Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Λήμνος | Ο καθηγητής που άφησε την Αγγλία για την Λήμνο

Μία ιστορία που θυμίζει ρομαντισμό, αγάπη και όνειρα ή μάλλον καλύτερα νέα όνειρα είναι αυτή του Γκατζιώνη Κωνσταντίνου.

Ο κ. Γκατζιώνης μετά από μία πετυχημένη ακαδημαϊκή πορεία σε πανεπιστήμια της Αγγλίας πήρε την μεγάλη απόφαση μετά από 13 χρόνια να ζήσει στο όμορφο νησί της Λήμνου. Πιο συγκεκριμένα όπως τονίζει στο enanews. gr έρχεται η στιγμή στη ζωή του κάθε ανθρώπου που πρέπει να πάρει την μεγάλη απόφαση ή να αλλάξει την ζωή του ή να συνεχίσει την πορεία που έχει μέχρι στιγμής. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος λοιπόν με τις εντυπωσιακές σπουδές στο εξωτερικό και την ακαδημαϊκή πορεία του πήρε την μεγάλη απόφαση να επιστρέψει στην χώρα του και να προσφέρει με όλες τις δυνάμεις του στον ακαδημαϊκό τομέα.

Από τον Ιούλιο λοιπόν του 2020 πλέον είναι ο νέος Πρόεδρος για το Τμήμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Λήμνο (Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής).Αυτό που τονίζει μέσω της κάμερας του ENA CHANNEL είναι ότι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αποτελεί ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια διεθνώς με σημαντικές πρωτοβουλίες και σημαντικά βήματα στην έρευνα, ένας λευκός καμβάς όπως τονίζει ο νέος Πρόεδρος του Τμήματος που πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη βήματα αλλά είναι ένα μαγικό ταξίδι με πίστη στην νέα γενιά επιστημόνων για την Ελλάδα και ειδικότερα για την Λήμνο.

Νέα δεδομένα και νέα projects για το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής θα υπάρξουν στο άμεσο μέλλον αναφέρει ο κ. Γκατζιώνης που θα αφορούν το πρωτογενή τομέα του νησιού αλλά και τον γαστρονομικό πλούτο που κρύβει.

Μία αισιόδοξη ιστορία ωστόσο ενός ανθρώπου που άφησε την βεβαιότητα του εξωτερικού και επέστρεψε στην χώρα του και πιο συγκεκριμένα σε ένα ακριτικό νησί για να προσφέρει στην επιστήμη, ενώ είναι συγκινητικό το μήνυμά του προς την νέα γενιά ότι πρέπει να εμπιστευτεί ξανά την Ελλάδα.

 

Η συνέντευξη του κ. Γκατζιώνη θα μεταδοθεί στο ENA LIVE NEWS με την Μαρία Παπάζογλου.

Διεύθυνση Φωτογραφίας – Φωτογράφος | Γιάννης Ζάχαρης – ENA CHANNEL

Λήψεις | Γιάννης Ζάχαρης – ENA CHANNEL

Ρεπορτάζ | Μαρία Παπάζογλου – Δημοσιογράφος – Αρχισυντάκτρια – ENA CHANNEL

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Στην Καβάλα βρέθηκε ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΝΔ Σπύρος Καρανικόλας

Σχεδόν ένας μήνας έμεινε μέχρι τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου και οι επισκέψεις από Υποψήφιους Ευρωβουλευτές είναι πλέον συχνές.

Το πρωί της Πέμπτης 25 Απριλίου την Καβάλα επισκέφθηκε ο κ. Σπύρος Καρανικόλας Υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος κατά την άφιξη του πέρασε από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη  Καβάλας, Θόδωρου Μαρκόπουλου ενώ στην συνέχεια της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Υποψήφιος ήρθε σε επικοινωνία με φορείς της πόλης, συζητώντας τα όσα προβλήματα υπάρχουν έχοντας ως μέλημα να μεταφέρει τις πληροφορίες στην κεντρική διοίκηση.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Όλα έτοιμα για το Πάσχα στους φούρνους και τα ζαχαροπλαστεία της Καβάλας

Μια εβδομάδα πριν την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα και φαίνεται πως τα καταστήματα στην Καβάλα είναι έτοιμα να εξυπηρετήσουν τους πολίτες με διαφορά εδέσματα.

Πασχαλινά τσουρέκια σε διάφορες γεύσεις , πασχαλινά αυγά αλλά και κεράσματα  για τις πασχαλινές επισκέψεις είναι όλα στις θέσεις τους. Ενώ φημολογίες θέλουν τις τιμές να αυξάνονται, συγκριτικά με άλλες χρονιές, κάποια καταστήματα στην Καβάλα κρατούν σταθερή την τιμή τους για τα προϊόντα τους ενώ ήδη είναι μεγάλο το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για την αφορά τους βλέποντας τους Καβαλιώτες πολίτες να έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία των δώρων τους.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τι θα μέτρα πυροπροστασίας θα πρέπει να ακολουθήσουν οι πολίτες της Καβάλας

Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου Καβάλας  με θέμα την υποχρεωτική προληπτική πυροπροστασία ενόψει της αντιπυρικής περιόδου του 2024.

Πιο συγκεκριμένα, εν όψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου από 1 Μαΐου έως και τέλος Οκτωβρίου του 2024 , καλούνται οι πολίτες να συμμορφωθούν στις νομικές διατάξεις και να προχωρήσουν στην λήψη των απαραίτητων μέτρων πυροπροστασίας στις ιδιοκτησίες τους.

Παρόντες ο Δήμαρχος Καβάλας , Θόδωρος Μουριάδης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κύριος Κυριάκος Σταυρίδης , ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κύριος Αλέξης Γούλας  αλλά και ο υπεύθυνος της πολιτικής προστασίας για την πυροπροστασία κύριος Γιώργος Τσακαλίδης.

Μέσα από την συνέντευξη τους, οι ίδιοι  έδωσαν συμβουλές για το τι θα πρέπει να ακολουθηθεί κυρίως για τις ιδιοκτήσιες πλησίον δασικών εκτάσεων, αλλά και ακάλυπτων χωρών τονίζοντας πως σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων, ο Δήμος θα προχωράει σε αυτεπάγγελτο καθαρισμό του χώρου, καταλογίζεται όμως αντίστοιχα το πρόστιμο  και η δαπάνη για τον καθαρισμό.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en