ΚΑΒΑΛΑ

Κοτζιάς | “Αποκλείεται να έχει ενοχληθεί ο Ερντογάν από την πολιτική Μητσοτάκη στην ΕΥΠ”

Κοτζιάς | "Αποκλείεται να έχει ενοχληθεί ο Ερντογάν από την πολιτική Μητσοτάκη στην ΕΥΠ"

Ο πρώην ΥΠΕΞ Νίκος Κότζιας έδωσε τη δίκη του απάντηση σε όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο.

H αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη σε Πούτιν και Ερντογάν στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο προκάλεσε την αντίδραση του Νίκου Κοτζιά ο οποίος τοποθετήθηκε μέσω facebook.

O Πρωθυπουργός, θυμίζουμε, είπε τα εξής: Όλα πια δείχνουν πως η Μόσχα επιδιώκει μέσω της οικονομικής πίεσης να δημιουργηθεί και κοινωνική αναταραχή, αλλά και πολιτική αστάθεια στο εσωτερικό των χωρών που αντιδρούν στα σχέδιά της. Είναι το κόστος που αναλαμβάνει το μέτωπο της ελευθερίας, του Διεθνούς Δικαίου και της Δημοκρατίας. Ο κύριος Πούτιν δεν το κρύβει, ούτε όμως το κρύβει και ο κύριος Ερντογάν, που δημοσίως έχει δηλώσει ότι θα ήθελε άλλη κυβέρνηση στην Αθήνα.”

Ο πρώην ΥΠΕΞ (στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα) απάντησε ως εξής: “Οταν η ΕΥΠ παρακολουθεί μαζικά τους πολίτες της χώρας, τότε δεν κάνει την δουλειά της που είναι η θωράκιση της χώρας έναντι τρίτων, η ασφάλεια των πολιτών, σειρά δράσεων στο εξωτερικό, η συλλογή και διανομή πληροφοριών. Αποκλείεται, κατά συνέπεια, να ενοχλήθηκε ο Ερντογάν ως λέει ο Μητσοτάκης, από την πολιτική της ΝΔ και τον προσανατολισμό που ο ίδιος έδωσε στην ΕΥΠ”.

 

Πηγή : news247.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version