Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Μάκης Παπαδόπουλος | «ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ πεσμένη γέφυρα: “Μνημείο” αδιαφορίας»

Η δημοτική μας παράταξη, ΠΡΩΤΗ και μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα από την ημέρα που έπεσε η γέφυρα στο Κάτω Νοσοκομείο, είχε διατυπώσει την πρόταση να υλοποιηθεί η ΑΜΦΙΔΡΟΜΗΣΗ του δρόμου, όπως γινόταν και παλαιότερα.

Με την πρότασή μας, το κυκλοφοριακό πρόβλημα θα λυνόταν μέσα σε δύο μήνες, με μία μικρή τεχνική παρέμβαση, με ελάχιστο κόστος και γρήγορη υλοποίηση, χωρίς καμία σοβαρή καθυστέρηση.

Παράλληλα, ΕΠΙΜΕΝΑΜΕ να αξιοποιήσουμε το κατεπείγον γεγονός, για να συμπράξει ο Δήμος με το Υπουργείο Υποδομών και την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και να προχωρήσει αμέσως η αποκατάσταση της γέφυρας, με τη συμμετοχή και της Εγνατίας Α.Ε.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΕ.

Για μήνες, οδηγοί και κάτοικοι των ανατολικών συνοικιών της πόλης υπέφεραν από την εκτροπή της κυκλοφορίας στην οδό Βάσσου.

Χάθηκε πολύτιμος χρόνος από την προηγούμενη και τη σημερινή διοίκηση του Δήμου, που συζητούσαν για… στρατιωτικές γέφυρες και… “μπαλκόνια” …

Αναγκάστηκαν όμως να μας ακούσουν τελικά και να προχωρήσουν στην αμφιδρόμηση, αλλά επέλεξαν τελικά να… καθυστερήσουν περισσότερο γκρεμίζοντας το τοιχίο του Κάτω Νοσοκομείου!

Ασχολήθηκαν περισσότερο με το τοιχίο και λιγότερο με τον δρόμο (!), έκαναν 2 χρόνια να τον τελειώσουν, ξόδεψαν 300.000 ευρώ περίπου (!) και μείωσαν την αξία του παραλιακού οικοπέδου, που υποτίθεται ότι θέλουν να αξιοποιηθεί!

Και με την πεσμένη γέφυρα τι; Τι έχει κάνει η διοίκηση του Δήμου; Απολύτως τίποτα!

Κάθε χρόνο ο Δήμαρχος Καβάλας ανακοινώνει ότι οι μελέτες “ΘΑ γίνουν” σε… τρία χρόνια…

Πώς να βρει όμως λύση ο Δήμαρχος Καβάλας, όταν ο ίδιος είναι μέρος του προβλήματος και εξίσου υπεύθυνος για την πτώση της γέφυρας;

Εμείς μπορούμε να δώσουμε λύση, όπως δώσαμε με την αμφιδρόμηση.

Γιατί εμείς θέλαμε εξαρχής τον Δήμο μέρος της λύσης, όταν οι άλλοι “κρύφτηκαν”.

Γιατί θέλoυμε να μπορούμε να διεκδικήσουμε και να επιταχύνουμε την όποια λύση στο θέμα της γέφυρας.

Ωστόσο, η οριστική λύση είναι μία: η Καβάλα και οι Φίλιπποι να αλλάξουν σελίδα!

Να αποκτήσουν μία νέα Δημοτική Αρχή, που θα έχει το σχέδιο και την αποφασιστικότητα να δώσει λύσεις από τα πιο μικρά μέχρι τα πιο μεγάλα προβλήματα.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Το Επιμελητήριο Καβάλας στην Σερβία – Σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου Λέσκοβατς

Όπως ανήρτησε ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Καβάλας Μάρκος Δέμπας : 

Στην επετειακή εκδήλωση για τα 60 χρόνια του Επιμελητηρίου Lescovac της Σερβίας, του πιο δυναμικού και αδελφού Επιμελητηρίου με το δικό μας Επιμελητήριο Καβάλας-Chamber of Kavala Τιμήσαμε αυτήν την ευχάριστη εκδήλωση, ενος Επιμελητηρίου που είχε ισχυρή παρουσία στην KAVALAEXPO2022 ως τιμώμενη περιοχή κσι τονίσαμε με την παρουσία μας, τούς ιστορικούς δεσμούς φιλίας των λαών μας και των στενών εμπορικών σχέσεων που έχουμε αναπτύξει και που μπορούμε να τους δυναμωσουμε ακόμη περισσότερο.
Ιδιαίτερα τιμητική, η βράβευση του Επιμελητηρίου Καβάλας, μπροστά σε εκατοντάδες επιχειρήσεις και επισήμους, για την αγαστή συνεργασία που έχουμε αναπτύξει και την άοκνη προσπάθεια μας για την προβολη και την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ των επιχειρήσεων μας.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δήμου Παγγαίου | 400.000€ για αποκατάσταση δημοτικών οδών

Νεα χρηματοδότηση 400.000€ ελαβε ο δημος Παγγαιου για την ΄΄Βελτίωση βατότητας και αποκατάσταση δημοτικών οδών Δήμου Παγγαίου΄΄, προκειμένου να αποκατασταθεί το εν λόγω οδικό δίκτυο και να βελτιωθεί η οδική ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών του Δήμου.

Ο Δήμος Παγγαίου και Δήμαρχος Αναστασιάδης Φίλιππος ευχαριστούν θερμά τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Kostas Karamanlis για την έγκριση της χρηματοδότησης καθώς και τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Nikos I. Panagiotopoulos για την στήριξη και τις κινήσεις που πραγματοποιήθηκαν από πλευράς του.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Έκλεισε ο κύκλος των ομιλιών της Μαρίας Ευθυμίου στην Καβάλα

Με τη συμμετοχή δεκάδων μαθητών και καθηγητών των Λυκείων της Καβάλας και πλήθους κόσμου, πραγματοποίησε την τρίτη και τελευταία ομιλία της στην Καβάλα, στο θέατρο “Αντιγόνη Βαλάκου”, η Ιστορικός, καθηγήτρια του ΕΚΠΑ, Μαρία Ευθυμίου!

Και οι τρεις ομιλίες της κ. Ευθυμίου, με θέμα “Τα ισχυρά σήμεια του Ελληνισμού κατά τη μακραίωνη ιστορία του”, στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία, καθώς όχι μόνον γέμισαν οι κερκίδες του θεάτρου, αλλά και η επικοινωνία της ομιλήτριας με το κοινό ήταν εξαιρετική.
Ο Δήμος Καβάλας επιθυμεί να ευχαριστήσει την κ. Ευθυμίου διότι αφενός μεν δέχτηκε να εντάξει την πόλη μας στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί σε όλη την Ελλάδα και αφετέρου γιατί με δική της πρωτοβουλία και τη σύμφωνη γνώμη των διοργανωτών, έγιναν άλλες δύο ομιλίες, πέρα από αυτή που είχε αρχικά προγραμματιστεί.
Επισης, θέλει να συγχαρεί τον Σύνδεσμο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας, γιατί διατηρεί σε πολύ υψηλό επίπεδο τις παρεμβάσεις του στον τομέα του Πολιτισμού, και τους εργαζόμενους του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας και της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, χωρίς τη στήριξη και τον άριστο επαγγελματισμό των οποίων, δεν θα μπορούσε να έρθει εις πέρας μια τόσο σημαντική εκδήλωση.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: