισέφεραν είτε οικονομικά, είτε με τη διάθεση προϊόντων, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, οι βουλευτές Γιάννης Πασχαλίδης (ΝΔ) και Τάνια Ελευθεριάδου (ΣΥΡΙΖΑ), ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού, Λεωνίδας Παππάς, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Παπουτσής και οι εταιρίες Αφοί Τσατσούλη, ΒΙΚΡΕ, Βουγιουκλής Α.Ε., Hondos Center, Ταβέρνα “Μελτέμι”.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Κέντρο Υγείας Σερρών | Eγκαταστάθηκε Ψηφιακός Μαστογράφος τελευταίας τεχνολογίας

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: