ΚΑΒΑΛΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης | Η Ελλάδα πρωταθλήτρια σε όλους τους τομείς και στην κυκλική οικονομία

Σήμερα νομίζω το βλέπετε και μόνοι σας πως στο χώρο μιας παλιάς χωματερής ορθώνεται τώρα μία ολοκληρωμένη μονάδα επεξεργασίας οικιακών αποβλήτων

Η επιτυχημένη διαχείριση των απορριμμάτων είναι τελικά υπόθεση όλων, του κράτους, των δημοτικών αρχών αλλά και της ίδιας της κοινωνίας, των πολιτών και ειδικά της νέας γενιάς. Ενας σημαντικός ρόλος σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια ειναι να πετύχουμε τους στόχους της κυκλικής οικονομίας.

Σήμερα νομίζω το βλέπετε και μόνοι σας πως στο χώρο μιας παλιάς χωματερής ορθώνεται τώρα μία ολοκληρωμένη μονάδα επεξεργασίας οικιακών αποβλήτων που θα δέχεται όπως είπε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ, τα απορρίμματα των τεσσάρων δήμων της Ροδόπης αλλά και δύο δήμο του Έβρου και της Αλεξανδρούπολης.

Είναι μία μονάδα η οποία έχει δυναμικότητα 45.000 τόνους ετησίως, οι 6.000 τόνοι είναι διαλεγμένα οικιακά απόβλητα. Νομίζω ότι πρέπει να συγκρατήσουμε τα εξής στοιχεία. Την μείωση κατά σχεδόν 60% του εισερχόμενου όγκου αποβλήτων που θα οδηγήσει στην ανάκτηση του 12% των σύμμεικτων απορριμμάτων, τα χρήσιμα δηλαδή υλικά τα οποία θα διατεθούν και στη συνέχεια την ανακύκλωση αλλά και τις 40 νέες θέσεις εργασίας οι οποίες δημιουργούνται.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version