Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Μάκης Παπαδόπουλος | «Πρόταση για Ινστιτούτο Τουρισμού και Τμήμα Τουρισμού στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας στην Καβάλα»

Είχα μια ενδιαφέρουσα και ουσιαστική συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια, στο περιθώριο της επίσκεψής του σε Καβάλα και Θάσο.

Πέρα από τη διεξοδική συζήτηση που κάναμε, τον ενημέρωσα για τα θέματα του τουρισμού που υπάρχουν στον Δήμο Καβάλας και στην ευρύτερη περιοχή (εναλλακτικός τουρισμός, επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, υποδομές, προβολή κ.ά.).

Επικεντρώθηκα στην πρόταση (την οποία έχουμε υποβάλει και σε άλλους φορείς) σχετικά με το “ζωντάνεμα” του Ινστιτούτου Τουρισμού που υπάρχει “στα χαρτιά” στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας (ΔΙΠΑΕ) με έδρα την Καβάλα, για θέματα τουρισμού και φιλοξενίας.

Η φιλοσοφία της ίδρυσης του Ινστιτούτου Τουρισμού ήταν να βοηθήσει όλη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και ιδιαίτερα την Καβάλα.

Η λειτουργία του θα μπορέσει, με την κατάλληλη στελέχωση και τον κατάλληλο εξοπλισμό, να δώσει ικανά και εκπαιδευμένα στελέχη στην αγορά εργασίας, αλλά και εξειδικευμένες μελέτες που θα βοηθήσουν τον τουριστικό κλάδο της περιοχής μας να αναπτυχθεί προς τις σωστές κατευθύνσεις.

Ένα σοβαρό ζήτημα βέβαια που πρέπει να λυθεί αφορά τη θέση του Διευθυντή του Ινστιτούτου: αυτή τη στιγμή είναι από τη Θεσσαλονίκη και όχι από την Καβάλα. Γιατί αυτή η επιλογή; Δεν έχουμε εμείς καθηγητές στο ΔΙΠΑΕ που μπορούν να αναλάβουν τη θέση και να κάνουν δουλειά;

Επιπλέον, έθεσα εκ νέου το αίτημα για ίδρυση Τμήματος Τουρισμού στον κόμβο του ΔΙΠΑΕ στην Καβάλα, που θα αναβαθμίσει την ποιότητα και τις δεξιότητες του προσωπικού και των στελεχών των τουριστικών επιχειρήσεων στην περιοχή μας.

Εύχομαι πάντως τα πολύ σοβαρά προβλήματα του Τουριστικού Κλάδου του τόπου μας να τα έθεσε στη σύσκεψη που έκανε ο Δήμαρχος Καβάλας με τον Υπουργό Τουρισμού, και αναμένουμε να μας ενημερώσει για τις απαντήσεις που έλαβε.

Θέλω όμως να ευχαριστήσω ειλικρινά τον Υπουργό Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια για τη συνεργασία που είχαμε, αλλά κυρίως για την αποφασιστικότητα και βούληση που έδειξε να προωθήσει τα ζητήματα που του έθεσα!

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Αυτοί είναι οι Υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Καβάλα

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Ν.Ε. Καβάλας έχει πλέον και επίσημα υποψήφιους-ες για τις επόμενες εθνικές εκλογές.

Πιο συγκεκριμένα για την Καβάλα είναι οι :

Δημήτρης Παπουτσής

Λεωνίδας Παππάς

Γιάννης Πλαφαδέλης

Ευστρατία Χριστοδούλου

Σοφια Μαρτιδου Χατζηβασιλειαδου

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ανακοινωθεί και ένας ακόμα υποψήφιος ο οποίος θα είναι από το Νέστο.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ο Σύλλογος Καταδρομών “Μέγας Αλέξανδρος” μίλησε για την προστασία των δασών στο Δημοτικό Σχολείο Αμισιανων

Ακολουθεί η ανακοίνωση του συλλόγου :

Το πρωί της Παρασκευής ί οι καταδρομείς του συλλόγου “Μέγας Αλέξανδρος’ Παρασκευας Ατζεμιδακης, Πετρικογλου Ευθύμιος και Τουμανιδης Ιωάννης, βρεθήκανε στο δημοτικό σχολείο Αμισιανων, όπου ο υπεύθυνος δασών και πυροσβέστης ( Ατζεμιδάκης Παρασκευάς ) μίλησε στους μαθητές για τα δάση μας, πως κινούμαστε μέσα σε αυτά, τι πρέπει να προσέχουμε και πως να αποφύγουμε διάφορους κινδύνους! Τους δείξαμε εξοπλισμό αναρρίχησης και πως μπορούμε να προστατευσουμε τον εαυτό μας από κεραυνούς!

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δυναμικη κινητοποίηση αγροτών στο Ποδοχώρι

Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποίησαν το απόγευμα του Σαββάτου αγρότες στο δήμο Παγγαίου.

Πιο συγκεκριμένα οι αγρότες προχώρησαν σε συμβολικό κλείσιμο του δρόμου για λίγα λεπτά στο Ποδοχώρι.

Οι αγρότες ζητούν άμεσα να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους από την κυβέρνηση ενώ παράλληλα έκαναν γνωστό ότι από τις πρόσφατες ανακοινώσεις για τα de minimis δεν αποζημιώθηκαν όλες οι ποικιλίες σταφυλιών.

Στην εκδήλωση το παρών έδωσε και η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τανια Ελευθεριαδου.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: