ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Λονδίνο | Πάνοπλοι αστυνομικοί κυνηγούν τζιχαντιστές…

Μια εντυπωσιακή άσκηση πραγματοποίησε την Τρίτη στο Λονδίνο η βρετανική αστυνομία, στο πλαίσιο της εκπαίδευσής της για την αντιμετώπιση ενδεχόμενης τρομοκρατικής επίθεσης.

Η άσκηση έγινε σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στο Λονδίνο, όπου στο παρελθόν στεγάζονταν γραφεία.

Το σενάριο προέβλεπε να υπάρχουν στο εσωτερικό του εμπορικού κέντρου τέσσερις τρομοκράτες, τους οποίους η μητροπολιτική αστυνομία έπρεπε να εντοπίσει και να εξοντώσει.

Στην άσκηση συμμετείχαν περισσότεροι από 2.000 άνδρες οπλισμένοι με ΑΚ47s και βόμβες.

Σύμφωνα με την Scotland Yard, στο πλαίσιο αυτών των εκπαιδευτικών ασκήσεων, η αστυνομία εστιάζει στους ενόπλους, προσπερνώντας ακόμη και όσους ενδεχομένως έχουν τραυματιστεί και βρίσκονται στο έδαφος.

Οι επικεφαλής της βρετανικής αστυνομίας δήλωσαν ότι η τακτική αυτή είναι απαραίτητη προκειμένου να σταματήσουν τους τρομοκράτες από το να αφαιρέσουν και άλλες ζωές.

“Ζητάμε από τους αξιωματικούς να κάνουν κάτι διαφορετικό από αυτό που έκαναν στο παρελθόν, να μην στέκονται πίσω, αλλά να πηγαίνουν κατευθείαν πάνω στην απειλή (σ.σ. τον τρομοκράτη)», εξήγησε η αξιωματούχος Πατρίτσια Γκαλάν.

Και πρόσθεσε: “Ζητάμε από τους άνδρες μας να μην δώσουν τις πρώτες βοήθειες σε άτομα που ενδέχεται να έχουν τραυματιστεί και οι οποίοι μπορεί να είναι ακόμη και συνάδελφοί τους. Το πιο σημαντικό είναι να εξολοθρεύσουν την απειλή, τον τρομοκράτη, να τον αποτρέψουν από το να σκοτώσει ή να τραυματίσει και άλλα άτομα”.

nooz.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version